Заузми место одборника на један дан

odbornik6

"Драги одборници и одборнице, данас сте изабрани да бисте преузели одговорност да управљате општином на један дан" рекао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић на почетку симулације рада Скупштине општине Врачар обраћајући се учесницима пројекта "Буди одборник на један дан".

"Људи који се баве политиком морају да буду у стању да гледају, слушају, запажају суграђане и да њихове потребе спороводе у дело. Политиком се људи баве ради просперитета заједнице, а не због личног просперитета. Ми у општини Врачар радимо за добробит наших суграђана и заједнице стварајући бољи живот на Врачару", истакао је председник Кузмановић у разговору са средњошколцима и студентима који учествују у пројекту омладинске и студентске организација "Млади за иновације".

Говорећи о раду Скупштине општине Врачар председница Скупштине општине Врачар др Тијана Благојевић нагласила је: "Менаџмент структура општине Врачар окупљена је око добре идеје која гласи: „Врачар – европска општина“. Наш циљ је активно, ефикасно и успешно услуживање суграђана, да бисмо створили удобан, културан и безбедан живот на нашој општини."

Симулацијом рада Скупштине градске општине Врачар учесници су имали прилику да поред теоријског знања о основима демократије, децентрализације и државног уређења Србије стекну и унапреде вештине јавног наступа и аргументованог расправљања.

Представници општине Врачар током интерактивне сесије разговарали су са средњошколцима и студентима о начину рада локалне самоуправе и поделили своја искуства и примере добре праксе са којима су се сусретали током рада. О правима и обавезама одборника у Скупштини и начину одлучивања у Скупштини говорила је секретарка Скупштине Биљана Мировић, о појединачним пројектима који се реализују у школама чланица Већа Мирјана Хрваћанин, о пројектима који пружају подршку врачарским сениорима помоћник председника Општине Иван Русковић, док је о пројектима у области комуналног уређења наше Општине учеснике упознао помоћник председника општине Вукота Јакшић.

Општина Врачар наставиће да подржава све пројекте који младима пружају неопходна знања и вештине и који доприносе смањењу јаза између младих и институција. Циљ руководећег тима општине Врачар је активно укључивање младих у решавање проблема заједнице и да заједно стварамо бољи живот на Врачару.

фото галерија///

[25. Октобар 2013.]

<< Октобар 2013стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike