Децембар 2014

Со за посипање јавних површина

ciscenje

Представници скупштина станара стамбених зграда, као и представници радњи са територије градске општине Врачар, могу без надокнаде преузети индустријску со за посипање јавних површина ради лакшег чишћења снега и спречавања замрзавања снега и воде. Со се може преузети сваког радног дана у опђштинској згради од 8:00 до 17:00 часова. Со ће моћи да се преузме  Његошевој 77 и за време празника.

[30. Децембар 2014.]

даље///

Зашто било ко жели да руши спомен обележје глумцу Петру Краљу на Врачару?

kralj7

Надлежни у граду Београду желе да сруше спомен обележје глумцу Петру Краљу, које је постављено у Милешевској улици на Врачару. Градска општина Врачар добила је Решење градске инспекције у коме се налаже рушење спомен обележја једном од наших највећих глумаца.
Општина Врачар је још у априлу 2013. године прихватила иницијативу великог броја глумаца да се испред зграде у којој је деценијама живео глумац Петар Краљ, постави спомен обележје. Тада је подносиоцима иницијативе објашњено да према прописима морамо сачекати трећу годину од смрти лица којем се поставља обележје. Веровали смо да треба чувати успомену на великог уметника и доброг човека, одлуком Скупштине ГО Врачар окупили смо и ђаке београдских средњих школа на годишњем такмичењу у рецитовању „Краљевство поезије“ на рођендан глумца Петра Краља, када је и откривено спомен обележје. Спомен обележје је сећање на лепоту, доброту и уметност којима нас је даривао и којима је оплеменио наше животе легендарни глумац Петар Краљ. Оно је трајни допринос култури нашег града.

[26. Децембар 2014.]

даље///

Програмски буџет за 2015. годину

sednica6

У  2015. години се први пут финансирају активности  локалних самоуправа и територијалних јединица    на основу програмских буџета. Значајно је што су у овим буџетима истакнути циљеви и индикатори програма, пројеката и програмских активности, то ће допринети  транспарентности буџета и рада органа општине Врачар и омогућити праћење резултата планираних пројеката. У складу са одобреним оквиром, градска општина Врачар посветиће посебну пажњу програмима који унапређују квалитет живота врачарских сениора и унапређују услове учења наших ђака – истакао је председник општине Бранимир Кузмановић, који је образложио буџет градске општине Врачар за 2015. годину на седници Скупштине.

[26. Децембар 2014.]

даље///

НАЦРТ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВРАЧАР ЗА 2015. ГОДИНУ

budyetnas

Веће градске општине Врачар разматрало је Нацрт одлуке о буџету градске општине Врачар за 2015. годину и утврдило Предлог, који се доставља Скупштини на разматрање.

[24. Децембар 2014.]

даље///

ЈА САМ СУПЕР, БУДИ И ТИ

ja sam supert25


"Руководство општине је свесно чињенице да је улагање у младе, улагање у будућност земље. Награђиваље најбољих ђака у оквиру програма „Ја сам супер, буди и ти“ је дан када сам поносан што сам председник општине. Поносан, зато што знам да ћемо се за већ неколико година поново срести, али ви ћете тада бити истакнути стручњаци – лекари, адвокати, професори. Тада ћемо се заједно сетити да вам је општина Врачар пружила подршку и мотивацију. У XXI веку се само знањем може створити бољи живот себи и породици. Ми заиста ценимо труд, време и жељу за знањем које сте показали током основне школе и које сте крунисали изузетним успехом при упису у средњу школу.
Србија је мала земља и не можемо да се такмичимо у масовној производњи роба, али можемо да будемо врхунски у спорту, науци, примени нових технологија. Наш заједнички циљ јесте, да се у животу успе знањем које се примењује овде, на Врачару и у Београду. До избора професије имате још неколико важних испита, али ја знам да ћете их ви са лакоћом положити. Када изаберете професију, запитајте се шта желите да постигнете у животу, шта вам је важно и будите упорни и вредно радите како би остварили циљ. Општина Врачар ће увек подржати ваше напоре да будете најбољи, да будете пример другим ђацима, да будете супер", биле су речи председника општине Врачар, Бранимира Кузмановића приликом доделе награда врачарским ученицима који су постигли најбоље резултате на пријемном испиту у средњу школу.

[23. Децембар 2014.]

даље///

ЈА САМ СУПЕР, БУДИ И ТИ

ja sam super

У уторак, 23. децембра 2014. године у 18:00 часова, у свечаној сали општине Врачар, Његошева 77, председник градске општине Врачар Бранимир Кузмановић, председница Скупштине др Тијана Благојевић, чланови Већа, ауторска и глумачка екипа предвођена редитељем и продуцентом филма „Мали Будо“ уручиће награде матурантима врачарских основних школа који су на завршном испиту постигли најбоље резултате.
Програм „Ја сам супер, буди и ти“ одржава се већ дванаест година, а ове године награде ће примити 54 ђака који су имали најбоље резултате. Након поделе награда одржаће се пројекција филма „Мали Будо“ у режији Данила Бећковића.

[18. Децембар 2014.]

даље///

Локални омбудсман и медијација

medijacijat7

У општини Врачар презентован је пројекат Локални омбудсман и медијација.
Александра Гојковић, секретарка Скупштине општине Врачар поздравила је присутне и изразила задовољство што је општина Врачар један од носилаца овог пројекта од кога ће грађани имати велике користи лично и пословно у свакодневном животу.
Зорица Рунић, заштитница грађана и грађанки општине Врачар истакла је да идеја пројекта "Локални омбудсман и медијација" јесте пружање бесплатне услуге посредовања за мирно решавање сукоба у којем две или више странака уз помоћ медијатора долазе до заједничког прихватљивог решења. Пројекат има за циљ јачање капацитета локалних заштитника грађана и грађанки и тиме се долази до бржег, лакшег и ефикаснијег решавања насталих конфликата.

[17. Децембар 2014.]

даље///

Годишња изложба Шуматовачке

ssumatovacka7

"Са задовољством сам прихватила да отворим изложбу и поздравим организаторе, ауторе изложених радова и госте. То не говорим куртоазно, већ као бивши полазник радионице сликања Центра, а данас, као дипломирани архитекта и неко коме је уметност професија и љубав. 

[17. Децембар 2014.]

даље///

Транспарентност буџетских дотација

transparentnost6

Поводом предстојећег разматрања предлога буџета града Београда за 2015. годину,
председник градске општине Врачар, Бранимир Кузмановић учествовао је у дебати под називом “Транспарентност буџетских дотација на линији 481 у буџету Града Београда“ у организацији Бироа за друштвена истраживања БИРОДИ и Улоф Палме Центра.

Анализирајући досадашњу праксу у овој области, учесници дебате су истакли да је неопходан прецизан увид у износе намењене за сваку групу цивилног друштва која добија средстава из буџетске линије 481. То би се постигло раздвајањем намењених средстава у посебне буџетске линије. Удружења грађана добијају мање од 30% средстава из буџетске линије која је по њима носи назив, а несразмерно томе трпе највећи притисак и критике јавности када је у питању трошење тих средстава. Због одласка билеталарних донатора из Србије, потреба раздвајања буџетских линија добија на значају обзиром да ће се организације цивилног друштва у будућности у највећој мери финансирати из буџета републике Србије и ИПА фондова.

 

[16. Децембар 2014.]

даље///

Локални омбудсман и медијација

medijacija

Заштитница грађана/грађанки Градске општине Врачар и Партнери за демократске промене Србија (Партнери Србија), у сарадњи са Удружењeм локалних омбудсмана, позивају Вас на презентацију пројекта „Локални омбудсман и медијација“, која ће се одржати у уторак, 16. децембра 2014. године у 11 часова у Његошевој 77.

[15. Децембар 2014.]

даље///

Међународни дан људских права

dan prava6

Округлим столом „Моје право на самостално кретање“ и прилозима на тему „Упознајте нас боље“ у организацији Удружења „Бели штап“ обележен је Међународни дан људских права. „Ја желим да тај дан буде празник. У општини Врачар знамо да се људи плаше непознатог и зато смо почели својевремено  заједно да радимо на стварном и суштинском стварању услова за реализацију прокламованих људских права. Напредак је остварен, променио се наш осећај слободе, развила се свест о правима и заједно са организацијама које раде програмe за особе са инвалидитетом идемо ка циљу, на том путу увек ћете имати подршку Врачара“ – рекла је чланица Већа Тамара Трипић.

[10. Децембар 2014.]

даље///

С.О.С. уживо

sos uzivo6

У оквиру глобалне кампање „16 дана активизма против насиља према женама“ на Врачару су Канцеларија за равноправност полова и удружење грађана „Заједно заједно“ организовали јавни догађај „С.О.С. уживо“. Представници и представнице институција и организација цивилног друштва су представили начине деловања у превенцији и реаговању на случајеве насиља према женама.
Јавни догађај је окупио стручњаке и стручњакиње који се баве подршком женама и грађане и грађанке Врачара, чиме је омогућена размена искуства, умрежавање и информисање јавности о сервисима подршке који постоје и како услуге сервиса функционишу у пракси.
„Насиље у породици је моћан феномен који оставља разарајуће, неповољне последице на све своје чланове, а посебно на оног који трпи и децу посматраче насиља. Препознавање насиља, указивање на постојање у неком конкретном случају је кључ који отвара област у којој се налазе различите врсте подршке“, нагласила је Снежана Милчић - представница удружења „Заједно заједно“.

[3. Децембар 2014.]

даље///

Лицитација за доделу локација за продају јелки и бадњака

jelk

Комисија за доношење одлука о манифестацијама градске општине Врачар расписала је Јавни оглас за учешће у поступку лицитације за доделу локација за продају новогодишњих јелки и бадњака, које ће се продавати у парку „Војвода Петар Бојовић“, између Крунске, Максима Горког и Баба Вишњине улице.

[2. Децембар 2014.]

даље///

Буди одборник на један дан

odbornik6

Симулацијом седнице Скупштине и разговором са председницом др Тијаном Благојевић  и секретаром  Скупштине градске општине Врачар Александром Гојковић завршен је пројекат „Буди одборник на један дан“ који са другом генерацијом полазника спроводи Иницијатива за младе.

[2. Децембар 2014.]

даље///

Закуп привремених објеката

kiosk 2

 Председник градске општине Врачар je на основу члана 13. Одлуке о условима и начину постављања привремених објеката на јавним површинама у Београду („Службени лист града Београда“, број 31/02- пречишћен текст, 11/05, 29/07, 61/09, 24/10, 10/11, 10/11-др. одлука и 11/14), Плана постављања привремених објеката на јавним површинама у Београду – подручје општине Врачар („Службени лист града Београда“, број 8/12) и Одлуке Већа градске општине Врачар број 96-9/2014-VIII/7 од 12.2.2014. године расписao оглас којим се покреће поступак давања у закуп привремених објеката који су у својини Градске општине Врачар.

[1. Децембар 2014.]

даље///

Не зови ме посебним

posebnii6

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, Хенди центар Колосеум и градска општина Врачар организовали су за ученике врачарских основних и средњих школа радионицу „Не зови ме посебним“.

[1. Децембар 2014.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike