Септембар 2012

Врачарска дружења сениора

bioskop

Уз чај, кафу и колаче и пројекцију романтичне комедије „Шапутање на јастуку“ са Дорис Деј и Роком Хадсоном, настављена су врачарска дружења сениора. 

[24. Септембар 2012.]

даље///

Виртуелне импресије Милице Стојковић

impresije4

„Галерију општине Врачар отворили смо да направимо место за сусрете Врачараца и свих Београђана, да прикажемо свет креативности, духовности, стваралаштва, сву радозналост и машту наших суграђана. Вечерас смо поносни што нас Врачарка, мултимедијална уметница Милица Стојковић, која је на сликама исказала своје емоције, радозналост, креативност, уводи дигиталним цртежом у свет концертних подијума и артиста“ – рекла је др Тијана Благојевић, председница Скупштине.

[24. Септембар 2012.]

даље///

Наставља се уређење урбаних џепова

udzep5

Пешачки пролаз унутар блока улица Ивана Ђаје и Мутапове у делу ка Мекензијевој био је небезбедан, мрачан и прљав. Општина Врачар је у сарадњи са 12 скупштина станара околних зграда, као и са Секретаријатом града Београда, обезбедила да се овај простор реконструише, постављена је капија, сада раде светиљке, засађено је зеленило и поплочане пешачке стазе.  

[18. Септембар 2012.]

даље///

Деца Врачара и рециклирање амбалаже

pvc6

На тргу Соје Јовановић, удружење Деца Врачара започело је реализацију еколошког пројекта „Вашу пластичну амбалажу носимо на рециклажу“. Циљ пројекта јесте да ђаци примене знање о екологији које стичу у школи и да развију потребу практичног рада на очувању здраве животне средине. 

[13. Септембар 2012.]

даље///

Општина Врачар наставља најуспешније програме

ugovori4

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић, потписао је уговоре са председницима четири врачарске скупштине станара о заједничком уређењу фасада њихових стамбених зграда. На тај начин наставља се програм општине Врачар „Да лепше изгледа“, у оквиру којег се уређују врачарске фасаде, улази и преддворишта. Општина Врачар је до сада имала три конкурса на којима је уз учешће грађана реновирано и поправљено преко осамдесет фасада. 

[11. Септембар 2012.]

даље///

Филмско дружење врачарских сениора

seniori1

Јесењи циклус филмова намењених врачарским сениорима почео је пројекцијом филма „Бал на води“ и наставиће се сваког другог понедељка у месецу. „Драги наши сениори, ова дружења поводом изложби и филмова уносе свима нама добру енергију и пријатно расположење, веома нам је драго што се идеја о врачарском сениорском биоскопу показала тако успешном. Са задовољством настављамо нови циклус врачарског биоскопа у којем се приказују филмови који су обележили светску кинематографију половином прошлог века“ – поручио је Александар Ивановић – заменик председника општине.

[10. Септембар 2012.]

даље///

Турнир „Врачарци против дроге“

turnir2

Канцеларија за младе Градске општине Врачар још једном је дводневним турниром “Врачарци против дроге” направила мали али значајан корак ка превенцији и заштити младих од коришћења психоактивних супстанци. Турнир је протекао у фантастичној навијачкој атмосфери, што је само допринело лакшем остваривању циљева Канцеларије, а то су промоција здравих стилова живота, спорт, као и навијање за праве вредности које представљају стуб развијеног модерног друштва. 

[10. Септембар 2012.]

даље///

Отворена изложба „Слике“

izlozba4

У галерији општине Врачар отворена је изложба Светлане Петковић, примењене уметнице, под називом „Слике.“ Ауторка је изложила 31 слику рађену уљем на платну. Као примењени уметник Светлана Петковић израђује таписерије и одевне предмете уникатно ткане и руком сликане. Овога пута се исказала као врсан сликар широких покрета и израженог колорита, што слике чини дискретним трагом учења примењених уметности. 

[6. Септембар 2012.]

даље///

Врачарски прваци

prvaci6

Свaке школске године у врачарским основним школама се обележава полазак првака у школу. Централна приредба је одржана у ОШ „Владислав Рибникар“. Након приредбе коју су извели ученици школе, прваке су поздравили директорка Снежана Кнежевић и председник општине Врачар Бранимир Кузмановић, који је том приликом поручио: „Драга децо, данас полазите у школу и данашњи дан ћете памтити читавог живота. Нама из општине је драго што смо данас са вама, вашим родитељима и учитељицама. Желим вам да сваког дана у школи кроз игру, радост и смех научите доста тога новог. Знање је данас најважније јер у 21. веку само знање доноси успех, добар и сигуран живот и равноправност са свим школованим људима на нашој планети.“

[3. Септембар 2012.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike