Октобар 2013

Седница Скупштине

skupstina4

Упркос смањењу дозвољеног буџетског оквира средстава за потрошњу, које је узроковано смањењем буџета Републике и града Београда, ми нећемо одустати од наших програма „Да лепше изгледа“, подршке врачарским сениорима и побољшања услова школовања врачарских ђака. Наш циљ и наш програм као непосредно изабраних представника грађана, јесте стварање бољег живота – истакао је председник општине Бранимир Кузмановић образлажући предложени ребаланс буџета. 

[30. Октобар 2013.]

даље///

Сениорима од срца на дар

koncert10

Желимо да ова врачарска сала не буде само место на којем се одржавају седнице скупштине, већ да се у њој организују програми за грађане. Вечерашњи концерт „Сениорима од срца на дар“ организовали су Канацеларија за националне мањине општине Врачар и Хришћанско хуманитарно удружење „Хлеб живота“. Нама млађима, сениори преносе своју мудрост и искуство, а ми желимо да створимо услове за достојанствен живот наших сениора. Зато су драгоцени овакви скупови свих генерација Врачарки и Врачараца – рекао је помоћник председника општине Иван Русковић поздрављајући све госте на приредби „Сениорима од срца на дар“ и истакао да општина реализује и друге програме за сениоре као што су помоћ геронто домаћица, волонтерски сервис, мајстор у кући. 

[29. Октобар 2013.]

даље///

Заузми место одборника на један дан

odbornik6

"Драги одборници и одборнице, данас сте изабрани да бисте преузели одговорност да управљате општином на један дан" рекао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић на почетку симулације рада Скупштине општине Врачар обраћајући се учесницима пројекта "Буди одборник на један дан". 

[25. Октобар 2013.]

даље///

Врачунари на дар

vracunari5

„Нама у општини Врачар је важно да створимо услове да се ђаци информатички описмене и зато смо прва општина која је покренула акцију поделе преносивих  рачунара и која додатно улаже у образовање. Драга децо, желим да вам рачунар буде наставно учило, да стекнете више знања и да будете равноправни са својим вршњацима из Европe. Општина Врачар обезбедила је оно што је потребно да стекнете знања, а сада је на наставницима да рачунаре користе у настави и да искористе сав ваш потенцијал. Овим поклоном ми стварамо услове за бољи живот и подржавамо младе Врачарце да буду најбољи у учењу и знању и када одрасту најбољи у својој струци“ поручио је Бранимир Кузмановић деци, родитељима и наставницима на свечаности поводом доделе врачунара шестој генерацији ђака у основној школи „Краљ Петар II Карађорђевић“. 

[24. Октобар 2013.]

даље///

Сви врачарски трећаци добили врачунаре

vrac4

Када су председница Скупштине др Тијана Благојевић, заменик председника општине Александар Ивановић и чланице и чланови Већа поделили врачунаре у основним школама „Владислав Рибникар“ и „Јован Миодраговић“, ученици трећих разреда свих врачарских школа добили су ново учило – популарни врачунар. „Знање је најважније у 21. веку, а  рачунар је веома корисно учило. Сада ћете учити о информатици, а када будете старији имаћете неслућене могућности за учење користећи врачунар“ – истакла је председница Скупштине др Тијана Благојевић. „Драга децо, користите рачунар, али немојте боравити само у виртуелном свету. Играјте се са другарима, разговарајте, а када будете учили искористите све предности учења уз рачунар“ – поручио је члан већа Богдан Татић. 

[24. Октобар 2013.]

даље///

Јавни час о првој помоћи

pp1

Општина Врачар у сарадњи са Војском Србије наставила је реализацију пројекта цивилно-војне сарадње на тему "Едукација деце школског узраста у против-пожарној заштити и пружању прве помоћи". Пројекат је реализован у сарадњи са Црвеним крстом општине Врачар, Ватрогасним савезом Београда, Вастрогасно-спасилачком бригадом Београда и Гардом Војске Србије. 

[24. Октобар 2013.]

даље///

Буди одборник на један дан

odb

Општина Врачар прикључила се пројекту „Буди одборник на један дан“ који спроводи омладинска организација Млади за иновације. Пројекат има за циљ да младе упозна са начином рада њихових локалних представника. Кроз симулацију рада локалне скупштине и интерактивнe тренинге, студентима и средњошколцима се пружа могућност да поред теоријског знања о основима демократије, децентрализације и државног уређења Србије, стекну и побољшају вештине јавног наступа и аргументованог расправљања. 

[16. Октобар 2013.]

даље///

60 година Дома здравља Врачар

dom4

Општина Врачар и Дом здравља „Врачар“ су покренули циклус предавања „Здраво на Врачару“ са циљем да грађани увиде важност очувања здравља, квалитета и здравог начина живота који воде. Честитам свим запосленима Дома здравља годишњицу рада Дома, са жељом да и даље пружају једну од најквалитетнијих услуга примарне заштите у Србији. У њиховом маниру настављамо дан радно: низом предавања о превенцији и лечењу инфективних болести - истакла је др председница Скупштине др Тијана Благојевић. 

[15. Октобар 2013.]

даље///

Oбновљени плато за предах на Врачару

park3

„Општина Врачар настоји да својим суграђанима живот учини што лепшим и квалитетнијим. Наши Врачарци имали су примедбе на небезбедан пролаз пешака и лоше стање платоа на коме се налази биста народног хероја Наде Пурић. На иницијативу грађана, а уз подршку Комерцијалне банке обновили смо и уредили плато. Жеља нам је да овај парк представља место за предах наших суграђана, у пријатном и безбедном амбијенту. Циљ руководећег тима општине Врачар је уређен, безбедан и чист Врачар, а наша визија је да заједно са грађанима створимо бољи живот,“ истакао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић приликом обиласка обновљеног платоа. 

[15. Октобар 2013.]

даље///

Свечани скуп поводом Дана општине

dan opstine6

Установили смо Дан општине да бисмо сачували успомену на дан оснивања Друштва за улепшаање Врачара. Ми на Врачару чувамо традицију и зато 14. октобра, када је основано ово друштво сећамо се наших претходника који су радили за добробит Врачара. Вечерас чувамо успомену на знаменитог Врачарца и Београђанина, сликара и књижевника Мому Капора, који је један од симбола Београда и који је волео Београд, као што је и Београд волео њега – рекла је председница Скупштине др Тијана Благојевић на отварању изложбе слика и цртежа „Хало Београд“ Моме Капора.

[14. Октобар 2013.]

даље///

Дечији хуманитарни базар

bazar2

Драга децо, организовањем овог хуманитарног базара показали сте колико имате велико срце и колико желите да помогнете болесном другу. Са нама су данас вредни и племенити ђаци из свих основних школа и из врачарских вртића, данашњи догађај је диван гест љубави и бриге према болесном другару, данас сте показали колико сте велики и зрели – рекао је председник Удружења Пријатељи деце Врачара Драги Величковић. 

[11. Октобар 2013.]

даље///

Поклон првацима у ОШ „Душан Дугалић“

dug3

„Срећни смо што сте нас позвали да са вама драга децо поделимо радост коју ви осећате данас због поласка у први разред. Желим да вам сваки дан буде као данашњи и поручујем да ће општина Врачар увек бити спремна да вам помогне и да ће руководећи тим општине то учинити пуним срцем“, рекао је члан Већа Богдан Татић обраћајући се првацима и родитељима на свечаности у ОШ „Душан Дугалић“. 

[10. Октобар 2013.]

даље///

Дечија недеља у ОШ „Душан Дугалић“

dugalic

Драга децо, Пријатељи деце и општина Врачар организовали су наше данашње дружење које смо посветили екологији, а најлепши данашњи доживљај је што ћете уз помоћ и савете чланова Коњичког клуба „Пегаз“ моћи да јашете коње и да научите нешто о чувању и гајењу ових племенитих животиња – рекла је чланица Већа Јелена Ђорђевић која је поздравила врачарске ђаке на почетку манифестације „На крилима Пегаза до бољег живота“. Председник Удружења Пријатељи деце Врачара Драги Величковић поздравио је ђаке из свих основних школа и децу из врачарских вртића која су дошла на дружење са децом из ОШ „Душана Дугалић“, да заједно цртају, уче о природи, да размењују еколошке поруке, да хране и јашу коњиће.

[8. Октобар 2013.]

даље///

Конкурс за именовање директора

konkurs

Скупштина градске општине Врачар огласила је Јавни конкурс за именовање директора Јавног предузећа за управљање пословним простором „Пословни простор Врачар“, Београд. Конкурс је објављен у „Службеном гласнику Републике Србије“ 27. септембра 2013. године, а рок за подношење пријава је 15 дана од наредног дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије“.

Овде можете преузети текст Јавног конкурса за именовање директора ЈП „Пословни простор Врачар“.

[1. Октобар 2013.]

даље///

Конкурс за финансирање пројеката у култури

konkursi

Председник градске општине Врачар расписао је Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у култури из буџета градске општине Врачар у 2014. години. Рок за подношење  пријава је 15. јануар 2014. године. 

[1. Октобар 2013.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike