Август 2012

Прва београдска ликовна колонија

pero8

У галерији општине Врачар отворена је изложба радова Прве београдске ликовне колоније у организацији Галерије Перо. На изложби су представљени радови двадесетшест уметника међу којима су сликари, цртачи, вајари, керамичари, костимографи, индустријски дизајнери и перформатори млађе и средње генерације. Радови су настали у време седмодневних радионица. 

[28. Август 2012.]

даље///

Трофеј Врачар

cfk

Центар за физичку културу Врачар организује по седми пут традиционални кадетски турнир у рукомету „Трофеј Врачар 2012“ под покровитељством Градске општине Врачар. Турнир ће се одржати 29. августа 2012. године на отвореним спортским теренима Центра за физичку културу „Врачар“ у Јужном булевару 69. Почетак такмичења предвиђен је за 9:00 часова. Финална утакмица ће бити одиграна у 20.30 часова, а подела признања и свечано затварање у 21:30 часова.

[27. Август 2012.]

даље///

Сусрети са првацима

jusa2

Уочи почетка нове школске године Александар Ивановић – заменик председника општине и Мирјана Хрваћанин – чланица Већа, посетили су Дом „Драгутин Филиповић Јуса“ и уручили поклоне будућим првацима. Малишани из Дома, који ће бити ученици ОШ „Јован Миодраговић“ обрадовали су се новим едукативним игрицама и новој гардероби. „Нама је драго да учествујемо у радости због поласка у школу и учинићемо све што можемо да обезбедимо бољу будућност за наше малишане“ – рекао је Александар Ивановић – заменик председника општине.

[23. Август 2012.]

даље///

Значај фестивала за бренд државе

pr3

Један од водећих ПР стручњака данашњице – проф. др Денис Вилкокс одржао је предавање о вредности фестивала за економски развој и јачање бренда Србије.

После упоредне анализе економског и социјалног значаја већ афирмисаних фестивала у свету , проф. Вилкокс је истакао да Србија организацијом фестивала формира позитиван бренд, чиме би утицала на промену имиџа који сада има. Фестивали доприносе посебности и препознатљивости места и државе у којој се одржавају, окупљају и стварају осећај припадности код грађана, подстичу њихово учешће и ангажовање и својом туристичком понудом остварују значајан економски резултат. Фестивали су више од манифестације, они имају значајне позитивне ефекте и зато је потребна подршка промоцији фестивала.

[16. Август 2012.]

даље///

Радионица за израду уметничких минијатура

fond

Фондација за младе таленте општине Врачар и Секретаријат за спорт и омладину града Београда позивају средњошколце да се пријаве за учешће у радионици минијатуре која почиње 20. августа. Пријаве се шаљу на електронску адресу: ftdvracar@bozidaradzija.com.  Радионицу  води проф. мр Мирослав Првуљ. Радионица уметности минијатуре одржаваће се у НУ „Божидар Аџија“ у Милешевској 42а, сваког  дана од 11:00 до 14:00 часова.

[13. Август 2012.]

даље///

Осветљена зграда Народне библиотеке Србије

nbs

У години у којој се обележава 180 година од оснивања Народне библиотеке Србије, град Београд уложио је средства у поправку функционалног осветљења зграде Библиотеке и околине. Зграду изграђену на Врачарском платоу 1973. године по пројекту архитекте Иве Куртовића, осветљава 250 флуо светиљки и девет рефлектора. Уз Храм Светог Саве сада Врачарски плато у вечерњим сатима украшава и осветљена зграда једне од најзначајнијих националних институција – Народне библиотеке Србије.

[9. Август 2012.]

даље///

Добра локална управа и планирање

seminar1

У градској општини Врачар одржан је семинар под називом Пирамидално планирање, у оквиру пројекта „МСП ИПА 2007 - Добра локална управа, планирање и обављање услуга“ који финансира Европска унија, а спроводи конзорцијум који предводи GIZ International Services. Тема семинара се односила на планирање и програмирање, са фокусом на стратегију и акционе планове, финансије и програмско буџетирање, као и на питања организације ефикасног управљања програмима и мониторинга. 

[7. Август 2012.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike