Јануар 2013

Обележен национални дан борбе против дуванског дима

smk6

У општини Врачар је одржана свечаност доделе похвала за изузетно залагање у пројекту „Превенција започињања пушења кроз континуирану едукацију за ученике од 5. до 8. разреда“.

[31. Јануар 2013.]

даље///

Да лепше изгледа

dli6

О реконструкцији фасада стамбених зграда са председницима тридесет скупштина станара које су учествовавале на врачарском конкурсу „Да лепше изгледа“ разговарали су председник општине Бранимир Кузмановић, заменик председника општине Александар Ивановић и чланица Већа Александра Јовановић. Председницима скупштина станара уручене су спецификације и процењене вредности радова које је потребно извести  на фасадама њихових стамбених зграда. „Знам колико је тешко у време кризе улагати средства за реконструкцију фасаде и у одржавање зграде. То је разлог због којег општина Врачар значајним финансијским средствима помаже уређење фасада зграда и захваљујем свима вама који радите заједно са нама на стварању бољег живота на нашем Врачару“ – истакао је Бранимир Кузмановић. 

[30. Јануар 2013.]

даље///

Ја сам супер, буди и ти

ja sam super12

Данас ми је част што сам са најбољим ђацима генерације, знам да ћете за двадесет година бити најпознатији људи ове земље –лекари, судије, професори. Захваљујем и вашим родитељима који су вас подржали да будете најбољи у генерацији, а општина Врачар ће вас увек подржати на вашем путу знања и успеха. Ви знате да је у животу најважније знање и важно је да знате шта желите да постигнете, јер тада ћете то и остварити – честитка је председника општине Врачар Бранимира Кузмановића ђацима који су на упису у средњу школу имали најбоље резултате. 

[29. Јануар 2013.]

даље///

Савиндан у врачарским школама

treca4

У основним и средњим школама Врачара прослављена је школска слава – Свети Сава. Ускликнимо с љубављу светитељу Сави - певало се у свим врачарским школама по обреду резања славског колача. Изведене су и школске приредбе посвећене делу Светог Саве, директори и вероучитељи говорили су о поукама првог српског просветитеља и архиепископа. Са ђацима и њиховим професорима радост прославе Савиндана поделили су заменик председника општине, чланови Већа и помоћници председника општине, који су у  присуствовали обреду резања славског колача и школским академијама у славу Светог Саве. 

[27. Јануар 2013.]

даље///

Свати Сава – слава општине Врачар

slava9

Општина Врачар прославила је 25. јануара Славу општине – Светог Саву. Ове године домаћин Славе био је Богдан Татић – члан Већа. Обред резања славског колача служио је викар Његове светости Његово преосвештенство епископ хвостански господин Атанасије са свештенством Храма Светог Саве и уз саслужење Певачког друштва „Мокрањац“ при Храму Светог Саве.

[25. Јануар 2013.]

даље///

Потрага за способнима

potraga2

Општина Врачар пружа подршку свим ђацима и студентима који су најбољи у својој генерацији. Програмом Потрага за способнима желели смо да дамо шансу за сарадњу са општином Врачар, економистима, правницима и архитектама који траже своје прво запослење. Млади и образовани стручњаци треба да буду окосница напретка у раду органа управе и јавних предузећа. Са реализацијом претходних програма Потрага за способнима имамо добро искуство.  

[24. Јануар 2013.]

даље///

Лик Светог Саве

svsava7

Учеснике наградног ликовног конкурса „Лик Светог Саве“, њихове родитеље и учитеље поздравио је Драги Величковић – председник организације Деца Врачара и истакао да ова организација већ традиционално реализује овај конкурс, а најбоље радове награђује општина Врачар књигама и излаже их у општини. „Сликајући лик Светог Саве, а овде је изложено много лепих радова, ви се учите и којим делима нас је задужио и којим  вредностима нас је учио Свети Сава, ми Врачарци увек следимо саборност, љубав и веру коју нам је оставио наш заштитник и светитељ“ – поручила је Мирјана Хрваћанин, чланица Већа. Протојереј ставрофор Миодраг Поповић благословио је  скуп и поручио ђацима да своја осећања усмере не само на ликовно стваралаштво, већ да и у животу уче и примењују светосавске вредности. 

[23. Јануар 2013.]

даље///

Сениорски биоскоп

seniori

После новогодишњих и божићних празника, пројекцијом филма „Не шаљи ми цвеће“ настављено је дружење сениора, које се организује сваког другог понедељка у општини Врачар. Уз  комедију из шездесетих година прошлог века у којој играју Дорис Деј и Рок Хадсон и уз већ уобичајене чај, кафу и колаче, врачарски сениори провели су пријатно после подне у друштву својих вршњака. 

[22. Јануар 2013.]

даље///

Аура града

aura1

Изложба слика академске сликарке Стоје Рађеновић названа је Аура града, са њених слика заиста зраче енергија и светлост, оне су позив на дружење у познатим пределима Београда и Медитерана. Овом изложбом слика, међу којима доминирају слике Храма Светог Саве почињемо обележавање Светосавских дана на Врачару – рекла је Александра Јовановић, чланица Већа на отварању изложбе. 

[22. Јануар 2013.]

даље///

Конкурс за постављање привремених објеката

konk

Комисија за постављање привремених и покретних привремених објеката расписала је Конкурс за одређивање корисника локација за постављање привремених објеката на јавним површинама на територији градске општине Врачар. Конкурсна документација преузима се у Услужном центру општине Врачар у Његошевој 77.

Овде можете преузети текст Конкурса за одређивање корисника локација за постављање привремених објеката на јавним површинама на територији општине Врачар.

[9. Јануар 2013.]

даље///

Бадњи дан у општини Врачар

badnji dan

Бадњи дан је на већ традиционалан начин прослављен и ове године у општини Врачар. У свечаној сали освештао је бадњак и чинодејствовао је протојереј ставрофор Миодраг Поповић. Чланица Већа Мирјана Митровић честитала је деци празник, пожелела свим гостима срећу и радост у наступајућим празничним данима и уручила божићне поклоне деци запослених. 

[6. Јануар 2013.]

даље///

Дечије јеванђеље на ромском језику

rrm2

На Бадњи дан у Парохијском дому Храма Светог саве на Врачару представљено је Дечије јеванђеље на ромском језику, које је објавила издавачка кућа „Рром продукција“. Промоцију су организовали Српско ромско православно братство и Школа ћирилице Свети Јован Владимир. Заменик председника општине Александар Ивановић поручио је да општина Врачар увек ради за срећу и задовољство све деце, зато смо се и придружили издавачима Дечијег јеванђења на ромском језику. У данима даривања и доброчинства, у празничним данима у којима нас воде вера, љубав и нада божићни поклони и освештање бадњака су наша традиција и наши обичаји са којима се упознајете у Храму Светог Саве – рекао је Александар Ивановић.

[4. Јануар 2013.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike