Новембар 2013

Зашто волим класику?

slavenski3

Ученици свих одсека Музичке школе „Јосип Славенски“ одржали су у општини Врачар концерт који је био спој музике, театра и историјског осврта на уметност 18. и почетка 19. века. Костимирани ученици извели су музику композитора класицизма – Хајдна, Хофмана,Моцарта, Бетовена и других композитора ове епохе. Њихови другари припремили су музиколошки осврт, тако да су публику музиком и речима провели кроз епоху и стваралаштво најзначајнијих композитора класицизма. 

[29. Новембар 2013.]

даље///

Моја реалност

izloz6

Изложба слика Милутина Ковинчића даје нам свима могућност да се од свакодневице склонимо у његов свет реалности, свет боја, пејзажа и портрета. Наша галерија јесте место за сусрете, размену идеја и место афирмације стваралаштва наших суграђана – истакла је чланица Већа Мирјана Митровић. 

[25. Новембар 2013.]

даље///

О екологији у настави

okt2

Стручни семинар за наставнике свих врачарских школа о развоју еколошке свести и критичког мишљења у настави организован је у сарадњи са Удружењем „Октопус“ и уз подршку општине Врачар. 

[23. Новембар 2013.]

даље///

Јубиларни рођендан житељке Врачара

jubilej6

Житељка Врачара Наташа Петровић прославила је стоти рођендан и једна је од оних који су ушли у круг дуговечних који живе други век. Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић тим поводом посетио је у њеном дому и честитао јој рођендан.

[21. Новембар 2013.]

даље///

Радионица о примењеној уметности

radionica6

Полазници ликовне радионице Фондације за таленте општине Врачар  посетили су изложбу „Ах, те ципеле“ у Музеју примењене уметности у Београду и учествовали у радионици за израду ципелица коју је за њих организовао Музеј. Деца су са интересовањем и пажњом пратила излагање кустоса Музеја о начину израде и разноликости модела ципела у различитим епохама. 

[19. Новембар 2013.]

даље///

Причај, слушај!

rad2

Желели смо да вас на примерен начин укључимо у комуникацију општине са грађанима и зато смо организовали радионицу „Причај, слушај“ рекла је чланица Већа Мирјана Хрваћанин обраћајући се ученицима других и трећих разреда врачарских средњих школа који учествују у радионици о комуникацији. 

[19. Новембар 2013.]

даље///

Партнерство јавног и цивилног сектора

sto1

Врачар је прва општина која је почела да на основу јавног конкурса  финансира реализацију пројеката цивилног сектора. Данас се може рећи да имамо добра искуства и позитивне одговоре на овакву праксу из цивилног сектора – истакла је председница Скупштине др Тијана Благојевић, као увод у разговор о могућности унапређења сарадње између јавног и цивилног сектора у општини Врачар.

[18. Новембар 2013.]

даље///

Здраво на Врачару

dz2

„Данас је Светски дан борбе против дијабетеса у општине Врачар већ традиционалано у сарадњи са Домом здравља Врачар организује акцију контроле нивоа шећера у крви. Овом акцијом желимо да апелујемо на подизање свести о значају превенције дијабетеса, као и мерама неопходним за рано откривање и контролу ове болести“, рекла је чланица Већа Мирјана Хрваћанин поводом акције и програма „Здраво на Врачару“. 

[14. Новембар 2013.]

даље///

Изложба векторских графика

izlozba pantic2

Изложбом „Скелет слике“ Александра Пантића настављамо сарадњу са Центром за ликовно образовање у Шуматовачкој. Ту нашу сарадњу карактеришу заједнички циљеви, а то су да наши изложбени простори постану места окупљања креативних људи и центри размене идеја, да афирмишемо стваралаштво млађих сликара, а да изложбе већ афирмисаних сликара буду потврда уметничких критеријума које заступамо  - истакла је чланица Већа Мирјана Митровић на отварању ове  изложбе графика.

 Циљ нам је и да се у ово време кризе и недостатка средстава за културу покаже да се и минималним средствима могу афирмисати другачије вредности у животу, па и у култури од оних којима смо преплављени и против којих смо. Уз таленат, жељу, рад и са визијом, може се допринети бољем животу – такође је поручила Мирјана Митровић.

[7. Новембар 2013.]

даље///

Креативно поМЕРИ

kreativno pomeri5

Општина Врачар прихватила је иницијативу грађана чије стамбене зграде окружују унутарблоковски простор у улицама Алексе Ненадовића, Његошевој и Проте Матеје да се  уреди њихово  двориште. Данас представљамо прву верзију идејног пројекта студенткиња завршне године пејзажне архитектуре на Шумарском факултету Соње Јанковић, Анђеле Ристић и Мирјане Станковић, а у том креативном раду њима се придружила и уметница Мирјана Одић – истакла је чланица Већа Александра Јовановић, која је била модератор разговора са грађанима.

У изради идејног пројекта студенткиње су се водиле идејом активирања и оживљавања дворишног простора, а циљ уређења  је унутарблоковски простор као елемент урбаног живота. Предвиделе су простор за паркирање, за дечије игралиште, простор за окупљање и креативни рад, а целокупан простор би био оплемењен вертикалним зеленим зидовима и другим врстама зеленила.

[7. Новембар 2013.]

даље///

Сусрети сениора

seniori2

Желимо да вам обезбедимо лепо и активно проведено слободно време, да вам помогнемо и пружимо подршку када вам је то потребно. Ви ћете најбоље препознати програме који су вам потребни. Зато желимо да од вас, наших најискуснијих суграђана сазнамо оцену нашег досадашњег рада и наших активности. Такође, желимо да нам ви дате предлоге и мишљења о новим активностима које бисмо организовали, нама у општини Врачар је веома драго када вас угостимо сваког другогх понедељка, али желимо да организујемо и  додатне активности намењене нашим сениорима – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић у сусрету са сениорима, који су га у знак признања за све што је до сада учињено за достојанствену старост најстаријих Врачараца дочекали бурним аплаузом. 

[4. Новембар 2013.]

даље///

У спомен на војводу Бојовића

venac2

Поводом 1. новембра – дана ослобођења Београда у 1. светском рату, члан Већа Данило Глумац и представници Савеза потомака ратника Србије 1912 – 1918. године положили су цвеће на споменик војводи Петру Бојовићу. Председник Општинске организације Савеза потомака ратника Србије 1912 – 1918. године Мирослав Новаковић говорио је о војној вештини, моралу и родољубљу војводе Петра Бојовића, а изведен је и пригодан рецитал. 

[1. Новембар 2013.]

даље///

Обновљене фасаде врачарских зграда

fasade4

Захвалан сам свим Врачарцима који су се пријавили на конкурс за учешће у пројекту „Да лепше изгледа“. Направили смо сигурнији, лепши и безбеднији Врачар за наше суграђане. Они су пролазили испод фасада које су биле оронуле и прилично опасне, а сада су прелепе и показују душу Врачара на прави начин.

Ја верујем да је ово прави начин да искористимо средства из буџета. Видим све више оваквих програма и у Обреновцу и на Старом граду и на Савском венцу. Општина Врачар је прва почела са спровођењем овог програма и то нам говори да смо на правом путу – рекао је председник општине Врачар у разговору са станарима зграда чије су фасаде реконструисане у програму „Да лепше изгледа“. 

[1. Новембар 2013.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike