Јун 2013

Код два бела голуба

golb4

Уз примену савремених информационо комуникационих технологија, интернета као велике ризнице знања, свесни смо  да треба чувати успомену на некадашњи Београд и људе који су га кроз историју одредили својим делом. То је део наше свести о Београду, зато смо и били мотивисани да подржимо објављивање четвртог тома књиге „Код два бела голуба – Стари Београд“  ауторке Миље Милосављевић. Књига је објављена поводом 45 година познате радијске емисије „Код два бела голуба“ – рекла је чланица Већа Мирјана Митровић.  

[26. Јун 2013.]

даље///

Чубура – негде на Врачару

cubura6

Вечерас смо поносни што је сликар Миленко Михајловић за изложбу у нашој галерији насликао Чубуру. Својим сликама трага и изазива емоцију и сећање на личне доживљаје, нарави, на чубурске платане и липе, кафане, на наше заједничке наде и стрепње и на наш живот на Чубури - рeкла је Александра Јовановић на отварању изложбе слика Миленка Михајловића. 

[25. Јун 2013.]

даље///

Врачар – мој зелени кутак

kutak2

Циљ такмичарске акције „Врачар – мој зелени кутак“ јесте да се врати природа у град, да се у центру града негују зелене површине и лепи цветни балкони. Драго нам је што наша акција посвећена улепшавању Врачара има све више учесника и што можемо да наградимо и афирмишемо грађане који заједно са нама раде да Врачар заиста буде зелени кутак у центру Београда – рекла је председница Скупштине др Тијана Благојевић. Затим је заједно са заменицом председнице Скупштине Зораном Смиљанић Милојевић уручила награђенима плакете председника општине и награде – нове саднице за најлепше врачарске зелене површине и цветне балконе. 

[21. Јун 2013.]

даље///

Ја сам супер, буди и ти

vukovci13

Знање је највредније у 21. веку, будите и у наставку школовања најбољи у генерацији, а општина Врачар ће вам увек пружати подршку и стварати најбоље услове за учење – поручила је “вуковцима” и ђацима генерације врачарских школа председница Скупштине др Тијана Благојевић . Најбољим врачарским ђацима поруке су упутили и  глумци Београдског драмског позоришта Јелена Орашанин и Владан Милић. Затим су представници општине Врачар – др Тијана Благојевић, Александар Ивановић, Мирјана Хрваћанин, Јелена Ђорђевић и Иван Русковић уручили књиге и похвалнице председника општине Врачар свим врачарским ђацима који су за укупан успех награђени дипломом “Вук Караџић”, као  и  ђацима генерације.  

[20. Јун 2013.]

даље///

Врачарско словеначко вече

slo5

„Данас поново имамо прилику да угостимо наше пријатеље и сараднике из Словеније. Вече врачарско словеначког дружења је још једно у низу дугогодишње сарадње општине Врачар, словеначких удружења, пријатеља и инстутуција. Прошле године су грађани Врачара имали прилику да погледају филм о животу Врачарке која је рођена у Словенији. Овога пута, сарадња, култура, традиција и обичаји се поново прожимају зато што имамо прилику да упознамо још једног Врачарца са Црвеног крста пореклом из Словеније који нас је спојио са Рибницом, Ивана Дебељака  који је довео на Врачар жупана Рибнице и његове земљаке. Култура нас поново спаја зато што имамо прилику да се упознамо са историјом рибничког краја“, истакао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић.

[14. Јун 2013.]

даље///

Седница Скупштине општине Врачар

skupstina

Одборници Скупштине градске општине Врачар на 10. седници усвојили су Одлуку о завршном рачуну буџета општине Врачар за 2012. годину и Одлуку о ребалансу буџета општине Врачар за 2013. годину. Такође, усвојена је  и Одлука о промени Статута градске општине Врачар чије доношење представља усклађивање одредаба Статута градске општине Врачар са Одлуком о промени Статута града Београда у погледу  надлежности  градских општина.

[13. Јун 2013.]

даље///

Општини Врачар уручени сертификати по захтевима стандарда ИСО 9001:2008 и ИСО 14001:2005

sert6

Општина Врачар стандардизовала је услуге у јавном управљању и добила међународни сертификат 2010. године по захтевима стандарда ИСО 9001:2008. То је био део циља „Врачар – европска општина“ и признање је тада додељено за рад по захтевима стандарда и за активно, ефикасно и успешно пружање услуга грађанима. 

[7. Јун 2013.]

даље///

Пејзажи Зорана Чалије

izlozba5

У данашње време многе институције гасе буџете за културу. Ми у општини Врачар знамо да без уметнчке визије и културе нема напретка друштва, зато смо широм отворили врата и ствaрамо услове за афирмацију стваралаштва. У нашој галерији се размењују идеје, она постаје место окупљања креативних људи и знам да ће изложба Зорана Чалије својим уметничким квалитетом допринети афирмацији наше галерије – рекла је Александра Јовановић – чланица Већа на отварању изложбе слика „Надомак ока“ Зорана Чалије. 

[6. Јун 2013.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike