Август 2014

За Европу сутрашњице

muzika

„Оркестар 100 младих“ свира за Европу сутрашњице, вечерас у најпознатијој и најлепшој концертној сали Београда. Као председник општине Врачар поносан сам што смо домаћини једног интеркултуралног скупа младих, који познају и поштују културну баштину Европе и храбро прихватају изазове Европе сутрашњице – рекао је председник општине Врачар Бранимир Кузмановић на почетку концерта који је у Задужбини Илије М. Коларца организовао Италијански институт за културу у оквиру међународног пројекта „Музика здружује младе“. 

[30. Август 2014.]

даље///

Поклони за прваке из „Јусе“

konkursi

Уочи почетка нове школске године чланица Већа Мирјана Митровић  уручила  је пригодне поклоне двојици дечака који бораве у Дому „Драгутин Филиповић Јуса“ и првог септембра полазе у основну школу. „Ми желимо да се као и друга деца радујете поклонима  и да будете срећни што ћете у школи да се дружите и учите  са својим вршњацима – рекла је Мирјана Митровић.

[28. Август 2014.]

даље///

Стварност и реални потенцијал

tribina3

"Данашњу трибину смо посветили друштвеном положају Рома као најбројније националне мањине у општини Врачар. Важно нам је да ромска национална мањина, као и свака друга у нашем друштву унапреди свој друштвени положај, а тиме и могућност утицаја на решавање препрека са којима се сусреће. Развијање духа толеранције, право на очување посебности, забрана насилне асимилације је слобода и право свих нас. Као приоритет смо изабрали остваривање права на образовање. Само образовани припадници националних мањина могу равноправно да се укључе у свет рада и да остварују своја грађанска права, првенствено да остваре право на рад. Једино економски-финансијски самосталан човек може да мења свој положај у друштву", истакла је др Тијана Благојевић, председница Скупштине општине Врачар на почетку трибине "Међународна декада Рома - стварност и реални потенцијал" одржаној у општини Врачар у организацији Канцеларије за националне мањине општине Врачар. 

[26. Август 2014.]

даље///

Изабрани пројекти по конкурсима

konkursi

По спроведеним конкурсима, председник општине Врачар донео је одлуке о избору пројеката и додели средстава за реализацију пројеката у области културе и о избору програма удружења који се финансирају и суфинансирају из буџета градске општине Врачар у 2014. години. По јавном конкурсу за финансирање програма удружења из буџета градске општине Врачар у  2014. години,  конкурисало је 36 програма од којих је изабрано 10, док је по јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у култури из буџета градске општине Врачар у 2014. години конкурисало 20 пројеката, а изабрано 5.

Овде можете преузети: Одлуку председника општине о избору пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета градске општине Врачар у 2014. години.

Овде можете преузети: Одлуку председника општине о избору програма удружења који се финансирају из буџета градске општине Врачар у 2014. години.

[25. Август 2014.]

даље///

Сећање на велику српку песникињу

desanka

Изложба Библиотеке града Београда "Десанка Максимовић - Памтићу све"  постављена је у галерији општине Врачар.

Изложбу је приредила Олга Красић Марјановић јула месеца 2013. године поводом обележавања 20 година од смрти и 115 година од рођења велике српске песникиње у  Библиотеци града Београда.

На 22 банера су представљени најважнији моменти из живота и стваралаштва Десанке Максимовић од детињства до гостовања по иностраним и домаћим манифестацијама у њеним касним годинама.

[15. Август 2014.]

даље///

Радионица Фондације за таленте Врачара

radionica2

Фондација за таленте Врачара у оквиру бесплатних програма за време летњег распуста школске 2013/2014 у области рада са младима Секретаријата за спорт и омладину града Београда, је  организовала радионицу уљаног сликарства у периоду од 7. до 18. августа. Радионица се одржава у НУ " Божидар Аџија"  Милешевска 2а сваког радног дана од 11:00 до 14:00 часова. Програм радионице има за циљ упознавање омладине  са историјом и технологијом уљаног сликарства.

[15. Август 2014.]

даље///

Међународни дан младих на Врачару

dan mladih1

Поводом Међународног дана младих у организацији Канцеларије за младе, Канцеларије за равноправност полова општине Врачар и организације Центар Е8, одржана је пројекција едукативног филма„Тагован/а“, након које је одржана дискусија о дигиталном насиљу.

Организатори манифестације су имали за циљ да скрену пажњу, покретану дискусију и подигну свест јавности, посебно младих људи о дигиталном насиљу. Важност решавања питања дигиталног насиља је проблем не само младих већ  целокупног друштва. 

По статистици, деведесет посто младих у Србији поседује рачунар и значајан део свог времена проводи на интернету. Омладина најчешће није свесна чињенице да дигитално насиље може имати последице. Најчешће га не препознају, не знају како да на њега регују, било да се догоди њима или некоме из њиховог окружења, неки су од закључака данашње тросатне дискусије на Врачару. „ Данас, започињемо пројекат едукације, који ће се реализовати у сарадњи са Центром Е8 за ученике/це средњих школа на Врачару, коју је модерирао Мирослав Чакширан, заменик главне уреднице портала Мингл. Овај пројекат ће одговорити на драматичну ситуацију повећаног насиља и искривљеног система вредности у којој одрастају и живе млади у Србији данас“ рекао је Александар Ђукановић, координатор Канцеларије за младе ГО Врачар.

[13. Август 2014.]

даље///

Конкурс за постављање привремених објеката

privremeni01

Градска општина Врачар расписала је Конкурс за одређивање корисника локација за постављање привремених објеката на јавним површинама на територији општине Врачар. Пријаве се подносе Комисији у року од десет дана од дана објављивања Конкурса, а конкурсна документација се преузима у Услужном центру градске општине Врачар – пулт број 2 у Његошевој 77.

Овде можете преузети текст Конкурса за одређивање корисника локација за постављање привремених објеката на јавним површинама на територији општине Врачар. 

За додатне информације можете позвати Тијану Вучковић – 011 3081 533.

[11. Август 2014.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike