Септембар 2013

Захвалнице Фондације за таленте

fondc1

Поводом успешног завршетка летње ликовне радионице, Фондација за таленте општине Врачар доделила је захвалнице свим учесницима, водитељима радионица, Канцеларији за националне мањине и председницима скупштина станара који су се сагласили да се на фасадама њихових стамбених зграда сликају мурали. Научили сте како се осликавају мурали, осликали сте више од 40 мурала. 

[27. Септембар 2013.]

даље///

Одсјај Тање Бабић

odsjaj5

Наша галерија је замишљена као место комуникације са грађанима и са уметношћу. Слике Тање Бабић су пуне емоција и боја, оне су такође позив за комуникацију. Зато што смо сличних циљева и мотива, радосни смо што се вечерас у нашем изложбеном простору отвара изложба Одсјај сликарке Тање Бабић – рекла је чланица Већа Александра Јовановић. 

[26. Септембар 2013.]

даље///

О винарству и виноградарству

vino1

Поводом Дана европске баштине који су ове године посвећени индустријализацији, директор Архива Српске православне цркве Радован Пилиповић говорио је на трибини у општини Врачар о традиционалном винарству и виноградарству у манастирима Српске православне цркве. 

[25. Септембар 2013.]

даље///

Пешачење је лек

zdravo1

„Градска општина Врачар је у сарадњи са Домом здравља „Врачар“ започела циклус предавања „Здраво на Врачару“ еминентних медицинских стручњака. Идеја нам је да побољшамо квалитет живота грађана здравим начином живота, правилном исхраном, физичком активношћу и усвајањем нових навика којима се умањују ризици по здравље. Вечерас смо за грађане организовали предавање на тему важности физичке активности по човеково опште здравље“, истакла је др Тијана Благојевић, председница Скупштине. 

[24. Септембар 2013.]

даље///

Посета француских градоначелника Београду

plaketa

Градоначелник Београда Драган Ђилас примио је делегацију Удружења градоначелника „Ile de France“ које окупља градоначелнике истоимене француске регије – Париза и околине. На пријему је представник овог француског удружења градоначелника Мишел Туле уручио председнику општине Врачар Бранимиру Кузмановићу плакету 6. париског арондисмана, као знак признања и потврду о прихватању иницијативе општине Врачар за сарадњу у реализацији пројеката из области образовања, културе и социјалне заштите. 

[20. Септембар 2013.]

даље///

Нове радионице Фондације за таленте

fond3

Фондација за таленте општине Врачар, Центар отвореног срца и ума и Секретаријат за образовање и дечју заштиту реализују пројекат „Таленат засија када се развија“, а Фондација и Општина Врачар пројекат „Учи, ради и таленат гради“, сваког викенда од 21. септембра 2013. у Божидарцу, Милешевска 42а. Оба пројекта су намењена ученицима основних школа, а циљ им је рано препознавање талената, развој интелектуалних и стваралачких потенцијала деце из драмске и ликовне уметности и математичке области. Значајни су јер подстичу децу ка професионалној орјентацији, развоју социјализације кроз интеграцију различитих узраста, утицању на превенцију насиља позитивним садржајима и промоцију позитивних вредности. 

[19. Септембар 2013.]

даље///

Мозаици из Шуматовачке

smt

Веома радо сарађујемо са Центром за ликовно образовање у Шуматовачкој, који нам је у септембру подарио две изложбе мозаика. Прва је била изложба „Жена, траг у камену“ Светлане Милановић и вечерашња изложба Драгане Вујић „Дијалог са природом“ подсетиле су нас на ликовну племениитост камена и керамике и обогатиле бојом, облицима и емоцијама ауторки мозаика – рекла је чланица Већа Мирјана Митровић на отварању изложбе мозаика Драгане Вујић. 

[19. Септембар 2013.]

даље///

Договор о реконструкцији фасада

potpis1

Реализујући програм “Да лепше изгледа” већ смо у сарадњи са грађанима реновирали оријентационо  100 фасада стамбених зграда на Врачару. Сада смо урадили предмер потребних радова за реконструкцију свих фасада зграда чије су скупштине станара учествовале на конкурсу који смо објавили, као и предрачун цене за све потребне радове на фасадама”, рекао је председник општине Бранимир Кузмановић председницима скупштина станара 49 врачарских стамбених зграда. Заменик председника општине Александар Ивановић истакао је да је због динамике расписивања јавних набавки и планирања буџетских средстава битно да се скупштине станара до 21. октобра изјасне да ли желе измене у предмерима радова и да ли ће моћи да сакупе средства којима скупштина станара учествује у трошковима реконструкције фасаде. 

[17. Септембар 2013.]

даље///

Поклони за прваке из „Јусе“

jusa

Поводом поласка петоро деце из Дома „Драгутин Филиповић Јуса“ у први разред основне школе, председница Скупштине др. Тијана Благојевић и чланица Већа Мирјана Митровић посетиле су децу из Дома и уручиле пригодне поклоне. 

[16. Септембар 2013.]

даље///

Седница Скупштине општине

skupstina5

Одборници Скупштине општине донели су Одлуку о финансирању програма удружења из буџета градске општине Врачар. Нова Одлука усклађена је са Законом о удружењима и другим подзаконским актима. Ова одлука биће основа за финансирање програма удружења који су од јавног интереса. Скупштина је донела и Одлуку о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈП “Пословни простор Врачар” Београд. Такође, дата је сагласност на Извештај о шестомесечној реализацији  програма пословања ЈП “Пословни простор Врачар” и прихваћен је Извештај о извршењу буџета градске општине Врачар у првом полугодишту 2013. године. 

[12. Септембар 2013.]

даље///

Планови интегритета у пракси

cmv3

Центар модерних вештина организовао је у општини Врачар округли сто на тему: Спровођење планова интегритета у пракси. Учествовали су представници Агенције за борбу против корупције, Америчке агенције за међународни развој, Сталне конференције градова и општина и општина које су са Центром модерних вештина потписале  Меморандум о сарадњи у спровођењу плана интегритета: Врачар, Обреновац, Параћин, Стари град, Беочин, Баточина и Жабаљ. 

[10. Септембар 2013.]

даље///

Уметност данас: изложба „2“

izlozba1

Драго ми је да вечерас настављамо дружења која су нам својим идејама и трудом омогућили аутори и организатори изложбе Исидора Николић и Иван Шулетић и наравно уметници који излажу радове: Марко Марковић, Наташа Кокић, Ивона Плескоња, Никола Марковић и Александар Тодоровић. Припремили смо за вечерас и разгледнице на којима су њихова дела, као један мало застарео, али врло шармантан начин комуникације и презентовања уметности. 

[10. Септембар 2013.]

даље///

Момин круг

kapor5

Момо Капор је један од симбола Београда. Његова топла, сетна, понекад иронична реч, његова приповедачка вештина и карактеристичан цртеж открили су нам много о Београду и Београђанима. Момо Капор је волео Београд, он му је давао енергију и свој лични шарм је преточио у београдски. Фестивал “Момин круг” нас подсећа на шарм и уметност Моме Капора, желимо да овом спомен плочом подстакнемо младе да сазнају и прихвате дивна приповедања Моме Капора – рекао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић поводом откривања спомен плоче на кући у Небојшиној 18 у којој је живео Момо Капор. 

[7. Септембар 2013.]

даље///

Еко двориште, углови теракоте и тајна башта

biro5

Прихватили смо иницијативу грађана и Пројектни биро 59 је урадио три варијанте урбанистичког уређења унутарблоковске површине између улица Браће Недић и Кумановске. Радићемо у сарадњи са грађанима  пројекат за који се изјасни већина скупштина станара овог блока. Општина ће пружити логистичку подршку у спровођењу набавки и прибављању потребних дозвокла и сагласности. Сви пројекти које смо реализовали са грађанима успешно су завршени. Желимо да наши заједнички простори буду лепо уређени, да буду права урбана средишта – рекла је чланица Већа Александра Јовановић која је заједно са ауторима пројекта и помоћником председника општине Вукотом Јакшићем разговарала са грађанима о уређењу овог унутарблоковског простора. 

[5. Септембар 2013.]

даље///

Првак са Врачара

prvak5

У свим врачарским основним школама одржане су свечаности посвећене поласку у школу нове генерације првака. Дочекали су их песмом и игром старији ђаци, њихове учитељице и учитељи, директори и представници општине Врачар. „Драги ђаци, срећни смо што данас полазите у школу, желимо да учите кроз игру и радост, јер само знање може да вам донесе успех, добар и сигуран живот. Као успомену на полазак у школу припремили смо вам поклон, ми желимо да вас увек подржимо да будете сигурни у себе и да будете међу најбољим ђацима“ – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић на централној школској прослави у ОШ “Јован Миодраговић“. 

[2. Септембар 2013.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike