Децембар 2013

Научите различите сликарске технике

fond

Фондација за теленте општине Врачар и Секретаријат за спорт и омладину за време зимског распуста организују радионицу  Упознај различите сликарске технике за ученике старости од 15 до 18 година. Радионица почиње са радом 6. јануара и траје до 17. јануара 2014.године у НУ „Божидар Аџија“, Милешевска 42а од 11 до 14 часова. Ученици се могу пријавити на адресу: ftdvracar@bozidaradzija.com.

[31. Децембар 2013.]

даље///

Новогодишњи поклони

jusa1

Новогодишња приредба и поклони за децу из Дома „Д.Филиповић Јуса“ обележили су крај 2013. године. Чланица Већа Мирјана Митровић уручила је новогодишње поклоне деци без родитељског старања, а салом су се разлили дечији осмеси, срећа и задовољство и позив да и у 2014. години поново дође у госте. 

[31. Децембар 2013.]

даље///

Јавни позив за уређење улаза и преддворишта стамбених зграда

konkurs

Градска општина Врачар упутила је Јавни позив за суфинансирање радова на уређењу улаза и преддворишта стамбених зграда на Врачару. Уређењем ових простора подиже се ниво естетског и животног простора. Скупштине и савети згрaда које желе да учествују у суфинансирању радова, могу у року од девет дана поднети потребну документацију. 

[25. Децембар 2013.]

даље///

Седница Скупштине

skupstina1

На последњој седници Скупштине у 2013. години, усвојен је ребаланс буџета градске општине Врачар за 2013. годину и донета Одлука о привременом финансирању за 2014. годину. Одборници су се сагласили и са Програмом пословања ЈП Пословни простор „Врачар“, као и извештајем о реализацији програма овог предузећа за трећи квартал 2013. године. 

[24. Децембар 2013.]

даље///

Акварели Косте Бунушевца

bun3

Окружени акварелима реномираног мултимедијалног уметника Косте Бунушевца, ми схватамо зашто га зовемо „добри дух“ Београда и колико нам значе његове слике и његови перформанси. Зато смо и посветили новогодишњу изложбу његовом стваралаштву – истакла је чланица Већа Александра Јовановић на отварању изложбе „Акварели“ Косте Бунушевца. 

[24. Децембар 2013.]

даље///

Први рециплет у Србији

reciplet3

Први рециплет у Србији постављен је у нашем спортском центру, да се деца радују и уче еколошком размишљању. Желимо да се са Врачара прошири по целој Србији – рекао је директор СРОЦ „Врачар“ Драгутин Макарић. Пре неколико година у сарадњи са „Октопусом“ инсталирали смо прву птицу робот, данас почиње да ради први рециплет – колектор отпадне амбалаже. Ово је начин како деца кроз спорт и игру уче здраве стилове живота и како се уче екологији – истакла је чланица Већа Мирјана Митровић, који је први рециплет пустила у рад заједно са истакнутом спортисткињом Милицом Мандић. 

[23. Децембар 2013.]

даље///

Одјеци Шопенијаде на Врачару

sopen3

Концертом младих талената Музичке школе „Станковић“ почело је обележавање новогодишњих празника. Едукативно музичким циклусом „Одјеци“ Београдски Шопен фест, који организује Музичка школа „Станковић“, представио је младе пијанистичке таленте, који су Врачарцима даровали најлепша дела „песника клавира“ - композитора Фредерика Шопена. Концерту је претходила музичка радионица за најмлађе у којој су кроз игру и уз подршку професора први пут наступили најмлађи талентовани ђаци ове школе. 

[23. Децембар 2013.]

даље///

Превентивне антикорупцијске мере

cmv2

Борба против корупције је један од највећих изазова у свим друштвима, а један од начина да се смањи ниво корупције је благовремено и ефикасно откривање и отклањање узрока, односно ризика за настанак и развој корупције. Пројекат о спровођењу планова интегритета у пракси је пример како се у формулисању и имплементацији друштвено усвојених циљева организују и сарађују удружења цивилног сектора, независне организације и органи јавне управе. Заједнички циљ је унапређење нашег друштвеног живота и усклађивање са стандардима и праксом развијених европских земаља – истакла је председница Скупштине др Тијана Благојевић на скупу који је организовао Центар модерних вештина. 

[18. Децембар 2013.]

даље///

Дебата о младима и друштвеним мрежама

deb3

Тема финалног такмичења младих дебатера, које је организовала Канцеларија за младе општине Врачар, била је: Овај дом би укинуо друштвене мреже ђацима млађим од осмог разреда, а такмичиле су се екипе основних школа “Краљ Петар II Карађорђевић“ и „Владислав Рибникар“. „Победници дебате су ученици ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“, они су заступали аргументе Владе и много су јаснијом изреком и активније учествовали у дебати. Честитам победницима и захваљујем свим учесницима у такмичењу“ рекао је председник Жирија и председник општине Бранимир Кузмановић. 

[17. Децембар 2013.]

даље///

65 година рада Шуматовачке

sumat1

Центар за ликовно образовање у Шуматовачкој је жариште свежег креативног потенцијала, они оплемењују све нас и хвала им због тога – поручио је председник општине Бранимир Кузмановић честитајући 65. рођендан Центру за ликовно образовање у Шуматовачкој, који је прослављен у општини Врачар. Поводом годишњице рада „Шуматовачке” отворена је годишња изложба радова и уручени сертификати полазницима радионица, пријатељима Шуматовачке уручена су признања: специјално дизајниране књиге – кутије израђене по идеји Косте Бунушевца и са његовим акварелима, премијерно је приказан филм о Шуматовачкој “Аку и Ки”, а Коста Бунушевац је извео перформанс посвећен позитивној креативној енергији, књизи и љубави.

[16. Децембар 2013.]

даље///

Изборна скупштина Европског покрета у Србији

ep1

Европски покрет у Србији је независна, демократска организација и облик окупљања грађана који се залажу за мирољубиву, демократску, свеевропску интеграцију, као и за демократску и модерну Србију. У општини Врачар одржана је редовна изборна скупштина Европског покрета у Србији. За председника Европског покрета у Србији изабран је проф.др Властимир Матејић, а за генералног секретара Маја Бобић. Изабрани су и чланови Главног одбора, међу којима је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић. 

[11. Децембар 2013.]

даље///

Српско војничко гробље Дели Ибрахим у Алжиру

alzir7

Захваљујући објективу Стевана Лабудовића,  вечерас се сећамо наших предака који су као храбри војници и људи жељни слободе и домовине, учествовали у пробоју Солунског фронста, били рањени и допремљени у Алжир на опоравак и лечење, али на жалост нису имали више снаге. Наша је дужност да као њихови потомци не заборавимо ту  храброст и жртву, да се сећамо и одржавамо гробља на којима су сахрањени, укључујући ово Дели Ибрахим, које нам је приближио својом фотографијом  Стеван Лабудовић -  рекла  је председница Скупштине општине др Тијана Благојевић на отварању изложбе фотографија о српском војничком гробљу Дели Ибрахим , коју је организовало Друштво пријатеља Алжира. 

[11. Децембар 2013.]

даље///

Деца Врачара имају дара

talenti8

Вечерас, на јавном часу глуме и уз изложбу ликовних радова полазника седам радионица Фондације за таленте општине Врачар, представљамо резултате пројеката „Таленат засија када се развија“ и „Учи, ради и таленат гради“. Сигурни смо да ће многи од 120 полазника радионица када одрасту отварати самосталне изложбе слика, глумци ће нас позивати на велике премијере, а наши математичари ће све то финансијски омогућити будућим уметницима – поручила је председница Фондације Верица Бранчић на презентацији резултата пројеката у НУ „Божидар Аџија“.

[10. Децембар 2013.]

даље///

Жупан Бледа посетио Врачар

bled1

У Београду је од 10. до 12. децембра боравила делегација општине Блед, коју је предводио жупан Јанез Фајфар. Делегација Бледа посетила је општину Врачар и разговарало се о реализацији Споразума о сарадњи општина Блед и Врачар. Договорено је да ће прва група врачарских ђака боравити на Бледу половином јануара наредне године, а да ће ђаци са Бледа доћи у узвратну посету у априлу или мају. Циљ посета је сарадња школа, упознавање са културом и обичајима других народа и успостављање личних контаката младих са Бледа и Врачара. 

[10. Децембар 2013.]

даље///

Радионица „Шта све ветар може“

radionica7

Удружење „Млади кадрови“ уз финансијску подршку градске општине Врачар, организовало је уметничко-едукативну радионицу „Шта све ветар може“ за ученике трећих разреда ОШ „Светозар Марковић“ на Врачару. Радионицу су водили дипломирани вајари Нина Вујасин и Мирослав Лакобрија. Деца су користећи различите технике и материјале правила једрењаке и ветрењаче, савладала су и цртачке и сликарске технике и основе вајарства у различитим материјалима који су прилагођени дечјем узрасту. 

[9. Децембар 2013.]

даље///

Такмичење младих дебатера

debata1

Канцеларија за младе општине Врачар већ традиционално организује такмичење младих дебатера. Теме за дебату ове године су: Екскурзије у иностранство, Модернизација лектире, Забрана социјалних мрежа и Увођење униформи у основне школе.

[5. Децембар 2013.]

даље///

Обновљено двориште вртића „Гуливер“

guliver1

Поносан сам шту увек урадимо оно што обећамо. Пре нешто више од годину дана обећали смо деци и родитељима да ће ово бити двориште безбедно за игру и ми смо то и урадили. Данас деца могу у овом лепо уређеном дворишту да буду сигурна и срећна, а нове садржаје за игру које смо већ набавили монтираћемо на пролеће. Поносан сам што заиста стварамо бољи живот на Врачару – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић, који је са чланом Већа Небојшом Милићевићем посетио обновљено двориште врачарског вртића „Гуливер“. 

[5. Децембар 2013.]

даље///

„13 и по прича“ младих писаца

promocija4

Улагање у образовање  је један од приоритетних циљева општине Врачар.. Омладина је вредност, капацитет и предност друштва, али и ресурс у који се мора много улагати. Знање је највећа вредност и најскупљи производ у 21. веку, зато улажемо у школе и подржавамо наше ученике. Награђујемо најбоље ученике пружајући им подстрек за даље усавршавање.Такође, подржавамо све пројекте који се односе на неформално образовање. Општина Врачар је подржала пројекат „Мултимедијалне радионице за стварање књига“ Удружења „Лицеј“ и помогла штампање књиге „13 и по прича“ која је резултат тог пројекта и стваралаштва надарених ученика - казала је Мирјана Митровић, чланица Већа општине Врачар поздрављајући присутне на промоцији књиге „13 и по прича“ у препуној сали општине Врачар. 

[5. Децембар 2013.]

даље///

„45“ - против насиља над женама

zajedno4

Удружење грађана „Заједно заједно“ и Канцеларија за родну равноправност градске општине Врачар  организовали су акцију против насиља над женама. Ова акција названа је „45“ у спомен на 45 жена које су од почетка године страдале као жртве насиља. То су жене које нису смеле или нису знале да се супротставе насиљу и зато је потребно да се ангажују све државне институције и удружења, потребно је  пријавити насиље да би се спречиле последице – истакао је заменик председника општине Александар Ивановић. 

[4. Децембар 2013.]

даље///

Како комуницирати?

kom3

У радионици о комуникацији научили сте оно што се не учи у школи, а врло је корисно у животу, како се прича и слуша, како се комуницира. Научили сте како се припрема за промотивну кампању, како се позиционира у креативном тиму, остварили сте циљ ове радионице, а то је израда промотивне кампање за ваше школе. То знање које сте стекли, јесте улагање општине Врачар у ваше знање и способности, јер је познато да је образовање наших ђака најважније за општину Врачар. Ваша оцена радионице је позитивна, препоручите и  вашим другарима да уче вештине које ће им користити, а вештина комуникације је једна од најважнијих и зато ћемо организовати и друге сличне радионице – поручио је председник општине Бранимир Кузмановић на завршетку радионице о комуникацији врачарским ђацима који су је похађали.

[3. Децембар 2013.]

даље///

Лицитација за доделу локација за продају јелки и бадњака

jelke

Локације за продају новогодишњих јелки и бадњака додељиваће се у поступку лицитације. Комисија за доношење одлука о манифестацијама градске општине Врачар расписала је Јавни позив за учешће на конкурсу за доделу локација за продају новогодишњих јелки и бадњака, које ће се продавати у парку „Војвода Петар Бојовић“ – између улица Крунске, Кичевске, Милешевске, Максима Горког и Баба Вишњине. Пријаве се подносе у року од 7 дана од дана објаве позива. 

[3. Децембар 2013.]

даље///

Против злостављања животиња

trib1

Покушавамо да покренемо све грађане и државне органе да реагују на злостављање животиња, јер је то истовремено и превенција насиља у друштву – поручила је чланица Већа Мирјана Митровић на трибини посвећеној мерама за превенцију злостављања животиња коју је организовало Удружење „Линк плус“. 

[3. Децембар 2013.]

даље///

За културу толеранције различитости

koloseum3

Општина Врачар покренула је бројне активности како би се унапредио положај особа са инвалидитетом у нашем друштву, да сви грађани могу равноправно и самостално да учествују у друштвеном животу заједнице. Сада апелујемо и на више инстанце да се превазиђу све врсте баријера са којима се сусрећу особе са инвалидитетом, да се прихвати различитост појединаца – истакла је председница Скупштине Тијана Благојевић на трибини која је уочи Међународног дана особа са инвалидитетом организована у општини Врачар. 

[2. Децембар 2013.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike