Мај 2014

Солидарност уместо дефилеа

mali maturanti3

Традиционални дефиле врачарских малих матураната ове године заменио је Час солидарности. Фасциниран сам вашом генерацијом, свим примерима солидарности које сте нам показали као већ зрели и одговорни људи – рекао је заменик председника општине Александар Ивановић  врачарским матурантима на Часу солидарности који су организовали општина Врачар и Удружење „Пријатељи деце Врачара“ у сарадњи са свим основним школама. Желимо да чујемо и научимо од вас зашто је важна солидарност, да чујемо  примере хуманости,  доброте  и  подршке  које сте пружили људима– поручила је чланица Већа Мирјана Хрваћанин малим матурантима.  

[30. Мај 2014.]

даље///

Активни врачарски волонтери

vracarski volonteri1

Врачарски волонтери неуморно су радили у врачарским прихватилиштима за особе евакуисане због поплава, као и на пријему, разврставању и дистрибуцији солидарне помоћи коју су грађани доносили у општину Врачар. Данас раде на разврставању и паковању гардеробе, која није сада нужно потребна грађанима поплављених подручја. Прикупљено је доста јесење и зимске гардеробе, коју волонтери слажу по врсти и величини. Сви одевни предмети биће уручени до јесени, јер ће тада сигурно бити потребни људима којима су бујице однеле све из домаћинстава.

[28. Мај 2014.]

даље///

Ђаци из „Дугалића“ у обновљеној школи

dusan dugalici9

Општина Врачар захваљује Фондацији „Ана и Владе Дивац“ што су препознали потребу и уложили средства Београђана у обнову врачарске школе „Душан Дугалић“. Један од приоритета наше општине је улагање у образовање. Улажемо максимално колико можемо у стварање бољих услова у овој школи, јер ђаци и професори то заиста заслужују. У времену које долази све више ће нам значити подршка фондација и других институција за опремање школа – рекла је чланица Већа Мирјана Хрваћанин. 

Нећемо стати, наша мисија је тек почела, важно је да сарађујемо и радимо удружени са државним институцијама и грађанима", рекао је Владе Дивац приликом обиласка обновљене школе.

[28. Мај 2014.]

даље///

Упућена помоћ у Шабац

pomoc sabac1

Помоћ коју су грађани Врачара  предали општини Врачар и на тај начин исказали солидарност са грађанима којима је у Србији поплава уништила домове, Штаб за ванредне ситуације наше општине  дистрибуира у складу са потребама угроженог становништва. Данас је упућен у Шабац камион са водом, средствима за чишћење, пеленама, сапунима, шампонима, влажним марамицама, храном за бебе и другим врстама конзервисане хране, а ову помоћ је предала помоћница председника Општине Јелена Ђорђевић.

[27. Мај 2014.]

даље///

Солидарна помоћ се предаје Црвеном крсту

crveni krst

Ситуација у поплављеним подручјима се стабилизовала, више нису ургентно потребни  вода, средства за хигијену,  храна и гардероба. Сада су најпотребније машине за рашчишћавање терена, стручњаци који процењују штету и могућност санације  објеката, грађевински материјал. Штаб за ванредне ситуације градске општине Врачар бринуће о прухватилиштима „Шупља стена“ и Спортски центар „Врачар“, а донатори сe упућују на Црвени крст Врачара (тел. бр. 2456 557) и Црвени крст Београда (тел. бр. 2620 616) и њихова складишта на Београдском сајму и у Луци Београд.

[27. Мај 2014.]

даље///

Хуманитарна помоћ за Параћин

pomoc paracin1

Београдска општина Врачар наставља са дистрибуцијом хуманитарне помоћи грађанима који су због поплава остали без својих домова. 

Данас смо трећи пут довезли помоћ у Параћин, знали смо да су најпотребнија средства за хигијену и за дезинфекцију, наравно вода и конзервисана храна. У општини Врачар 24 часа  волонтери сортирају, пакују и пописују артикле које примамо као помоћ поплављеним крајевима и тако олакшавају овдашњим волонтерима дистрибуцију помоћи – рекао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић који је уручио солидарну помоћ општине Врачар намењену грађанима Параћина.

[26. Мај 2014.]

даље///

Клизишта се пријављују Беоком сервису

kliz

Све пријаве новонасталих клизишта грађани треба да упуте Беоком сервису на телефон 0800 110011, а са свих мрежа мобилних оператера на телефон 011 3090 007. Беоком сервис ће све пријаве проследити стручно оперативним тимовима у градским општинама, који ће изаћи на терен и утврдити које је мере неопходно предузети. 

[23. Мај 2014.]

даље///

Врачарци солидарни са становницима поплављених места

pomoc3

Захваљујући грађанима који доносе хуманитарну помоћ, данас је помоћ упућена у село Мислођин – 1000 литара воде за пиће, постељине, пелене, конзервисана храна. Упућен је и камион помоћи за Параћин у којем је 1000 литара воде за пиће, средства за личну хигијену и средства за чишћење и дезинфекцију просторија и конзервисана храна. Редовно се снабдевају врачарски прихватни центри, а припрема се помоћ и за друге градове у Србији. Првенствено је потребна вода, средства за личну хигијену и за чишћење и дезинфекцију просторија. 

[22. Мај 2014.]

даље///

Седница Скупштине

skup3

Одборнице и одборници Скупштине градске општине Врачар минутом ћутања су одали пошту жртвама елементарне непогоде која је погодила Србију. Председник општине позвао је председнике одборничких група да хитно определе износ који ће Скупштина градске општине Врачар уплатити као солидарну помоћ, одборнике да се ради помоћи поплављенима одрекну накнаде за обављање одборничке дужности, а чланове Већа да један дан недељно раде за Обреновац. 

[22. Мај 2014.]

даље///

Помоћ Врачара поплављеним подручјима и прихватним центрима

skup1

Командант Штаба и председник општине Бранимир Кузмановић информисао је одборнице и одборнике Скупштине о предузетим мерама и прикупљеној помоћи за грађане на поплављеним подручјима и у прихватним центрима.

„Градски штаб за ванредне ситуације сазван је у среду, 14. маја 2014. године, а истог дана је заказана седница врачарског Штаба за ванредне ситуације. Уведена је пуна мобилност свих органа и организација ради предузимања мера заштите, помоћи и прихвата евакуисаних лица.

Активирана је комуникација са грађанима Врачара преко Кол центра, уведен дежурни телефон општине Врачар 3081400 за информације и пријаве о свему актуелном, а Штаб Врачара први је понудио смештајне капацитете. 

[22. Мај 2014.]

даље///

Наставља се са испоруком и прикупљањем хуманитарне помоћи

pomoc1

Представници општине Врачар однели су хуманитарну помоћ у село Мислођин код Обреновца. Пун камион са конзервираном храном, пеленама, храном за бебе, одећом и средствима за одржавање хигијене, а други камион је транспортовао помоћ у Смедеревску Паланку. Такође су уручене нове играчке за децу из Обреновца смештену у одмаралишту „Шупља стена“.

Црвеном крсту Трстеника предата је хуманитарна помоћ: 400 литара флаширане воде, ћебад, конзервисана храна, средства за одржавање хигијене деце и одраслих, пелене и гардероба за децу. 

[21. Мај 2014.]

даље///

Довољно је прикупљено гардеробе за евакуисане

po

Врачарски штаб моли грађане да као помоћ не доносе гардеробу, јер је прикупљено довољно гардеробе за евакуисана лица. Потребна су средства за личну хигијену и средства за чишћење просторија, конзервисана храна и други слични артикли. 

[20. Мај 2014.]

даље///

Потребни вода, конзервисана храна, средства за хигијену и опрема за бебе

po

Штаб за ванредне ситуације обавештава грађане који желе да донесу хуманитарну помоћ у општину Врачар да су београдским прихватним центрима и грађанима у поплављеним местима, неопходни вода у већим паковањима, конзервисана храна, пелене и друга опрема и храна за бебе. Такође су ургентно потребни средства за личну хигијену (сапуни, пене за бријање и жилети, четкице за зубе), пластичне рукавице, дезинфекциона средства, пластични тањири и други прибор, као и све врсте средстава за чишћење и дезинфекцију просторија (асепсол, абразивна средства, детерџенти, кофе са брисачима). 

[20. Мај 2014.]

даље///

Пумпом се вади вода из темеља зграде

loz2

„Ову акцију организованали смо на захтев грађана из околних зграда. Градилиште је затворено, остала је темељна јама површине 400m2 у којој се таложи вода, која је легло заразе и подрива темеље суседних зграда. Ситуација у Лозничкој 15 се погоршала после великих киша протеклих дана, тако да је хитно организовано уклањање воде помоћу пумпе. Ми на Врачару ефикасно решавамо проблеме грађана, ово је један од примера како се ствара бољи живот на нашој општини“, рекао је Бранимир Кузмановић, председник општине у Лозничкој 15 и захвалио комшијама из Лозничке који су омогућили да се пупмпа прикључи на струју.

[20. Мај 2014.]

даље///

Потребни вода, конзервисана храна, средства за хигијену и опрема за бебе

pomo

Штаб за ванредне ситуације обавештава грађане који желе да донесу хуманитарну помоћ у општину Врачар да су београдским прихватним центрима и грађанима у поплављеним местима, неопходни вода у већим паковањима, конзервисана храна, пелене и друга опрема и храна за бебе. Такође су ургентно потребни средства за личну хигијену (сапуни, пене за бријање и жилети, четкице за зубе), пластичне рукавице, дезинфекциона средства, пластични тањири и други прибор, као и све врсте средстава за чишћење и дезинфекцију просторија (асепсол, абразивна средства, детерџенти, кофе са брисачима). 

Штаб за ванредне ситуације општине Врачар примаће хуманитарну помоћ у Његошевој 77 сваког дана  од 8:00 до 21:00 час.

Општина Врачар не уручује појединачну помоћ грађанима, већ прикупљену помоћ дистрибуира прихватним центрима и штабовима у поплављеним местима.

[20. Мај 2014.]

даље///

Врачар наставља дистрибуцију хуманитарне помоћи

akc

Штаб за ванредне ситуације општине Врачар наставио је дистрибуцију помоћи у прихватне центре у Београду и општинама у Србији које су упутиле апел за помоћ. Уручено је више од 30 тона робе, првенствено средстава за хигијену, воде, конзервисане хране и опреме за бебе. Помоћ је синоћ испоручена у општине Параћин, Крупањ и Смедеревска Паланка, а у Београду Геронтолошком центру на Бежанијској коси,„Београдској арени“, општинама Палилула и Сурчин. Део помоћи прикупљене од грађана, однет је и у прихватне центре у хотелу „Славија“, у Спортском центру „Врачар“ и дечијем одмаралишту „Шупља стена“ на Авали. 

[19. Мај 2014.]

даље///

Посета прихватилишту у одмаралишту „Шупља стена“ на Авали

puz

У понедељак, 19. маја 2014. године у 12:00 сати  Дечије одмаралиште „Шупља стена“ – Авалски пут бб, у којем је смештено више од четрдесеторо деце са родитељима који су евакуисани из поплављеног Обреновца, посетиће председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и глумац Бранко Милићевић – легендарни Бранко Коцкица.

У свом позориштанцету „Пуж“ Бранко Коцкица јуче је прикупљао играчке које ће поклонити деци смештеној у прихватилишту „Шупља стена“, а председник општине Врачар Бранимир Кузмановић уручиће потребну помоћ. То је први пут да децу eвакуисану из поплављених подручја обилази наш истакнути глумац који ће им приредити вероватно прве радосне тренутке од када су напустили своје домове.

[19. Мај 2014.]

даље///

Чика Мраз посетио децу на Шупљој стени

obilazak5

„У одмаралишту „Шупља стена“ је прихватни центар за угрожене грађане Обреновца и овде је смештено преко 40 малишана, те је општина Врачар уз позориштанце „Пуж“ организовало акцију -позориштанце „Пуж“  је сакупљало играчке током јучерашњег дана, а данас су овде да те пакетиће поделе деци, а са њима је данас дошао на „Шупљу стену и“ Чика Мраз“ изјавио је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић током посете одмаралишту „Шупља стена“. 

[19. Мај 2014.]

даље///

О помоћи општине Врачар угроженом становништву

obilazak6

„Општина Врачар је у своја два прихватна центра до сада сместила око две стотине људи из угрожених подручја. У „Шупљој стени“ прихваћено је четрдесеторо малишана и њихових мајки, док су мушкарци смештени у Спортско рекреативном центру „Врачар“. Општина Врачар прима хуманитарну помоћ у згради општине, где се она разврстава и шаље у најугроженије општине. Помоћ смо послали у Параћин, Крупањ и у друге општине у Србији и Београду, а данас помоћ шаљемо у Свилајнац и Пожегу. Преко 900 Врачараца се до сада одазвало позиву да помогне и сакупљено робе вредне око 15.000 евра. Такође, Врачарска добровољачка бригада је у ноћи између петка и суботе ишла на Саву, где је уз помоћ Врачараца постављено преко 1.500 метара насипа у Мачванској Митровици и на тај начин смо обезбедили да Мачванска Митровица не буде угрожена поплавама“, изјавио је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић током посете Шупљој стени. 

[19. Мај 2014.]

даље///

Солидарност са Параћином

paracin2

Врачар је уступио помоћ угроженима од поплава у Параћину. Комби пун намирница и воде представници врачарског штаба предали су Штабу у Параћину. 

[18. Мај 2014.]

даље///

Шта је потребно евакуисаним грађанима?

stena

Градска општина Врачар захваљује свим грађанима који су донирали помоћ за људе из угрожених подручја и апелује да су потребне додатне количине:

1. конзервиране хране и флаширане воде

2. средстава за хигијену (пасте за зубе, шампони, сапуни, тоалет папир, средства за чишћење, прашак за веш и сл.) 

3. медицинске маске, хигијенске рукавице и асепсол

4. пластични тањири, прибор за јело, чаше, кесе за ђубре

5. молимо фирме које обављају делатност производње хлеба и пецива спремне да донирају своје производе да контактирају помоћницу председника општине Јелену Ђорђевић, на број телефона 069 8851100

6. молимо фирме које обављају делатност хемијског чишћења и прања веша спремне да понуде своје услуге контактирају помоћницу председника општине Јелену Ђорђевић, на број телефона 069 8851100 

[18. Мај 2014.]

даље///

Пужић прикупља помоћ

puz7

Легендарни Бранко „Коцкица“ данас у Позориштанцету „Пуж“ уместо представе која је отказана због ситуације у земљи, сакупља помоћ за угрожене и поручује „Најпожељније су играчке које ћу лично носити деци.“ 

[18. Мај 2014.]

даље///

Помоћ за бебе смештене у „Пиониру“

pionir

Штаб за ванредне ситуације Врачара одазвао се позиву председника општине Палилула да се упути помоћ у артиклима који су потребни лицима смештеним у прихватном центру у „Пиониру“. Ургентна је била потреба за пеленама и храном за бебе и од помоћи коју су грађани донели у општину Врачар, послани су у „Пионир“ храна за бебе, пелене, средства за личну хигијену. У транспорту ове робе помогло је Министарство унутрашњих послова. 

[18. Мај 2014.]

даље///

Брига за смештене на Шупљој стени

suplja stena4

У врачарском одмаралишту „Шупља стена“ на Авали смештено је сто двоје лица са поплављеног подручја, од којих четрдесеторо деце. Данас су председница Скупштине др Тијана Благојевић и заменик председника Општине Александар Ивановић контролисали услове смештаја и однели додатне количине средстава неопходних расељеним људима. У датим условима, живот поново почиње, деца су играла фудбал и тенис, а одрасли су бринули о томе како ће даље живети.

За смештене у одмаралишту на Шупљој стени и даље је потребна следеће помоћ:

1. конзервиране хране и флаширане воде

2. средстава за хигијену (пасте за зубе, шампони, сапуни, тоалет папир, средства за чишћење, прашак за веш и сл.) 

3. медицинске маске, хигијенске рукавице и асепсол

4. пластични тањири, прибор за јело, чаше, кесе за ђубре

5. молимо фирме које обављају делатност производње хлеба и пецива спремне да донирају своје производе да контактирају помоћницу председника општине Јелену Ђорђевић, на број телефона 069 8851100

6. молимо фирме које обављају делатност хемијског чишћења и прања веша спремне да понуде своје услуге контактирају помоћницу председника општине Јелену Ђорђевић, на број телефона 069 8851100

Додатне количине неопходних средстава можете донирати у просторијама Градске општине Врачар, Његошева 77. 

[18. Мај 2014.]

даље///

Потребна конзервисана и дуготрајна храна, хлеб донирају само пекаре

sala

Општина Врачар моли грађане да приликом донирања намирница достављају искључиво конзервисану и дуготрајну храну. Молба да се донира хлеб, коју је данас општина Врачар упутила односи се искључиво на пекаре, које молимо да пре достављања пецива контактирају помоћницу председника општине Врачар Јелену Ђорђевић, на телефон 069 8851100, како би се унапред договориле неопходне количине хлеба за доставу. Општина Врачар се захваљује свим грађанима и правним лицима, који су се одазвали позиву да донирају неопходне намирнице за угрожене из поплављених подручја. 

[18. Мај 2014.]

даље///

Списак евакуисаних у прихватним центрима Врачара

suplja stena4

Штаб за ванредне ситуације општине Врачар отворио је два прихватна центра за евакуисане особе из поплављених подручја - Спортски центар Врачар у Сјеничкој 1 и одмаралиште "Шупља стена" на Авали, Авалски пут бб.

Овде се преузимају спискови лица евакуисаних у прихватне центре који се дневно ажурирају, почев од 18. маја 2014. године:

[18. Мај 2014.]

даље///

И ноћас можете донети помоћ за евакуисана лица

pom

Штаб за ванредне ситуације општине Врачар примио је од грађана значајну помоћ, коју шаље у прихватне центре којима је помоћ најпотребнија. Одмах по апелу, упућен је комби пун потребних артикала у Смедеревску Паланку. Два комбија са водом, конзервисаном храном, средствима за личну хигијену, пеленама, упућена су у „Београдску арену“, како би се људима  које су тамо смештени уручила потребна помоћ.

У сали општине Врачар и током ноћи ће се примати помоћ, а потребна је следећа помоћ у артиклима и услугама:

1. конзервиране хране и флаширане воде

2. средстава за хигијену (пасте за зубе, шампони, сапуни, тоалет папир, средства за чишћење, прашак за веш и сл.) 

3. медицинске маске, хигијенске рукавице и асепсол

4. пластични тањири, прибор за јело, чаше, кесе за ђубре

5. молимо фирме које обављају делатност производње хлеба и пецива спремне да донирају своје производе да контактирају помоћницу председника општине Јелену Ђорђевић, на број телефона 069 8851100

6. молимо фирме које обављају делатност хемијског чишћења и прања веша спремне да понуде своје услуге контактирају помоћницу председника општине Јелену Ђорђевић, на број телефона 069 8851100 

[18. Мај 2014.]

даље///

Солидарност Врачараца на делу

solidarnost vracaraca1

Суочени са обилним падавинама, поплавама и увођењем ванредне ситуације на територији Србије, општина Врачар организовала је синоћ помоћ. Руководство општине и многобројни  волонтери бранили су на насипима  Шабац и Мачванску Митровицу од надолазеће водене бујице.

Председник општине Врачар Бранимир Кузмановић, чланови Већa, помоћници председника и волонтери општине помагали су током целе ноћи и јутра и радили на утврђивању насипа за одбрану Шапца и Мачванске Митровице од надолазећег поплавног таласа.

Председница Скупштине општине Врачар др Тијана Благојевић и помоћница председника општине Јелена Ђорђевић доставиле су током ноћи воду за пиће општини Лазаревац.

У врачарском дечијем одмаралишту „Шупља стена“ прихваћено је шездесеторо деце и њихових мајки, који су евакуисани јер су им домови поплављени. Сада су деца и њихове мајке збринути и на сигурном.

 

[17. Мај 2014.]

даље///

Позив за волонтере

poziv

У жељи да помогне становницима чији су домови и животи угрожени временским непогодама, Градска општина Врачар позива све грађане спремне да помогну у евакуацији Београђана да се пријаве на број телефона 3081 400.

Сви волонтери који се пријаве неопходно је да имају адекватну одећу и обућу, како би могли да помогну угроженим суграђанима. 

[16. Мај 2014.]

даље///

Смештајни капацитети за прихват људи из угрожених подручја

pom1

Штаб за ванредне ситуације Градске општине Врачар донео је данас Одлуку да се штабовима за ванредне ситуације у општинама Лазаревац и Обреновац пошаље седам хиљада (7.000) литара воде, као и да се Градском штабу за ванредне ситуације понуде на располагање смештајни капацитети одмаралишта „Шупља стена“ и Спортско рекреативно образовног центра „Врачар“ за прихват људи из угрожених подручја.  

[16. Мај 2014.]

даље///

Активности Штаба за ванредне ситуације

stab

Штаб за ванредне ситуације градске општине Врачар је у сталном заседању, ради предузимања адекватних мера за заштиту грађана и имовине од последица елементарне непогоде. Инспектори контролишу критичне тачке, првенствено да се благовремено идентификују могућа клизишта и изливање вода. У случају ургентних ситуација грађани могу током 24 сата да се јаве инспекцији на телефон број 3081 555, како би се у сарадњи са градским комуналним службама предузеле одговарајуће мере. 

[15. Мај 2014.]

даље///

У ритму танга

tng4

Општина Врачар организовала је концерт и плесно вече названо „У ритму танга“. Виолиниста Саша Лазаревић и пијанисткиња Ана Рашковић извели су циклусе композиција Астора Пјацоле „Историја танга“ и „У ритму танга“. Инструментално извођење пратили су плесачи Плесног клуба „Врачар“, клуба који већ деценијама успешно популарише плес у Србији и један је од најтрофејнијих клубова у нашој земљи. У завршници концерта изведене су нумере за виолину и клавир из опере Џорџа Гершвина „Порги и Бес“. 

[14. Мај 2014.]

даље///

Од иницијативе до реализације врачарских урбаних џепова

urbani dzep1

Поводом Београдске интернационалне недеље архитектуре отворена је  изложба „Урбани џепови  на Врачару – од иницијативе до реализације“. О искуствима у конципирању идејних пројеката, њиховој реализацији и могућностима одржавања већ уређених јавних простора са заинтересованима је разговарала чланица Већа Александра Јовановић.

На изложбеним паноима приказано је како су млади архитекти и стручњаци за хортикултуру, иницирали и уз подршку општине Врачар уредили урбане џепове у Баба Вишњиној и Небојшиној улици, као и два урбана џепа у унутарблоковској површини омеђеној улицама Мутаповом и Ивана Ђаје. На изложби је презентована  и иницијатива за уређење унутарблоковског простора између улица Браће Недића и Кумановске.

[13. Мај 2014.]

даље///

Сусрети сениора

senior

Сваког другог понедељка настављају се сусрети сениора, који све више постају начин дружења старијих генерација Врачараца. Уз већ традиционалне чај, кафу и колаче, сениори су и овог понедељка гледали филм, а затим наставили дружење у галерији општине уз слике Живана Калановића, а 14. маја одржаће се концерт „У ритму танга“. 

[12. Мај 2014.]

даље///

Конкурс за финансирање пројеката у култури

konk

Председник градске општине Врачар расписао је Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у култури из буџета градске општине Врачар у 2014. години. Конкурсом су предвиђене области из којих ће се финансијски подржати реализација пројеката, прецизирана правна лица која имају право коришћења средстава. Рок за подношење пријава је био 16. јун 2014. године, а одлуком председника општине продужен је до 1. јула 2014. године. 

[9. Мај 2014.]

даље///

Трагом светлости

izlozba1

Циљ руководећег тима општине Врачар је да афирмише стваралаштво суграђана, њихову жељу и потребу да се изразе, да своје теме и мотиве поделе са нама. Свака изложба је догађај за аутора и посетиоце. Изложбе у нашем простору су један од начина на који општина Врачар доприноси бољем животу и лепшем окружењу својих суграђана", биле су поздравне и речи добродошлице члана Већа Небојше Милићевића посетиоцима на отварању изложбе слика Живана Калановића "Трагом светлости". 

[8. Мај 2014.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike