Јануар 2014

Расписан Конкурс за суфинансирање пројеката у спорту

konkurs

Председник градске општине Врачар, расписао је Јавни конкурс за суфинансирање спортских програма и активности из буџета Градске општине Врачар у 2014. години. Рок за подношење пријаве био је 30. април 2014. године, а одлуком председника општине продужен је до 30. јуна 2014. године.

Овде можете преузети:

[31. Јануар 2014.]

даље///

Tуристички потенцијал Врачара

sast

На нашој територији се налазе и веома атрактивни и посебни угоститељски објекти који привлаче својом услугом и амбијентом велики број посетилаца. Позвали смо вас на разговор како би се укључили у пројекат објављивања значајне публикације. Ако наступимо као партнери, презентујући ваше понуде на домаћем и међународном тржишту, побољшаћемо привредни развој општине - истакла је чланица Већа Мирјана Митровић на разговору са представницима организација које се баве угоститељством и туризмом на Врачару. 

[28. Јануар 2014.]

даље///

Слике и цртежи талентованих ђака

talent4

„Током зимског распуста, захваљујући  Фондацији за таленте општине Врачар, имали сте лепо и интересантно искуство. Колико сте научили, шта сте замислили и направили, види се на овој изложби. Оно најдрагоценије се не види, а то је да сте се међусобно упознали, дружили, имали заједничку тему и заједничке стваралачке доживљаје.  Желим вам да ма којом струком се бавили у животу, сачувате за себе и свет боја, линија, свет маште и ликовног доживљаја“ - поручила је чланица већа Александра Јовановић на отварању изложбе слика и цртежа урађених у реализацији пројекта „Упознај различите сликарске технике“ који су спровели Фондација за таленте Врачара и Секретаријат за спорт и омладину. 

[28. Јануар 2014.]

даље///

Преузмите со за посипање јавних површина

ciscenje

Општина Врачар подсећа да представници скупштина станара стамбених зграда, као и представници предузећа и радњи са територије општине Врачар, могу без надокнаде преузети неопходне количине соли сваког радног дана од 8:00 до 17:00 часова у општинској згради у Његошевој 77. 

[27. Јануар 2014.]

даље///

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави

svsava4

У свим врачарским основним, средњим и музичким школама прослављена је школска слава – Свети Сава. Одржане су приредбе посвећене Светом Сави, вероучитељи и директори школа говорили су о значају дела првог српског архиепископа и просветитеља. Обреду резања славског колача у свим школама присуствовали су и представници општине Врачар. Председник општине Бранимир Кузмановић је заједно са ђацима и професорима ОШ “Владислав Рибникар” присуствовао обреду резања славског колача. Председница Скупштине др Тијана Благојевић поделила је радост прославе школске славе са ђацима ОШ “Јован Миодраговић”, а заменик председника општине Александар Ивановић посетио је ОШ “Светозар Mарковић”. Сви чланови Већа и помоћници председника општине били су гости на прославама школске славе у врачарским школама.

[27. Јануар 2014.]

даље///

Поништен Конкурс за финансирање пројеката у култури

konkurs

Председник Градске општине Врачар донео је одлуку да се поништава Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у култури из буџета Градске општине Врачар у 2014. години, број 920-340/2013-VIII од 23. септембра 2013. године, објављен 1. октобра 2013. године на званичном интернет сајту Градске општине Врачар. 

[27. Јануар 2014.]

даље///

Слава општине Врачар

slava14

Општина Врачар прославила је своју Славу – Светог Саву. Домаћин Славе био је члан Већа Иван Русковић, а обред резања славског колача служио је викар Његове светости Његово преосвештенство епископ ремезијански господин Андреј са свештенством Храма Светог Саве и уз саслужење Певачког друштва „Мокрањац“ при Храму Светог Саве.

[25. Јануар 2014.]

даље///

Хиландар кроз векове

izlozba2

У навечерје Славе општине Врачар отворена је изложба Томислава Петровића „Хиландар кроз векове“. Сликар  Томислав Петровић нас води кроз повест манастира Хиландар. Његов цртеж учи нас о личностима које су своје животе посветиле српској духовној традицији, када пажљиво погледамо изложене цртеже и легенде ми сазнајемо о посвећености људи који су обезбедили трајање и памћење у нашој историји и који су узнели светосавску мисао - истакао је историчар уметности Милутин Дедић.

[23. Јануар 2014.]

даље///

Рачунари Основној школи у Липљану

lipljan racunari

Основна школа “Браћа Аксић“ из Липљана добила је данас на поклон од општине Врачар девет десктоп рачунара и један лаптоп за кабинет информатике.

Липљанској Основној школи помоћ је уручио председник општине Врачар Бранимир Кузмановић. Он је у пратњи помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију Мирка Крлића и представника одборничких група у Скупштини општине Врачар, посетио ову основну школу и рекао да им је циљ да као и у општини Врачар и школе на Косову и Метохији имају опремљене рачунарске центре. 

„Ми смо размишљали на који начин можемо да помогнемо српској заједници на Косову и одлучили смо да након што смо на Врачару обезбедили рачунаре за свако дете, да то урадимо и овде у Липљану да би наша деца имала бољу будућност. Деца ће сада имати могућност да стекну знања као и њихови вршњаци свугде у Европи“, рекао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић.

[22. Јануар 2014.]

даље///

Врачарски основци на Бледу

bled9

Сарадња општина Врачар и Блед ове године добија своје најлепше обележје – међусобне посете и дружење основаца са Бледа и Врачара. Од 16. јануара, 37 ученика врачарских основних школа у пратњи својих директора, први пут је посетило Блед. Смештени су у домовима вршњака са Бледа и тако ће на најлепши начин упознати Словенију и Блед. 

[17. Јануар 2014.]

даље///

Трчи и бори се

marat1

Наш познати маратонац са Врачарa Војислав Ћурулић рођен је 1953. године. Воја је истински јунак нашег времена, јер је након страховите несреће и многобројних операција, успео да савлада све животне недаће тако што се посветио спорту и здравом животу. Већ тридесет година придржава се програма „сваки дан 10.000 корака“ што га је подстакло да на задивљујући начин почне да се бави маратонским трчањем. 

[13. Јануар 2014.]

даље///

Бадњи дан у нашој општини

badnji9

Традиционална прослава Бадњег дана у општини Врачар, одржана је и ове године. У свечаној сали бадњак је освештао протојереј ставрофор Миодраг Поповић. Домаћин овогодишње прославе Бадњег дана био је одборник Александар Марковић – председник Савета Скупштине општине за односе са верским заједницама. 

[6. Јануар 2014.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike