Фебруар 2013

Активни на социјалним мрежама

socl

Позивају се млади, образовани дипломци да волонтерски учествују у администрирању социјалних мрежа за општину Врачар. Администратори социјалних мрежа ће се старати о идентитету наше општине на социјалним мрежама, одржаваће и уређивати налоге општине Врачар, контактирати са корисницима путем социјалних мрежа и блокирати увредљиве садржаје на профилу и налогу општине Врачар. Редовно ће систематизовати и анализирати предлоге и ставове корисника социјалних мрежа и предлагати начине за унапређење идентитета општине Врачар.

[27. Фебруар 2013.]

даље///

Изложба графика, скулптура и цртежа Ане Коматине

macke5

Стварање услова за учење и стваралаштво је један од приоритетних циљева нас у општини Врачар. Изложбени простор намењен је идејама, радовима и сусретима уметника и грађана. Посебно нам је задовољство када у њему излажу млади, талентовани, већ афирмисани уметници као што је Ана Коматина. Део врачарске традиције образовања, стваралаштва и креативности је и Центар за ликовно образовање у Шуматовачкој са којим сарађујемо. Изложба „Мачке“ је један од резултата наше сарадње на афирмацији маште, креације, знања и талента младих уметника – рекла је др Тијана Благојевић, председница Скупштине. 

[26. Фебруар 2013.]

даље///

Експресије виђеног и доживљеног

buba1

Вечерас смо са необично даровитом уметницом која има специфичан ликовни израз у препознатљивом цртежу којим изражава виђено и доживљено. Љубица Митровић је наша суграђанка, а наши изложбени простори јесу намењени упознавању дела Врачарки и Врачараца којима је блиска експресија ликовним техникама – рекла је чланица Већа Александра Јовановић. 

[25. Фебруар 2013.]

даље///

Сви трећаци добили врачунаре

racunari5

Образовање деце је наш приоритет, јер је знање у 21. веку највреднија инвестиција и услов за успех у животу. Ми у општини Врачар поносни смо што ћемо омогућити свим врачарским ђацима да уче уз рачунар, увек пружамо подршку најбољима у генерацији, наградићемо вас за све победе у знању  на такмичењима, као и најбоље ђакe на завршетку основне школе – поручили су Александар Ивановић – заменик председника општине и Мирјана Хрваћанин – чланица Већа, трећацима из школе „Владислав Рибникар“ и њиховим родитељима.

[21. Фебруар 2013.]

даље///

Врачунари за врачарске трећаке

vrac11

Знање је најважније у 21. веку, од њега зависи будућност наше деце. Рачунари су неопходна учила да би наша деца имала услове за учење као њихови вршњаци из Европске уније и то је разлог због којег општина Врачар жели да сви врачарски основци имају сопствени рачунар. Поносни смо што смо омогућили да већ пета генерација врачарских основаца у настави и у слободно време користи популарне врачунаре. И друге београдске општине су почеле да набављају рачунаре за ђаке, а надамо се да ће се придружити и Министарство просвете. У информатичком образовању, стицању других знања и вештина уз врачунаре као наставно учило, ђацима треба да се придруже и учитељи, наставници и родитељи – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић на свечаности поводом доделе врачунара у ОШ „Свети Сава“.  

[20. Фебруар 2013.]

даље///

Врачунари на дар

vracunar1

У школи „Краљ Петар II Карађорђевић“ уручени су први врачунари новој генерацији врачарских трећака. „Као и ваши старији другари и ви сада добијате сопствени персонални рачунар, популарни врачунар. Можете га користити за учење, за игру, за стицање нових вештина и знања. На нама старијима је да поправљамо и сређујемо школе, да купујемо рачунаре и стварамо друге услове да будете равноправни у знању са вашим вршњацима из развијених европских земаља. На вама, нашим врачарским трећацима је да учите, будете вредни, да искористите врачунаре као нова учила, да будете најбољи ђаци у генерацији“ – поручио је заменик председника општине Александар Ивановић. 

[19. Фебруар 2013.]

даље///

Изабрани пројекти у области културе и спорта

konkursi

По спроведеним конкурсима, председник општине Врачар донео је одлуке о избору пројеката и додели средстава за реализацију пројеката у области културе и о избору спортских манифестација и програма спортских организација који се суфинансирају из буџета градске општине Врачар у 2013. године. Изабран је 21 пројекат у области културе чија ће се реализација финансирати у потпуности или делимично из буџета општине Врачар. Такође, изабрано је 19 спортских манифестација и програма спортских организација који се суфинансирају из буџета општине Врачар у текућој години.

[19. Фебруар 2013.]

даље///

Сусрети врачарских сениора

senior

Сусрети врачарских сениора који се одржавају сваког другог понедељка протекли су уз пројекцију филмске комедије „Слатка Ирма“ и већ уобичајене чај, кафу и колаче.  

[18. Фебруар 2013.]

даље///

Конкурс за финансирање пројеката невладиних организација

konkurs

Председник градске општине Врачар расписао је Јавни конкурс за финансирање пројеката невладиних организација из буџета градске општине Врачар у 2013. години. Укупан износ средстава планиран за финансирање пројеката невладиних организација из буџета градске општине Врачар је два милиона динара. Рок за подношење пријава је 5. март 2013. године. Пројекти из области културе и спорта који се финансирају из буџета општине за 2013. годину изабрани су такође на основу јавних позива за финансирање. 

[11. Фебруар 2013.]

даље///

Дружење врачарских сениора

senn2

Уз чај, кафу и колаче, изложбу слика „Аура града“ и пројекцију филма „Нешто смешно догодило се на путу за Форум“, организовано је још једно од врачарских дружења сениора, која се одржавају сваког другог понедељка у општини Врачар. 

[4. Фебруар 2013.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike