Новембар 2014

Сви трећаци добили рачунаре

svivracunari4

Председница Скупштине др Тијана Благојевић и заменик председника општине Александар Ивановић са чланицама и члановима Већа уручили су у основним школама „Јован Миодраговић“ и „Синиша Николајевић“ рачунаре.  Упутили су им и заједничку поруку да ове рачунаре треба да користе за учење, јер су они генерација која у 21. веку неће моћи да ради без рачунара, да њихова будућност зависи од знања и вештина које стекну.

[28. Новембар 2014.]

даље///

Повратак у стварност

poetika5

Вечерас је посебна част и задовољство што у општини Врачар излаже Бранислав Бане Стефановић, који нам је својим сликама приредио  задовољство и увео нас у свој реални ликовни  свет. Зато је и назив изложбе „Повратак у стварност“, а срећни смо што се вечерас у нашој галерији  сусрео знатан број поштовалаца његовог сликарства  - поручио је члан Већа Вељко Радуновић.

[28. Новембар 2014.]

даље///

Врачунар на дар

bkvracunari10

Врачунар на дар је наша традиционална акција, седмој генерацији врачарских ученика трећих разреда поклањамо рачунар, а такође и њиховим учитељима.Рачунари могу да се умреже и то је савремени начин учења. Будућност наших ђака ће зависити од знања које стекну уз  рачунар, јер у 21. веку неће моћи да раде без употребе рачунара. Овај рачунар треба да  користе и да чувају, уз њега се учи, може и да се игра,  али треба и да се  бавите и спортом – поручио је председник општине Бранимир Кузмановић ученицима трећег разреда ОШ „Свети Сава“.

[27. Новембар 2014.]

даље///

Врачунари за врачарске трећаке

vracunari13

Данас  ће председник градске општине Врачар Бранимир Кузмановић са сарадницима уручити рачунаре ученицима трећег разреда ОШ „Свети Сава“.
Ми из општине Врачар учинићемо све да осавременимо наставу рачунарима, да створимо услове да врачарски ђаци буду међу најбољима у генерацији.

[26. Новембар 2014.]

даље///

ВРАЧУНАРИ НА ДАР

vracunari

Општина Врачар обезбедила је и ове године 570 нових преносивих рачунара, популарних врачунара, које ће представници општине у уторак, среду и четвртак, 25, 26. и 27. новембра поделити свим ученицима трећих разреда основних школа на Врачару.

[24. Новембар 2014.]

даље///

Радионица Фондације за таленте

naslovn

Фондација за таленте Врачара и Музеј примењених уметности сарађују већ више година.  Полазници ликовне радионице Фондације из више основних школа са Врачара посетили изложбу под називом „На први (п)оглед.“

[20. Новембар 2014.]

даље///

Прави мушкарац на Врачару

muskarcin

Међународни дан мушкараца обележен је на Врачару догађејем који су организовале канцеларија за равноправност полова и за младе градске општине Врачар у сарадњи са Центром Е8. Двадесет ученика врачарских средњих школа се на радионици „Прави мушкарац на Врачару“ упознало са  значењем појмова род и  пол, шта су, како настају и како се одржавају родне улоге, као и да кажу какво је њихово виђење мушкараца и жена и њихових улога у друштву.

[19. Новембар 2014.]

даље///

Да се холокауст не заборави и не понови

vudu holokaust6

Ученици свих врачарских основних и средњих школа учествовали  су на  јавном часу  „Да се холокауст никада не заборави и не понови“, који је организовало Српско јеврејско певачко друштво у сарадњи са градском општином Врачар.

[17. Новембар 2014.]

даље///

Обезбеђен превоз за особе које се отежано крећу

grbdim

Градска општина Врачар почела је реализацију пилот пројекта, чији је циљ да свим Врачаркама и Врачарцима који се самостално, али отежано крећу, омогући да лакше обављају своје послове.

[15. Новембар 2014.]

даље///

Изложба скулптура Владимира Петровића Вуду технотик

vudu tehnotik9

 Вечерас  у нашој галерији имамо провокацију и у уметничком и друштвеном погледу. Aутор својим делима покреће веома актуелна питања релација хуманог и технолошког, колико једно друго условљавају, покрећу, развијају и-или поништавају. Да ли је комуникација преко друштвених мрежа блискост и пријатељство или отуђење, а можда се уласком савремене технологије у наш свакодневни живот мењају и сва традиционална значења  појмова као што су пријатељство, љубав, сусрет и све своди на заједнички именитељ комуникација или  бити у контакту – истакла је чланица Већа Александра Јовановић.

[13. Новембар 2014.]

даље///

Нова учила за школу у Текији

skola tekija9

Нама у Текији била је драгоцена  жеља и предузимљивост врачарских ђака да нам помогну. У нашим срцима је захвалност и леп осећај да у Београду имамо пријатеље који су нам помогли када је било најпотребније – рекао је директор основне школе у Текији Михајло Сидерис ,којем су на пригодној свечаности уручена нова учила. Средства су прикупљена на хуманитарном базару који су организовали Коло српских сестара и Пријатељи деце Врачара у сарадњи са свим врачарским основним школама и  градском општином Врачар.

[12. Новембар 2014.]

даље///

Концерти оркестра 100 младих у Словенији

mladi slovenija5

Млади музичари из Италије, Словеније, Србије и Македоније који су први пут заједно концертирали у Београду, наставили су са наступима у Словенији – 8. новембра у сали Љубљанске филхармоније и 9. новембра у Фестивалној дворани на Бледу.
Уз похвале музичких критичара и публике, два концерта младих музичара из музичких школа у Дасензану, „Јосип Славенски“ са Врачара, „Методи Патце“ из Скопља, Конзерваторијума у Милану, Глазбеног центра ДоРеМи са Бледа, имају и велику симболичку вредност. Млади различитих националности и традиција, постали су симбол мира и дијалога, разумевања и толеранције, интеркултуралног дијалога и размене и модел за Европу сутрашњице.

[12. Новембар 2014.]

даље///

Јавни конкурс за финансирање пројеката у култури

kulturanasl

 

Председник градске општине Врачар расписао је јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у култури из буџета градске општине Врачар у 2015. години. Рок за подношење пријава је 15. март 2015. године.

[8. Новембар 2014.]

даље///

Пас водич – најбољи пријатељ

pas vodic6

Округли сто „Моје право на самостално кретање“ је део пројекта који смо 2011. године почели у општини Врачар посвећеног значају паса водича за самостално кретање слепих особа , а вечерас разговарамо и о Нацрту закона о самосталном кретању ОСИ са псима водичима – рекла је председница „Белог штапа“ Весна Несторовић.
Обавеза је општине Врачар према суграђанима да пробијамо баријере, да побољшавамо квалитет живота наших суграђана, јер сви имамо исте потребе. Право на слободно кретање једно је од незаобилазних демократских права и услов слободног и равноправног живота. Kao и раније, и у будућности ће Савез удружења слепих и слабовидих Србије имати нашу подршку – рекла је чланица Већа Тамара Трипић.

[7. Новембар 2014.]

даље///

Рециклажа и сепарација као занимација

reciklaza12

У свих девет врачарских вртића организоване су креативне радионице и предавања посвећена рециклажи, како би се деца и њихови родитељи подстакли на активан однос према заштити околине. Резултат су ови дивни радови, на којима се види колико сте били срећни, са колико маште и креативности сте сачинили уметничка дела на којима вам могу позавидети и одрасли. Порука коју вечерас упућујемо јесте да су рециклажа и сепарација занимација и да су неопходни за нашу будућност у здравој животној средини – поручила је чланица Већа Мирјана Митровић.
У сарадњи са Градским секретаријатом за заштиту животне средиине, Предшколском установом „Врачар“ и градском општином Врачар, удружења грађана „Средина“ и „Еко пулс“ реализовали су пројекат „Рециклажа и сепарација као занимација“.

[7. Новембар 2014.]

даље///

Еко фото 2014.

izlozbica

Такмичарска изложба фотографија коју већ девету годину организује Центар за фото таленте Београд отворена је у галерији општине Врачар.

[6. Новембар 2014.]

даље///

Оркестар 100 младих

izlozbic

Пројекат „Музичко здруживање младих – Концерт за Европу сутрашњице“ наставља се наступом „Оркестра 100 младих“ на Бледу.

[6. Новембар 2014.]

даље///

Основан Центар за образовање и културу „Божидарац 1947“

skupstina8

Скупштина градске општине Врачар сачувала је традицију  Народног универзитета „Божидар Аџија“ оснивањем Установе Центар за образовање и културу „Божидарац 1947“. Претежна делатност новоосноване установе биће образовање и култура, за вршиоца дужности директора именован је Урош Трајковић. Скупштина је именовала Управни одбор „Божидарца 1947“ и дала сагласност на Статут ове установе, чиме су створени услови за почетак  рада нове установе.

[5. Новембар 2014.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike