Фебруар 2014

Европска повеља о родној равноправности

skupstina3

У јавном и политичком животу Врачара спроводи се принцип родне равноправности. Усвајањем Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу промовише се принцип родне равноправности, стварају услови за бољи живот грађанки и грађана Врачара и приступа се изради Акционог плана који ће обухватити мере за унапређење родне равноправности на локалном нивоу – истакла је председница Савета за родну равноправност Јелена Ђуровић Орешковић. 

[27. Фебруар 2014.]

даље///

Незапосленост и образовање старијих

andr3

"Тема која се обрађује на овом скупу је веома важна, али нема довољну подршку у друштву. Општина Врачар подржава пројекте којима се омогућава незапосленима да бесплатно науче додатне вештине и знања како би били конкурентни на тржишту рада. Знање је једина стварна вредност и богатство 21. века. У сарадњи са Народним универзитетом "Божидар Аџија" спроводимо већ годинама уназад пројекте везане за едукацију  управо и особа преко педесет година старости" истакла је др Тијана Благојевић, председница Скупштине општине Врачар на почетку округлог стола “Образовањем ка запошљавању и активном старењу“ у организацији Друштва андрагога Србије. 

[26. Фебруар 2014.]

даље///

Била/био сам 25. на Врачару

tvitup4

На првој твитер конференцији Канцеларије за равноправност полова, посвећеној образовању и родној равноправности, учествовао је велики број представника невладиних организација, општине Врачар, заинтересованих грађанки и грађана. Наведени су примери родне неравноправности и преовлађујући стереотипи у остваривању родних улога у друштву – породици, школи, широј друштвеној заједници. 

[25. Фебруар 2014.]

даље///

25. на Врачару

tvit

Канцеларија за равноправност полова oрганизује први у низу догађаја у оквиру програма „25. на Врачару“ у уторак 25. фебруара од 18 часова, у галерији општине Врачар (Његошева 77). 

Питање родне равноправности нераздвојиво је од питања образовања, којем се нажалост данас у Србији не посвећује довољно пажње. Повод за ово окупљање је дискусија о односу образовања и родне равноправности, на којој ће учествовати представници и представнице институција, невладиних организација, као и грађани и грађанке заинтересовани за ову тему.

[24. Фебруар 2014.]

даље///

Сениорима на дар

sen1

Општина Врачар организује различите програме за сениоре, јер желимо да вам омогућимо да слободно време проведете у друштву вршњака и уз пригодне садржаје. Ускоро ћемо организовати посету тек отвореној новој згради Југословенске кинотеке, у марту вас такође позивамо и на уметнички програм који организујемо у сарадњи са амбасадом Словеније – поручио је на редовној пројекцији за сениоре члан Већа Богдан Татић.

[24. Фебруар 2014.]

даље///

Додај свету мало боје

babovic4

Вечерашњом изложбом Дејана Бабовића, као и када је Дејан Мрмак изложио своје пастеле показали смо да архитекте могу да нас својим даром за ликовност, својом емоцијом израженом кроз слике и цртеже, оплемене. Дејан Бабовић је показао да осим што је врстан архитекта истовремено и добар сликар, чија ће изложба „Додај свету мало боје“ бити запамћена по радости стварања и животној радости коју нам преносе његове слике – истакла је чланица Већа Александра Јовановић. 

[20. Фебруар 2014.]

даље///

Буди и даље међу најбољима

nagrade2

Општина Врачар уручила је награде добитницима „Вукове дипломе“, који су похађали врачарске основне школе и имали пребивалиште на Врачару у школској 2012/2013. години. Општина Врачар награђује све ученике врачарских основних школа, како за постигнуте резултате на градским и републичким такмичењима, тако и носиоце „Вукове дипломе“, као и све друге општине у Београду. Сви трећаци, већ традиционално, добијају Врачунаре без обзира са које су општине. Општина Врачар бринући посебно о становницима Врачара, додатно стимулише успешне Врачарце. 

[20. Фебруар 2014.]

даље///

Скупштина врачарских бригадира ОРА

ora6

Врачарски бригадири са омладинских радних акција су на иницијативу Спасоја Паје Грдинића основали своје Удружење. На конституисању Скупштине бригадира, некадашње учеснике радних акција поздравио је председник општине Бранимир Кузмановић, који је истакао да општина Врачар жели да подржи традицију добровољног омладинског рада, посебно дух заједништва који је био карактеристика омладинских акција. Такође, желимо да млади прихвате ове вредности и зато су вечерас са нама и чланови Волонтерског сервиса општине Врачар – рекао је Бранимир Кузмановић. 

[19. Фебруар 2014.]

даље///

Концерт за љубав

solisti5

У галерији општине Врачар у Његошевој наступио је хор „Врачарски солисти“ са програмом који су назвали „Концерт за љубав“. Изведено је 17 композиција, међу којима и познате народне и градске песме „Тихо ноћи“, „Тишина нема“, „Под сјајем звезда“, „Калеш бре Анђо“, као и духовне песме америчких црнаца – популарно назване спиритуали. Дириговала је Амалија Милаковић, хор је на клавиру пратила Јелена Манић, а придружио им се и Игор Гаталица на виолини и Давид Штрбац на гитари. 

[13. Фебруар 2014.]

даље///

Увид у бирачки списак

izbori

Управа градске општине Врачар обавештава  грађане – бираче са подручја Градске општине Врачар, да могу извршити увид у бирачки списак сваког радног дана од 8,30 до 16,30 часова у просторијама Градске општине Врачар, Његошева  бр. 77, VII спрат, канцеларија 702, или позивом на број телефона 011/3081-556, као и на интернет страници www.drzavnauprava.gov.rs/electoralroll.php. Грађани могу тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку бирачког списка на основу законом прописаних доказа за вршење промене. 

[11. Фебруар 2014.]

даље///

Јубилеј српског санитета

sdl3

У сарадњи са Секцијом за историју Српског лекарског друштва, Дом здравља „Врачар“ и градска општина Врачар промовисали су књиге посвећене историји српског санитета и стоматологије: „Др Емерих Линденмајер – живот и дело“ и „80 година Стоматолошке секције СЛД.“ 

[11. Фебруар 2014.]

даље///

Дејан Мрмак и његови пастели

izlozba4

У фебруару у нашој галерији представљамо ликовно стваралаштво већ афирмисаних архитеката. Сви знамо колико архитекте имају осећај за прецизно,за форму,  за детаљ, за пројекат. Сада представљамо како се то њихово знање и осећај који су изграђени на постулатима архитектуре транспонује у ликовно, у познате или жељене просторе, у осећај за боју, линију, како се развија њихов лирски и медитативни ликовни доживљај – истакла је чланица Већа Александра Јовановић. 

[6. Фебруар 2014.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike