Октобар 2015

Врачунари за све врачарске трећаке

2015 10 sv sava8

Уручивањем врачунара у ОШ „Свети Сава“ завршена је додела популарних врачунара свим ученицима трећих разреда основних школа. И ове године општина Врачар је успела да већ деветој генерацији врачарских трећака обезбеди савремено наставно учило, које ће ђацима омогућити да уче, друже се и да имају услове за учење као и њихови вршњаци у модерним европским школама. Ђаке су само љиховим рачунарима обрадовали чланице и члан Већа: Александра Јовановић, Мирјана Митровић, Небојша Милићевић и помоћник председнице Зоран Алимпић.

[30. Октобар 2015.]

даље///

Шетња здравља

2015 10 setnja zdravlja28

Канцеларија за равноправност полова ГО Врачар организовала је Шетњу здравља и обележила почетак акције обележавања Међународног месеца борбе против рака дојке. Акција је одржана на више локација на Врачару, а активисткиње и активисти Канцеларије разговарали су са грађанкама, и грађанима, о важности превентивних прегледа и опасности од овог обољења.

Грађанке су коментарисале и доступност здравствених услуга и њихових потреба у тој области. Активисткиње и активисти су делили информативне материјале са садржајем који треба да мотивише суграђанке на одлазак код лекара ради превентивног прегледа. Материјал је дељен испред зграде општине, на платоу Соје Јовановић, на Каленић пијаци, парку Војводе Бојовића и околним улицама. Продавнице у околини зграде општине подржале су акцију и материјале Канцеларије су истакле на својим излозима.

[29. Октобар 2015.]

даље///

Врачунари за другарице и другаре

2015 10 ribnikar23

Ђаци трећих разреда основних школа „Владислав Рибникар“ и „Синиша Николајевић“ са осмехом на лицу отварали су своје врачунаре, које ће користити у настави, али и код куће све до завршетка основне шјколе. Да ли знате који град у свету  има највише становника, колико становника има Србија, како изгледа цвет беле раде – све то моћи ћете да сазнате користећи свој врачунар. Можете и да се умрежите, па сви заједно да се играте. Можете још много тога да сазнате, зато чувајте и користите ваше врачунаре – поручио је заменик председнице општине Ђорђе Беламарић трећацима ОШ „Владислав Рибникар.“  Ђацима „Рибникара“ само њихове врачунаре уручили су и председник Скупштине Александар Ивановић и чланови Већа Мирјана Митровић и Вукота Јакшић, свако од њих по једном одељењу ђака, уз поруку родитељима да општина Врачар чини све што може да обезбеди ђацима најбоље услове за учење.

[29. Октобар 2015.]

даље///

Врачунари на дар

2015 10 svetozar9

У 21. веку се све ради преко рачунара, зато децо користите ваш преносиви рачунар за учење, тражите помоћ од учитеља и родитеља. Врло је важно да у најранијем узрасту научите да користите рачунар за учење, али и за дружење. Данас само на тај начин имате брз  конктакт са целим светом и великом ризницом знања. Поклањамо вам рачунаре да касније у животу можете да живите поштено и часно од свога знања – поручила је председница општине др Тијана Благојевић ученицима трећег разреда ОШ „Светозар Марковић“, којима је заједно са чланицом  Већа Тамаром Трипић и помоћником Зораном Алимпићем уручила врачунаре.

[28. Октобар 2015.]

даље///

Уметност не познаје границе

2015 10 izlozba6

У данима када је Београд посвећен међународном Сајму књига, посебна нам је част и задовољство што се ми у општини Врачар прикључујемо лепом изложбом и концертом том споју култура и језика, мултикултуралности нашег града. Вечерас комуницирамо на енглеском, шпанском, руском и српском језику и надамо се да ћемо бити добри домаћини ствараоцима из нама познатих земаља и култура – сликару Хесус Гарсији Муњозу и певачици Татјани Романовој Настини – рекао је члан Већа Небојша Милићевић.

[27. Октобар 2015.]

даље///

Пачворк арт

2015 10 pacvork17

Општина Врачар јесте јак административни центар, познат по ажурности и ефикасности. Саставни део наше политике стварања бољег живота јесу и сусрети са грађанима, трибине „На Врачару слободно“, бројне изложбе и сусрети са ствараоцима. Ми желимо да у овим временима кризе, покажемо да је могуће презентовати стваралаштво, бавити се културом. Драго нам је што смо организовали изложбу ове специфичне врсте стваралатва, и вечерас се види колико ово стваралаштво има поклоника – итсaкао је члан Већа Иван Русковић поводом отварања изложбе радова групе Пачворк арт.

[26. Октобар 2015.]

даље///

Врачунари за најбоље другарице и другаре

2015 10 vracunari13

У ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“ чланови Већа Тамара Трипић, Вељко Радуновић и Небојша Милићевић уручили су прве врачунаре овогодишњим трећацима. Ученици су их дочекали осмесима, јер су се сви радовали што ће имати само свој рачунар.Општина Врачар је и ове године обезбедила 600 преносивих рачунара, које ће сви врачарски ученици трећих разреда добити као поклон и користити у настави као учило. Информатичка писменост је предуслов сваког озбиљног учења и сваке савремене комуникације,зато се ученицима и поклањају персонални рачунари. Мото овогодишње акције је „Поклањамо врачунаре за најбоље другарице и другаре“.

[26. Октобар 2015.]

даље///

Врачунари на дар

2015 10 vracunar

Општина Врачар обезбедила је и ове године 600 нових преносивих рачунара, популарних врачунара, које ће представници општине од понедељка, 26. октобра до петка, 30. октобра  2015. године поделити свим ученицима трећих разреда основних школа на Врачару.

Општина Врачар програмом „Врачунари на дар“ наставља да ствара најбоље услове за учење најмлађих врачарских ђака. Циљ акције „Врачунари на дар“ је да сви ученици врачарских школа имају свој персонални рачунар, који ће користити у настави, у припреми домаћих задатака, за истраживање и игру. У 21. веку знање је највећа вредност и желимо да врачарски ђаци буду најбољи у својој генерацији и да уче на начин на који уче њихови вршњаци у најразвијенијим европским земљама.

[23. Октобар 2015.]

даље///

Живот и смрт институција

2015 10 vracar slobodno

У четвртак, 22. октобра 2015. године у 19:00 часова, у Његошевој 77, градска општина Врачар наставља циклус трибина „На Врачару слободно“. Тема октобарске трибине је „Живот и смрт институција“, а гости и уводничари су главни и одговорни уредник недељника „Време“ Драгољуб Жарковић, новинар Миша Васић и режисер Стеван Филиповић. Овом трибином се обележава и 25 година излажења „Времена“.

Модераторка  трибине „ Живот и смрт институција“ је чланица Већа Тамара Трипић. Биће покренуте теме из  корпуса грађанских права које се односе на слободу информисања и праксу  независних, регулаторних институција у нашем политичком систему.

[22. Октобар 2015.]

даље///

Живот и смрт институција

2015 10 vracar slobodno9

Циклус  трибина „На Врачару слободно“ настављен је разговором  са главним и одговорним уредником недељника „Време“ Драгољубом Жарковићем, новинаром Милошем Васићем и режисером Стеваном Филиповићем. Тема је била „Живот и смрт институција“. Модераторка трибине – чланица Већа Тамара Трипић, покренула је питања сврхе постојања регулаторних институција уколико се њихове препоруке и мере не спроводе, улоге институција локалне самоуправе, грађанки и грађана у поштовању регулаторних и заштитних  институција, а самим тим и у развоју демократских односа у друштву, као и питање слободе медија, односно гашења емисија и институција чији су новинари умели и хтели да направе искораке у освајању простора за слободну јавну реч.

[22. Октобар 2015.]

даље///

Покрени своју будућност

2015 10 aisec4

Ми увек пружамо подршку свим удружењима и организацијама чији је циљ подршка ђацима и студентима, јер знамо да је знање највредније у 21. веку, да је знање предуслов доброг живота младих. Желим вам да пронађете и примените праве начине у мотивисању младих да се активирају и да се  поред формалног, укључе и у постојећу мрежу неформалног образовања и стицања посебних вештина –  речи су  др Тијане Благојевић на скупу „ Покрени своју будућност“ који је организовао AISEC.

[21. Октобар 2015.]

даље///

Инфомап – о именима врачарских улица

2015 10 tabla2

Градска општина Врачар покренула је 2011. године пројекат постављања Инфомап табли са садржајима и мапама положаја улица, информацијама о личностима и догађајима по којима улице носе називе. Пројекат је наишао на одобравање и похвале грађана, те се наставило са његовом реализацијом и табле су постављене на 18 врачарских улица.

Ове године смо поред инфотабли за улице Кнеза Милоша и Краља Милана поставили табле и за Макензијеву улицу и две за улицу Цара Николаја II. Оне садрже информације како се улица раније звала, ко су биле знамените личности по којима оне носе назив, као и мапу положаја околних улица и шта све може да се види. Сви ови подаци доступни су не само на српском, већ и на енглеском језику, како би и туристи могли да се упознају са историјским пунктовима Врачара.

[21. Октобар 2015.]

даље///

Разговори о уређењу врачарских скверова

2015 10 gradjani2

Председница општине др Тијана Благојевић, председник Скупштине Александар Ивановић са чланицама и члановима Већа разговарали су са грађанима о уређењу Платоа Слободана Марковића – Либера Марконија, као  и површине на углу улица Голсвортијеве и Хаџи Ђерине. То су две површине за чије уређење су иницијативу покренули грађани, а затим су урађени пројекти будућег изгледа ових делова Врачара. Уређење би омогућило да то буду пријатнији простори за краћи предах уз лепо зеленило. У разговору су грађани истакли и проблеме нелегалног рушења носећих стубова у унутрашњости зграде, неодговарајућу вентилацију угоститељских објеката у околини, а жалили су се и на буку из кафића, која им нарочито смета током ноћи.  

[17. Октобар 2015.]

даље///

Нацрт плана генералне регулације грађевиснког подручја града Београда

Нацрт плана генералне регулације грађевинског подручја седишта јединице локалне самоуправе – град Београд, целине I –   XIX изложен је на јавни увид у просторијама ЈУП Урбанистички завод Београда, Палмотићева бр 30 до 30. октобра 2015. године, сваког радног дана од 9 до 18 часова.

 

[16. Октобар 2015.]

даље///

Дан девојчица на Врачару - Можеш да будеш све што желиш

2015 10 dan devojcica21

Преко 200 девојчица из врачарских основних школа прошло је едукативне радионице у оквиру Међународног дана девојчица који је организовала Канцеларија за равноправност полова ГО Врачар. „Некада жене нису имале право гласа, и то се променило. Ми се на Врачару не суочавамо са неким проблемима са којима се суочавају у другим државама, али притисци на девојчице постоје као и свуда када је у питању избор професије или изглед. Данас су са нама жене које су изабрале неке „мушке“ професије и показале да у њима могу да буду више него успешне“ рекла је координаторка Канцеларије за равноправност полова Снежана Милчић. Дан су са девојчицама провеле Сандра Радовановић, пилоткињом борбеног авиона и официрком Војске Србије, и Ивана Божић, магистарка биохемије и руководитељка сектора за заштиту животне средине у ЈП Водовод и канализације.

Девојчице су том радионица имале прилике да анализирају садржај часописа и дневне штампе и покажу како оне виде девојке и жене, а мериле су се и на „чаробној ваги“. Гледале су и кратке филмове који су их мотивисали за даљу дискусију, а у разговору са гошћама су причале и о томе чиме желе да се баве. Волонтерке Канцеларије за равноправност полова су на крају радионица са њима реализовале и радионицу у којој су девојчице једне другима написале поруке подршке које су понеле као успомену на Дан девојчица и мотивацију за даљи професионални развој.

[15. Октобар 2015.]

даље///

Концерт за победнике такмичења

2015 10 deca2

Данас је празник општине Врачар, на данашњи дан је 1884. године основано Друштво за улепшавање Врачара, Ви сте вашим победама на општинским, градским и републичким такмичењима у организацији Пријатеља деце, улепшали Врачар и  данашњом свечаношћу улепшали сте празник наше општине – поздравила је председница општине др Тијана Благојевић предшколце и основце Врачара који су похађали радионице Пријатења деце и победили на такмичењима. Желели смо да најуспешнијима приредимо свечани пријем, да обележимо и прославимо ваше успехе, са жељом да најзначајнија такмичења одржавамо и у просторима врачарског дечијег одмаралишта на Шупљој стени – рекао је председник Пријатења деце Драги величковић.

[14. Октобар 2015.]

даље///

Централна манифестација поводом Дана општине

2015 10 dan opstine4

Дан општине је повод да се присетимо почетака урбаног, модерног уређења Врачара. Такође је и повод да се сетимо „Друштва за улепшавање Врачара“и да на наш празник упоредимо циљеве и приоритете данашњег бављења јавним послом са циљевима и задацима чланова „Друштва за улепшавање Врачара“.

Оснивачки скуп „Друштва за улепшавање Врачара“ одржан је 14. октобра 1884. године, а испоставиће се да је једно од најпредузимљивијих и најдуговечнијих друштава Београда.

 Жеља за лепим, бољим и потреба да се то оствари личним ангажовањем, преноси се са генерације на генерацију. Живети у складу са захтевима времена, учити и применити ново, циљ је и наше генерације. Зато је Врачар и авангарда и сусрет са традицијом, са свима који су некада овде живели и који су својим знањем, умешношћу, вештином остали у историјском сећању. Све наше акције имају основну вредност, а то је демократско уређење државе и друштва, слободе и права грађана и грађанки. Ми негујемо дух толеранције, уважавање разлика, развијамо слободу стварања и боримо се за остварење јавног интереса.

[14. Октобар 2015.]

даље///

Прослава Дана општине

2015 10 dan

Друштво за улепшавање Врачара основано је 1884. године и познато је као најстарије, најдуговечније и најпредузимљивије друштво Београда. Чувајући успомену на Врачарце, који су у Друштву радили на добробит заједнице, општина Врачар је 2008. године установила датум оснивања Друштва за улепшавање Врачара као Дан општине. Обележје овогодишњег програма прославе су ангажоване позоришне представе. Кроз њих живи слободна реч, право на лични став и мишљење, види се историјски след борбе за слободу, за напредак и демократију.

Централни догађај обележавања Дана општине Врачар биће представа „Бетон махала“ у извођењу младих новопазарских глумаца и глумица, коју су режирали Бранислав Трифуновић и Рифат Рифатовић. Представа ће се извести у ЦОК „Божидарац 1947“ – Радослава Грујића 3, у среду, 14 октобра у 19 часова. Текст за представу о свом животу у малом граду написало је осморо младих из Новог Пазара, који и играју у представи. У „Бетон махали“ се отворено износе негативни феномени у нашем савременом друштву и замера најодговорнијима на таквом стању и животу. „Ова представа је један велики став“ – рекао је глумац Недим Незировић, а општина Врачар жели да створи простор критичкој мисли, гласу младих и да негује слободу изражавања и слободно мишљење.

[13. Октобар 2015.]

даље///

Представа „Драги тата“

2015 10 dragi tata7

Поводом Дана општине, Канцеларија за младе градске општине Врачар позвала је  средњошколце Врачара на представу „Драги тата“ коју је извела позоришна дружина „Групагрупа“. Овај аплауз намењен почетку, заслужили сте ви, јер сте дошли на представу– рекао је координатор Канцеларије Александар Ђукановић средњошколцима који су до последњег места испунили салу „Божидарца“

Драги тата, кућа је тамо где је срце, а ја не знам где је твоје – почетак је представе у којој су на драматичан и веома емотиван начин изведени призори из свакидашњег живота, о сналажењу младих у свету и емоцијама одраслих, о њиховом сазревању и поимању живота.  Представу је режирао Владан Славковић, а по тексту Миње Богавац.  

[13. Октобар 2015.]

даље///

Конкурс за именовање директора

Скупштина градске општине Врачар огласила је Јавни конкурс за именовање директора Јавног предузећа за управљање пословним простором „Пословни простор Врачар“, Београд. Конкурс је објављен у „Службеном гласнику Републике Србије“ број 85 од 9. октобра 2015. године, а рок за подношење пријава је 15 дана од наредног дана од дана објављивања у „Службеном гласнику Републике Србије“.

 

[12. Октобар 2015.]

даље///

Слике и цртежи Марка Лађушића

2015 10 ladjusic8

Захваљујемо професору Марку Лађушићу што је својом изложбом улепшао Врачар у данима када славимо Дан општине. 14. октобра 1884. године основано је Друштво за улепшавање Врачара са племенитим циљевима стварања здравијег, бољег и лепшег животног окружења. Они су имали наду у бољи живот, веру у могућност његовог остварења и љубав према лепом. Врачарци воле да буду авангардни, негују истинскке вредности уметничког стваралаштва, а такав по мало елитистички, али сигурно значајан културни догађај приредио нам је вечерас професор Марко Лађушић и ми му од срца, лепим речима захваљујемо – истакла је чланица Већа Александра Јовановић која је отворила изложбу.

[12. Октобар 2015.]

даље///

Колач мали – а дечије срце велико

2015 10 humanitarni bazar9

Удружење Пријатељи деце Врачара сваке године организује хуманитарни базар током Дечије недеље. Овогодишњи хуманитарни базар посвећен је ученици ОШ „Светозар Марковић“ којој је потребна помоћ за набавку ортопедских помагала и за хируршку интервенцију, како би се после дугог одсуствовања могла да врати у школску клупу.

[9. Октобар 2015.]

даље///

Конкурс за финансирање удружења из буџета градске општине Врачар у 2015. години

2013 02 konkurs

Председница Градске општине Врачар донела је Одлуку о избору програма/пројеката удружења којима се из буџета Градске општине Врачар додељују средства за реализацију програма/пројеката у 2015. години. 

[8. Октобар 2015.]

даље///

Посета првацима у „Дугалићу“

2015 10 dugalic4

Данас је у ОШ „Душан Дугалић“ био свечан дан посвећен ђацима који похађају први разред. Старији ђаци извели су леп програм посвећен млађим другарима. Првацима, који су се већ навикли на школу и осећају се као прави ђаци, уручени су поклон пакети које су припремили општина Врачар и Сосијете женерал банка. Мајица врачарског првака и специјална анатомски прилагођена оловка подсећаће их на прве школске дане

[8. Октобар 2015.]

даље///

Нове табле о именима врачарских улица

2015 10 table7

Општина Врачар наставља пројекат који је експериментално почела 2011. године. До данас су постављене  табле са информацијама о именима преко 20 улица. Циљ пројекта  да се грађани који живе или раде у околини, као и туристи, на пригодан начин  информишу о личностима чије име носе улице, да се упознају са историјским пунктовима у суседству, да виде мапу околних улица, као и да све информације могу да прочитају на српском и енглеском језику – рекао је председник Скупштине Александар Ивановић поводом постављања две нове табле на углу улица Кнеза Милоша и Краља Милана.

[7. Октобар 2015.]

даље///

Најлепши мозаици из радионице Пријатеља деце

2015 10 mozaik5

Драго ми је да поводом Дечије недеље можемо да изложимо најлепше радове из наше летње радионице и да као лепу успомену доделимо награде за најбоље радове – рекао је ученицима који су урадили најлепше мозаике, њиховим родитељима, бакама и декама председник Пријатеља деце Врачара Драги Величковић који је заједно са председницом општине др Тијаном Благојевић уручио награде.

Ви сте увек драги гости у општини Врачар, лепо је што сте део свог распуста провели у летњој радионици мозаика. Ту сте се дружили и забављали, научили да радите прецизну и тешку ликовну технику мозаика. Желим вама свима да наставите да развијате своје таленте, да се бавите ликовном културом, а ми смо ту да вам дамо подстрек и да будемо ваша подршка – рекла је др Тијана Благојевић ђацима чији су мозаици изложени у општини Врачар. 

[7. Октобар 2015.]

даље///

Представа „Чучук Стана“

2015 10 cucuk stana5

Од 2008. године обележавамо Дан општине у спомен на рад Друштва за улепшавање Врачара, које је било прави пример грађанског самоорганизовања. Желели су да ураде све шта могу да Врачар буде боље место за живот и што здравији и лепши. Обележје овогодишњег програма прославе Дана општине Врачар су ангажоване позоришне представе. Кроз њих живи слободна реч, право на лични став и мишљење, види се историјски след борбе за слободу, за напредак и демократију и позивам вас да заједно уживамо у причи о животу ове ванвременске жене – тим речима је председница општине др Тијана Благојевић поздравила публику која је присуствовала извођењу представе.

[6. Октобар 2015.]

даље///

14. октобар Дан општине Врачар - представа

2015 09 dan program

Завршна свечаност обележавања Дана општине Врачар биће одржана у среду 14. октобра у 19 часова у сали ЦОК „Божидарац 1947“ – Радослава Грујића 3. На завршној свечаности Врачарцима и Врачаркама који су својим радом, знањем и талентом допринели стварању и афирмацији лепшег и бољег Врачара биће додељена признања.

Централни догађај обележавања Дана општине Врачар биће представа Бетон махала у извођењу младих новопазарских глумаца и глумица, коју су режирали Бранислав Трифуновић и Рифат Рифатовић. Текст за представу о свом животу у малом граду написало је осморо младих из Новог Пазара, који и играју у представи.

[5. Октобар 2015.]

даље///

Одржане Прве спортске игре врачарских првака у одмаралишту Шупља стена

2015 10 finale igara33

Врачарски прваци који су победили на школским такмичењима, борили су се за назив најбољих спортиста на општинском такмичењу.- Данас је за вас велики дан, први школски излет и прво велико спортско такмичење. Окупили смо се на Шупљој стени ради такмичења, али и да бисте се међусобно боље упознали, дружили и забављали. Важно је да свако у тиму данас да свој такмичарски максимум, да у најбољем спортском светлу представите вашу школу, да помогнете, охрабрите и од срца навијате за своје другаре – речи су којима је председница општине др Тијана Благојевић отворила такмичење.

Затим је на два забавна полигона почело такмичење. Прваци су навијали за своје одељенске другаре, такмичили се ко ће гласније да навија за своју школу и врло вешто, брзо  и срчано вежбали на забавном полигону. Бурно навијање пратило је и трке на 30 метара дечака и девојчица, поред учитеља и учитељица, бодрили су их и родитељи.

[3. Октобар 2015.]

даље///

Очишћен црвени паркић

2015 10 parkic2

На иницијативу грађана заједно спроводимо акцију чишћења парка, који популарно зовемо Црвени паркић. Општина Врачар је за задовољством прихватила ову акцију, јер наша деца имају право на чист и уредан простор за игру, а њихови родитељи, баке и деке имају право на чисто животно окружење. Желимо да заједно са грађанима спроведемо идеју да Врачар буде најбоље место за живот – рекао је члан Већа Богдан Татић, током а кције чишћења коју су иницирали чувари паркића између  улица Хаџи Рувимове и Милешевске.

[3. Октобар 2015.]

даље///

Финале Спортских игара врачарских првака

2015 09 dan program

У суботу, 3. октобра, од 11,30 часова у врачарском дечијем одмаралишту „Шупља стена“ на Авали у сарадњи општине Врачар са Спортско рекреативно-образовним центром „Врачар“ одржаће се финале првих Спортских игара врачарских првака.

Најспретнији и најбржи прваци Врачара, победници школских квалификација, такмичиће се у трци на 30 метара и спретности на забавном полигону. Такмиче се прваци из свих шест врачарских основних школа, а бодриће их њихови родитељи и учитељи. Председница општине Врачар др Тијана Благојевић даће знак за почетак такмичења и по завршетку такмичења прогласиће победнике и уручити им њихове прве школске медаље, а свим учесницима такмичења биће подељење захвалнице као успомена на њихово прво спортско такмичење.

Општина Врачар ове године први пут је организовала спортске игре за прваке са жељом да подстакне ђаке да се баве спортом, да на полигону науче колико је важно бити тимски играч и како су лепа спортска дружења. 

[2. Октобар 2015.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike