„45“ - против насиља над женама

zajedno4

Удружење грађана „Заједно заједно“ и Канцеларија за родну равноправност градске општине Врачар  организовали су акцију против насиља над женама. Ова акција названа је „45“ у спомен на 45 жена које су од почетка године страдале као жртве насиља. То су жене које нису смеле или нису знале да се супротставе насиљу и зато је потребно да се ангажују све државне институције и удружења, потребно је  пријавити насиље да би се спречиле последице – истакао је заменик председника општине Александар Ивановић.

Држава Србија обавезала се потписивањем Конвенције да ће пратити мере за превенцију и заштиту жена од насиља, данашња акција је добар пример сарадње цивилног сектора и локалне самоправе. Драматичан је број убијених жена које су биле жртве насиља, зато развијамо све облике психосоцијалне подршке жртвама насиља, апелујемо да се насиље пријави јер је то неопходан вид превенције и помоћи угроженима – истакла је председница Удружења „Заједно заједно“ Снежана Милчић.

Врачарска акција део је глобалне кампање „16 дана активизма против насиља према женама“, коју обележава преко 1700 организација у више од 100 земаља света. Кампања је отпочела 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама, а завршава се 10. децембра Међународним даном људских права. Она представља чин подршке и охрабрење женама које живе у ситуацији насиља и указује на драматичну чињеницу повећања броја жена убијених у породичном или партнерском насиљу.

фото галерија///

[4. Децембар 2013.]

<< Децембар 2013стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike