Јул 2014

Утисак Ине Павићевић

izl1

Вечерас нам Ина Павићевић открива својим уметничким радовима сву суптилност и финоћу свиле, јер сваки комадић свиле је вешт потез четкицом који представља валер, светлост, контраст, ритам, емоцију. Са задовољством отварам изложбу којом нас ауторка уводи у свет лепоте и уметности – истакла ја чланица Већа Мирјана Митровић  на отварању изложбе радова изведених техником уметничког пачворка. 

[22. Јул 2014.]

даље///

Лакше до посла

lp4

Програмом „Лакше до посла“ који се реализује у сарадњи са НУ „Божидар Аџија“ градска општина Врачар пружа подршку својим незапосленим суграђанима да науче додатне вештине и стекну нова знања. Како бисте били конкурентни на тржишту рада и имали боље квалификације за запослење, омогућили смо да учите стране језике, пословну примену рачунара и књиговодство. Ви сте показали да сте вољни да се усавршавате, самим тим и да желите да урадите све да стекнете што боље препоруке и квалификације. Ценећи те ваше особине, време и труд које сте посветили додатном образовању, председник општине Врачар Бранимир Кузмановић  потписао је писмо препоруке будућем послодавцу – истакао је члан Већа Небојша Милићевић који је уручио дипломе и писмо препоруке учесницима програма „Лакше до посла“. 

[18. Јул 2014.]

даље///

Солистички концерт Емилије Кортус

konc2

Факултет музичке уметности Београдског универзитета и општина Врачар организовали су солистички концерт вилонисткиње Емилије Кортус, студенткиње четврте године из класе проф. Марије Шпенглер. Као клавирска подршка наступио је Лука Михаило Јовић, такође студент четврте године ФМУ у класи проф. Јокут Михаиловић. За извођење композиција Баха, Липицера, Моцарта, Паганинија и Сибелијуса награђени су бурним аплаузом публике. 

[18. Јул 2014.]

даље///

Бојовићеви и Мишићеви дани

boj7

У спомен на славне српске војводе Петра Бојовића и Живојина Мишића председница Скупштине др Тијана Благојевић положила је цвеће на споменик војводи Бојовићу. Цвеће су положили чланови породице Бојовић,  председници Општинског, Градског и Републичког одбора Савеза потомака ратника Србије од 1912 – 1914. године и Кола српских сестара. 

[16. Јул 2014.]

даље///

Врачарско хвала волонтерима и донаторима

hvl6

Захваљујући донаторима и волонтерима, широм Србије је достављена помоћ људима којима је поплава угрозила животе и имовину. Ујединила нас је жеља и истинска људска потреба да помогнемо угроженима, да пружимо сваку могућу подршку када је то било најпотребније, показали смо да су Врачарци племенити и солидарни људи и зато вам свима кажем хвала, а у име општине уручујем „Врачарско хвала“ – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић, захваљујући волонтерима и донаторима који су највише радили на прикупљању и дистрибуцији помоћи поплавом угроженим подручјима.

[10. Јул 2014.]

даље///

Подршка особама са инвалидитетом

rampa1

Општина Врачар ствара равноправне услове живота за све грађане. Обезбедили смо средства за геронто домаћице за врачарске сениоре, стварамо најбоље услове за учење и за награђивање врачарских ђака, спроводимо програме подршке особама са инвалидидетом. На иницијативу грађана направили смо приступне рампе уз степеништа зграда у Његошевој 56 и у Хаџи Ђериној 26. Почели смо са постављањем приступних рампи и платформи уз степеништа Поште, Полицијске станице, у Спортском центру, Студентској поликлиници, сада поможемо станарима зграда којима је степенише препрека  да своје послове обављају самостално, јер на тај начин стварамо равноправне услове живота за све Врачарке и Врачарце – истакао је председник Општине Бранимир Кузмановић. 

[8. Јул 2014.]

даље///

Летња БГ пракса

praksa

Универзитет у Беoграду и Градска управа града Београда, упутили су јавни позив студентима завршних година да се пријаве за програм двомесечне летње праксе. Пракса ће се организовати у јавним предузећима, Већу и Управи града Београда, установама културе и градским општинама укључујући градску општину Врачар. Рок за пријављивање је 10. јул, а пракса почиње 1. августа. Потпуније информације су на интернет страни www.razvojkarijere.bg.ac.rs. 

[4. Јул 2014.]

даље///

Награђени најбољи врачарски ђаци

vukovci20

Данас ми је изузетно задовољство што сам са најбољим врачарским ђацима, дивим се вашем успеху. Врачар је општина са најобразованијим становништвом у Србији, ви сте прихватили да само знањем можете себи и заједници створити бољу будућност. Уз велики труд и залагање постали сте најбољи ђаци у врачарским основним, средњим и музичким школама. Сигуран сам да ћете наставити да будете најбољи у генерацији, а ваша општина ће вас подржати – поручио је председник општине Бранимир Кузмановић на свечаности у част добитника дипломе „Вук Караџић“ и ђака генерације. 

[2. Јул 2014.]

даље///

Скулптуре и цртежи Миодрага Рогана

rogan3

Врачарску галерију замислили смо као место дружења и сусрета са уметношћу, отворили смо је у време кризе да покажемо како се са мало средстава и много воље, може направити истински уметнички доживљај. Изложбу скулптура и цртежа аутор Миодраг Роган назвао је „Алтернатива сазнајног“. Ликовна уметност визуелном представом изазива на размишљање и на спознају света. Не само оног датог, видљиве стварности, већ и на откривање суштине. Увек је важно имати алтернативу, ту алтернативу нам својом уметношћу пружа Миша Роган и зато смо га и позвали да вечерас у нашој галерији отвори изложбу својих скулптура и цртежа – истакла је чланица Већа Александра Јовановић. 

[1. Јул 2014.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike