Март 2013

Мали велемајстор

sah3

Шах је племенита, древна игра. Бићете паметнији, способнији, брже ћете мислити ако наставите да играте шах – рекао је ђацима врачарских основних школа члан Већа Александар Јовановић, уочи симултанке коју су играли са мајстором ФИДЕ Драганом Марићем. Учесницима симултане партије шаха „Мали велемајстор“ обратили су се и Марко Даковић из Интернет магазина и чланица Већа Мирјана Хрваћанин која је представницима школа поклонила изабране књиге о шаху за њихове библиотеке. „Када будете имали времена, пажљиво прочитајте ове књиге, сигурно ћете научити нешто вредно и корисно, а сада без обзира на ваше године играјте данашњу партију шаха храбро и сконцентрисано“ – поручила је Мирјана Хрваћанин. 

[26. Март 2013.]

даље///

Цвет пријатељства

stap2

Упућујем свима који су учествовали у радионицама пројекта „ИнклузиЈА“ осмех подршке и речи пријатељства. Научимо да живимо у различитости, да разумемо и помогнемо свима којима је помоћ потребна да би се осећали равноправни у школи, у породици, у пријатељству – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић на отварању завршне манифестације програма „ИнклузиЈА“, који је организовало Удружење слепих и слабовидих Србије „Бели штап“. 

[23. Март 2013.]

даље///

Сат за нашу планету

planeta

У суботу, 23. марта од 20:30 до 21:30 у домовима, школама и пословним зградама, на споменицима и знаменитим грађевинама широм планете биће искључена светла. Седми пут у свету и пети пут у Србији, Светски фонд за природу позива да се гашењем светла на један сат апелује за бољу енергетску ефикасност и да се укаже на негативне последице климатских промена. Акцијом „Сат за нашу планету“ позива се на неопходност очувања здравог животног окружења, поготову у великим градовима.

[22. Март 2013.]

даље///

Изложба слика Гордане Ђојић

djojic4

Циљ општине Врачар јесте пружање свих административних услуга грађанима у складу са прихваћеним високим стандардима. Истовремено, у сарадњи са школама, невладиним сектором и грађанима реализујемо бројне пројекте из области културе, јер је и то део нашег приступа грађанима и њиховим потребама. Вечерашња изложба пејзажа Београда и других предела сликарке Гордане Ђојић је један од успешних пројеката који се реализју у општинском изложбеном простору – рекла је чланица већа Мирјана Митровић на отварању изложбе слика. 

[21. Март 2013.]

даље///

Презентација програма рада НУ „Божидар Аџија“

nuba3

За старије генерације „Божидарац“ је био место на којем су се дружили, ту су биле познате игранке и концерти, неке друге генерације су ту училе и стицале квалификације. Општина није желела да традиционално место културе и образовања на Врачару престане да постоји, вратила је оснивачка права и даје подршку програмима НУ „Божидар Аџија“. Обновили смо велику салу, галерију, финансирамо неке програме као што су „Лакше до посла“, „Врачар рокс“, ту је и Фондација за таленте општине Врачар. Вечерас почињемо нову праксу - организовање јавног часа на којем се представљају програми рада нашег народног универзитета –рекао је помоћник председника Општине Вукота Јакшић. 

[20. Март 2013.]

даље///

Васпитањем до смањења насиља у породици и школи

rdt4

Савет родитеља градске општине Врачар организовао је прву трибину у оквиру иницијативе „И родитељи се питају“. Трибина је посвећена теми васпитања деце, односно како се васпитањем без казне и без награде смањује насиље у породици, вртићу и школи. 

[19. Март 2013.]

даље///

Сусрети врачарских сениора

sen2

Врачарски сениори дружили су се и овог понедељка у општини Врачар. Уз комедију “Хало Доли” сениори су видели и изложбу карикатура врачарских основаца и провели пријатно после подне у Сали и изложбеним просторима наше општине. 

[18. Март 2013.]

даље///

Успех ПК Врачар

cfk

Пливачки клуб Врачар је и ове године 4. пут успешно учествовао на 4. интернационлном ПАМИНА Митингу младих пливача у Бад Бергзаберну у Немачкој. На Митингу је учестовало око 700 пливача из 27 земаља. Пливачки клуб Врачар је наступио са 10 пливача и освојио је 8 медаља. Најуспешнији пливачи били су: Иван Мартиновић који је освојио 2 златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу. Медаље су освојили и Милош Максимовић, Ђорђе Спасић, Ђурђе Матић и Александар Јокић. У бодрењу Врачараца на базену, уз тренера Николу Мирчетића и вођу пута Пеђу Мартиновића, екипи ПК Врачар се прикључила и Александра Ђорђевић - генерални конзул Републике Србије у Франкфурту. 

[18. Март 2013.]

даље///

Радионица “Антропологија, конташ?”

radnc3

Циљ радионица “Антропологија конташ?” био је да научите више о антропологији и етнологији него што је предвиђено формалним средњошколским образовањем, да се заинтересујете и можда упишете Филозофски факултет, да развијете осећај да треба да радите на сопственом образовању. Били сте активни и заинтересовани, теме су вам биле занимљиве, радионица је завршена и са посебним задовољством ћемо вам уручити дипломе које ће вас подсећати да сте били успешни учесници ове радионице – рекла је чланица Већа Мирјана Митровић на завршетку циклуса радионица “Антропологија конташ?”. 

[16. Март 2013.]

даље///

Врачарски конкурс „Мали Пјер 2013.“

pjer6

Ученици свих врачарских основних школа учествовали су на традиционалном конкурсу за најбољу карикатуру „Мали Пјер 2013“ у организацији Пријатеља деце Врачара. У изложбеном простору општине Врачар отворена је изложба најбољих ђачких карикатура. Награде за најбољи цртеж, портрет, за најбољу идеју и карикатуру уручила је чланица Већа Мирјана Хрваћанин која је рекла да су се ђаци поводом овог конкурса  лепо дружили, да општина Врачар даје подршку стицању додатних знања и вештина и као и увек награђује најбоље. Председник Пријатења деце Драги Величковић похвалио је машту и креативност врачарских ђака, а о цртежу и карикатури ђацима је говорио карикатуриста Синиша Радовић. 

[15. Март 2013.]

даље///

Врачар на међународном Сајму екологије

eko4

На конференцији одржаној на Међународном Сајму екологије у Београду председница Скупштине општине Врачар др Тијана Благојевић презентовала је активности наше општине у области заштите животне средине и резултате пројеката. Почетак еколошких акција општине Врачар чији је мото „Еколошки активно“ означен је усвајањем Локалног еколошког акционог плана, а наставио се кроз појединачне акције: постављање птице робот, „Врачар – мој зелени кутак“, уређење урбаних џепова, употребу хибридног службеног аутомобила, спровођење пројекта „Да лепше изгледа“ – рекла је др Тијана Благојевић. Она је и образложила препоруке за будуће акције на унапређењу животног окружења – интензивнија сарадња и координација активности са околним градским општинама и органима града Београда, са грађанима, скупштинама зграда, невладиним сектором, уз перманентну едукацију предшколске деце и ђака о значају очувања здраве животне средине. 

[14. Март 2013.]

даље///

Идеја живи

djindjic

Идеја живи је порука скупа који је организовала општина Врачар поводом десет година од убиства премијера Зорана Ђинђића. Претпремијерно је приказан филм „Зоран Ђинђић – Хипотека“ аутора Славише Лекића, који је режирала Јована Полић. Аутори филма истакли су да нису правили филм о Зорану Ђинђићу, већ о нашој држави у којој се догодила егзекуција председника Владе. Саговорници у филму су: Мило Ђукановић, Драган Ђилас, Борис Тадић, Жарко Кораћ, Зоран Живковић, Гашо Кнежевић, Биљана Станков, Чедомир Јовановић, Латинка Перовић, Ненад Чанак, Весна Малишић, Синиша Николић, Душан Величковић, Горица Мојовић, Драган Бујошевић, Милош Васић, Горан Весић, Срђа Поповић, Велимир Ћургус Казимир и Бојан Пајтић. Одбили су да учествују у овом документарном филму: Војислав Коштуница, Дејан Михајлов, Небојша Човић и други.

[11. Март 2013.]

даље///

Обнављање Византије - слике Ђорђа Секулића

izlozba4

Уживање у лепом је разумљив и заједнички језик кога не треба преводити. У нашој галерији вечерас смо се срели са радовима сликара Ђорђа Секулића који је на модеран начин овековечио националне споменике и националну историју. Он је спојио религиозно и естетско, разум са лепотом израза, обрадио је традиционалне теме кроз модерну форму и композицију и приредио нам чаробно задовољство сусрета у нашој врачарској галерији – рекла је Александра Јовановић – чланица Већа на отварању изложбе слика „Обнављање Византије“. 

[7. Март 2013.]

даље///

За безбедније лифтове

liftovi2

Општина Врачар покренула је програм „За безбедније лифтове“, јер желимо да помогнемо Врачарцима да до својих домова стижу исправним и безбедним лифтовима. Знамо да је у време финансијске кризе тешко издвојити додатна средства за уређење заједничких делова зграде и поправку лифтова. Изузетно ценим све активности председника скупштина и савета стамбених зграда на унапређењу услова живота. Заједно са станарима почели смо да улажемо у поправку лифтова 2009. године, већ је поправљено 20 лифтова, а у току је поправка шест лифтова по другом јавном позиву – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић на састанку са тридесет председника скупштина/савета стамбених зграда које су се пријавиле на други јавни позив за поправку лифтова. 

[7. Март 2013.]

даље///

Седница Скупштине

skupstina1

У складу са Законом о јавним предузећима, Скупштина је донела Оснивачки акт Јавног предузећа за управљање пословним простором Пословни простор „Врачар“ и решење о престанку мандата председника и чланова Надзорног одбора овог јавног предузећа. Покренут је и поступак статусне промене спајања припајањем установа Центар за физичку културу „Врачар“ и РОЦ „Врачар“, који су иницирали управни одбори ових установа ради унапређења економичности и рационалности њиховог пословања. 

[6. Март 2013.]

даље///

Нови филм за врачарске сениоре

seniori

Врачарски сениори наставили су сусрете  понедељком у општини Врачар. Уз комедију “Чудан пар” сениори су видели и изложбе слика и цртежа Ане Коматине “Мачке” и Љубице Митровић “Експресија виђеног и доживљеног” и провели пријатно после подне у Сали и изложбеним просторима наше општине.

[4. Март 2013.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike