Фебруар 2015

Краљевство поезије 2015.

1fin9

Такмичење ученика основних и средњих школа у рецитовању 'Краљевство поезије' 2015. организује се ове године трећи пут са жељом да се сачува успомена на једног од највећих глумаца у историји српског позоришта - глумца Петра Краља. Такмичење ће се одржати у суботу, 4.априла 2015. године у сали општине Врачар у Његошевој 77 и на платоу у Милешевској улици поред спомен плоче Петру Краљу. Жеља нам је да врачарске основне и београдске средње школе предложе талентоване ђаке који ће учествовати на такмичењу. Пријаве за такмичење шаљу се на
адресу градске општине Врачар – Његошева 77 или на електронску адресу informativnasluzba@vracar.rs до 23. марта 2015. године.

[27. Фебруар 2015.]

даље///

Изложба Миће Величковића

izlozba velickovic6

У нашем изложбеном простору, у овим временима тешким за културу успели смо да омогућимо уметницима да излажу. Вечерас отварамо изложбу слика, цртежа и скулптура Врачарца Миће Величковића и увек смо поносни када презентујемо стваралаштво наших суграђана и када омогућимо њиховим пријатељима и поштоваоцима да се сретну са њиховим идејама и маштом – рекао је члан Већа Небојша Милићевић.
Мића Величковић је свестрани ликовни уметник, сликар, вајар и врхунски цртач. Изложио је нова дела, која бих одредио условно речено као надреализам мистерије и која плене својом имагинацијом и колоритом – рекао је историчар уметности, вајар, сликар и књижевник Балша Рајчевић који је прочитао своје две песме.

[26. Фебруар 2015.]

даље///

У славу Дарку Краљићу

darko kraljic19

Музичко вече посветили смо стваралаштву познатог композитора Дарка Краљића. Ми чувамо нашу културну баштину и успомену на истакнуте ствараоце. Желим вам пријатно вече уз мелодије Дарка Краљића и наше најпопуларније извођаче Ђорђа Марјановића и Екстра Нену. Ово вече организовала је Канцеларија за националне мањине наше општине – биле су речи поздрава председнице Скупштине др Тијане Благојевић.
Програм је почео познатом песмом „Звиждук у 8“ у интерпретацији Ђорђа Марјановића, уз подршку хора и оркестра. У хору и оркестру окупили су се поштоваоци музике Дарка Краљића, а припремила их је и водила диригентица Дијана Цветковић. Затим је наступила Екстра Нена која је извела незаборавне композиције Дарка Краљића „Сомборске руже“, „Горко ћеш плакати“ и „Пољуби ме“ и уз топле речи сећања , захвалности и поноса говорила о сарадњи са Дарком Краљићем.

[25. Фебруар 2015.]

даље///

Уради сваког дана нешто што те плаши

25 februar7

Канцеларија за равноправност полова општине Врачар је заједно са Мрежом Б.О.О.К. (Библиотека одабраних омладинских књига), у оквиру програма „25. на Врачару“, организовала је презентацију под називом „Уради сваког дана нешто што те плаши!“ два романа за младе у издању Креативног центра: "Спасавање Франческе" аустралијске ауторке Мелине Маркете и "Африка" канадске новинарке и књижевнице Колин Крејг. Презентација и дискусија се одржала 25. фебруара у галерији Центра за образовање и културу „Божидарац 1947“.

[25. Фебруар 2015.]

даље///

Врачар на Сајму туризма

sjam turizma5

Желели смо да на Сајму туризма покажемо део наше културне баштине и могућности за боравак младих туриста у центру града. Зато  ћемо вас данас  на Сајму туризма провести кроз Музеј Николе Тесле, који је једна од најзначајнијих установа културе на Врачару и упознати вас са предусретљивим младим власницима хостела код „Београђанке“, општине Врачар и на Неимару – рекла је чланица Већа Мирјана Митровић на почетку презентације туристичких потенцијала општине Врачар на овогодишњем Сајму туризма.

[22. Фебруар 2015.]

даље///

Турнир Шаховског клуба „Врачар“

turnir sah7

Изузетан је догађај што се у општини Врачар у спомен на проф. Милоша Јовановића одржава шести Меморијални турнир у шаху. Учешће велемајстора и младих шаховских нада означава квалитет турнира и част ми је што ћу повући први потез и тиме означити почетак турнира – рекао је председник општине Бранимир Кузмановић. 

[21. Фебруар 2015.]

даље///

Сусрети сликара 2015.

susret slikara4

Културна асоцијација Београда је у сарадњи са општином Врачар наставила циклус изложби „Сусрети сликара 2015“. Вечерас се сусрећемо са топлим, пуним колорита сликама белгијске сликарке Кончете Маскијо, а противтежа су иконе Катарине Шекуларац и Јелене Рајић – истакла је чланица Већа Александра Јовановић.

[12. Фебруар 2015.]

даље///

Колачић среће

kolacic srece9

Уочи кинеске Нове године ученици ОШ „Краљ Петар II Карађорђевић“ који уче кинески дочекали су колачићима среће родитеље, секретара за културу амбасаде Кине, чланицу Већа Тамару Трипић. Припремили су програм у којем су на кинеском показали сцене из свакодневног живота, песме којима се дочекује нова година, народне игре из појединих делова Кине. Било је необично и лепо гледати програм у којем су ђаци врачарске школе приказали језик и обичаје далеке Кине, а по завршетку програма похваљени су за своје умеће и награђени аплаузом.

[12. Фебруар 2015.]

даље///

Изложба скулптура

izlozba skulptura9


Поносна сам што вечерас у нашој галерији отварамо прву изложбу скулптура на којој излаже 18 вајара. Изложба је интригантног назива "Карика" и провокативна по основној поруци - да ли је карика след који уметнички доживљај повезује са претходницима утирући пут креативности наших потомака или је карика затворени круг уметниковог интимног доживљаја - истакла је чланица Већа Александра Јовановић.Наша колективна изложба "Карика" је порука и став да смо прихватили историјски след у уметности и друштву, да желимо да нашим скулптурама упутимо поруку и да будемо значајна карика у историји српске скулптуре - рекао је вајар Миодраг Мишо Роган, који је отворио заједничку изложбу скулптура.

[10. Фебруар 2015.]

даље///

Активација младих

aktivacija mladih6

Желимо да се у општини Врачар осећате пријатно, да се ту активира ваша свест о потреби друштвеног ангажовања – кроз изборе, учешћем у ђачком парламенту или на другим местима, јер активизам младих је једини начин да остварите циљеве које себи поставите – поручила је председница Скупштине ђацима београдских средњих школа које је око пројекта „Активација младих“ окупила Унија средњошколаца Србије.

[6. Фебруар 2015.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike