Април 2015

Коју средњу школу изабрати?

sajam obrazovanja4

Канцеларија за младе организује пети Сајам образовања да информацијом, разговором, саветом помогне „малим матурантима“ у одлуци коју средњу школу да упишу – рекао је координатор Канцеларије Александар Ђукановић. Сајам је отворила чланица Већа Мирјана Митровић која је поручила да ће општина Врачар ђацима увек пружати подршку да буду међу најбољима у знањима, вештинама и будућој струци,јер је знање једини прави предуслов успеха и равноправног статуса у 21. веку. Општина Врачар организује Сајам образовања како би ђацима омогућила да питају, размене информације и искуства о средњим школама, да храбро и самоуверено избором школе као сопственом одлуком, уђу у свет одраслих.

[29. Април 2015.]

даље///

Пети Сајам образовања на Врачару

dsc 0008

У среду, 29. априла 2015. године Канцеларија за младе градске општине Врачар у Његошевој 77 организује пети Сајам образовања. Коју средњу школу желим да упишем, шта желим да учим и која професија је мој животни избор – то су прве значајније одлуке које се доносе у животу. Зато Канцеларија за младе позива све будуће средњошколце да пре дефинитивне одлуке о избору школе, посете Сајам образовања.

Сајам је место за размену информација, за разговор о школама, то је начин на који градска општина Врачар пружа подршку свим ученицама и ученицима у избору средње школе.
Сајам је отворен од 10:00 до 15:00 часова, а свечано отварање Сајма на којем ће се ђацима и професорима обратити чланица Већа Мирјана Митровић планира се за 11:30 часова.

[28. Април 2015.]

даље///

Са младима о локалној самоуправи

poseta unss11

Градску општину Врачар данас су посетили средњошколци и средњошколке из београдских гимназија у оквиру програма „Средњошколци за средњошколце“. Овај програм организује Унија средњошколаца Србије, а у градској општини Врачар имали су прилике да се ближе упознају са радом локалне самоуправе. 

[24. Април 2015.]

даље///

Концерт студената виолине

koncert violine3

Циклус концерата студената Факултета музичке уметности на Врачару настављен је наступом студенткиња и студента виолине из класе професорке Маје Јокановић. Публика је уживала у наступу Тијане Милаковић, Кате Стојановић, Немање Белеја и Емилије Благојевић који су извели композиције Дворжака, Чајковског, Паганинија, Сарасатеа. Наступ студената виолине на клавиру  је пратила  Гордана Марјановић. 

[21. Април 2015.]

даље///

Врачар – мој зелени кутак

zeleni kutak

Врачар – мој зелени кутак је такмичарска акција којом се позивају грађани Врачара да конкуришу за најлепшу зeлену површину, цветни балкон или прозор. Циљ ове акције је да се позову грађани да озелењавањем и маштовитим цветним аранжманима „врате природу у град“, да допринесу стварању здраве животне средине, лепшег Врачара и бољег живота на нашој општини.  

[21. Април 2015.]

даље///

Немогуће не постоји, оправдања нема

kzrp koktel2

Немогуће не постоји, оправдања нема је сентенца наше познате режисерке Соје Јовановић која ми је помогла у раду Канцеларије за равноправност полова. Захваљујем свима са којима сам сарађивала на енергији, посвећености и времену, јер без вас ни резултати Канцеларије за равноправност полова не би били тако видљиви – истакла је досадашња координаторка Канцеларије Нина Живановић и представила нову координаторку Александру Божић која ће наставити са реализацијом пројеката и планова Канцеларије.

[20. Април 2015.]

даље///

Похвала анонимусима – цртежи Моме Антоновића

pohvala anonimusima1

Вечерас имамо посебну част и задовољство да отворимо изложбу професора Моме Антоновића, који нам је подарио 90 портрета случајних пролазника и коју је назвао „Похвала анонимусима“. Ово је ангажована изложба, сведочанство о нашем времену, позив на разговор и размишљање, изречен мајсторским цртежом професора Антоновића. Вечерашњом изложбом настављамо и дугогодишњу успешну сарадњу са Центром за ликовно образовање у Шуматовачкој – истакла је чланица Већа Александра Јовановић.

[20. Април 2015.]

даље///

O политичкој одговорности

kraljevstvo poezije22

 Трибина „На Врачару слободно“ настављена је темом „О политичкој одговорности“. Ову тему изабрали су грађанке и грађани анкетом на првој трибини „Где је нестала слобода медија“. О политичкој одговорности у Србији говорили су : проф. др Чедомир Чупић са Факултета политичких наука, новинарка „Времена“ Јована Глигоријевић и новинар Слободан Георгиев из Балканске истраживачке мреже – БИРН Србија. Модератор Трибине, који је питањима подстицао и усмеравао разговор са грађанкама и грађанима био је одборник Скупштине Ђорђе Беламарић.

[15. Април 2015.]

даље///

Изабрани пројекти по конкурсу за културу

konkursi

По спроведеном конкурсу, председник општине Врачар донео је одлуку о избору пројеката и додели средстава за реализацију пројеката у области културе који се финансирају и суфинансирају из буџета градске општине Врачар у 2015. години.

Овде можете преузети: Одлуку председника општине о избору пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета градске општине Врачар у 2015. години.

[14. Април 2015.]

даље///

ДА ЗАБЛИСТА НАШ ВРАЧАР

prolecno uredjenje

Градска општина Врачар и ове године организује традиционално 8. пролећно уређење Врачара. Желимо да заједно са грађанима и грађанкама радимо на чишћењу и уређењу зелених површина, запушених сливника, уклањању малих дивљих депонија, да вам помогнемо да очистите улазе и подруме.

До среде, 22. априла можете пријавити шта треба уредити на Врачару на телефон 360 – 2 - 380 или на електронску адресу kolcentar@vracar.rs.

Будите активни, пријавите проблем, имајте поверења у вашу општину. У мају ћемо решити све пријаве комуналних проблема и нехигијене које може општина са грађанкама и грађанима да уради, а све друге упутићемо градским органима.

[9. Април 2015.]

даље///

НА ВРАЧАРУ СЛОБОДНО - О ПОЛИТИЧКОЈ ОДГОВОРНОСТИ

politicka odgovornost

У среду, 15. априла у 19:00 часова, градска општина Врачар организује другу трибину из циклуса „На Врачару слободно“. О политичкој одговорности говориће:проф. др Чедомир Чупић са Факултета политичких наука у Београду, новинар Балканске истраживачке мреже (БИРН Србија) Слободан Георгиев и новинарка недељника „Време“ Јована Глигоријевић. Модератор разговора је одборник Скупштине градске општине Врачар Ђорђе Беламарић.

Врачар је увек средиште друштвених догађаја који утичу на живот у Србији. Мењају се вредности људских слобода и права, мења се у складу са временом и политичка култура. Одговоре на то шта је политичка одговорност у Србији потражите на трибини „На Врачару слободно.“

[9. Април 2015.]

даље///

Хиландар заувек

hilandar zauvek5

На Врачару је величанствени Храм Свтог Саве, који је као и Хиландар средиште наше духовности. Наше мисли посвећене су радосном празнику, рођењу Христовом. Зато смо одлучили да вам поводом најрадоснијег хришћанског празника представимо књигу Милутина Дедића „Хиландар заувек“, као и његове фотографије, слике и цртеже нашег најстаријег живог манастира – поручио је помоћник председника општине Зоран Алимпић. Вече је увеличао хор „Мокрањац“ при Храму Светог Саве, који је са диригентицом Јеленом Јеж отпевао „Оче наш“ и литургијексе пеме посвећене Светом Сави. 

[8. Април 2015.]

даље///

Босифест у општини Врачар

bosifest

Директор Босифеста Дарко Ивић представио је студентима београдских факултета и њиховим професорима овогодишњи Босифест, чија је тема Лавиринт.

Босифест је фестивал краткометражних филмова чија је тема инклузија особа са инвалидитетом или ауторских филмова особа са инвалидитетом.. Основна идеја ове смотре јесте подучавање младих о значају равноправног укључивања особа са инвалидитетом у друштвене процесе и свакодневне активности.

[8. Април 2015.]

даље///

Ромско индијске песме и игре

romske igre11

Поводом Светског дана Рома, Канцеларија за националне мањине градске општине Врачар, организовала је вече ромско индијских песама и игара. 

[7. Април 2015.]

даље///

Краљевство поезије 2015.

kraljevstvo poezije22

Такмичење у рецитовању ученика и ученица врачарских основних и београдских средњих школа посветили смо великом глумцу, добром и племенитом човеку - Петру Краљу. Данас, трећи пут врачарски и београдски ђаци рецитују у част Петру Краљу. На нашу срећу, дуго година је живео на Врачару,био је и одборник наше скупштине, са њим смо се сретали, старији су се и дружили са њим. Био је суверени краљ позоришне сцене, удахнуо је живот многим ликовима, који се и данас памте – истакла је заменица председника општине др Тијана Благојевић на почетку финалног такмичења у рецитовању.

[4. Април 2015.]

даље///

Локације за манифестације на Светосавском платоу

lok

Комисија за доношење одлука о манифестацијама градске општине Врачар расписала је оглас за спровођење поступка за одређивање корисника локације за одржавање манифестација на територији Градске општине Врачар, кружног платоа испред Храма Светог Саве и главне пешачке стазе од Крушедолске улице ка Храму Светог Саве, у периоду од 27.04.2015. године до 31.05.2015. године. 

[1. Април 2015.]

даље///

ПОЛИТИЧКИ НАПАД КОЈИ ШТЕТИ ТАЛЕНТОВАНОЈ ДЕЦИ ВРАЧАРА

2015 04 bane

Поштоваћу, као ретко ко у овој земљи, као што сам и увек до сада, препоруке Агенције за борбу против корупције. Поступио сам по претходној препоруци Агенције и обавестио сам Скупштину Градске општине Врачар о свему, још јуна 2014. године. Када и ако будем добио коначну одлуку Агенције о којој сам сазнао из медија, ако се такав захтев налази у одлуци, поднећу оставку Скупштини Градске општине Врачар.
Очигледно да је „случај“ Фондације за талентовану децу Врачара медијско срамоћење мене као председника општине Врачар, јер зашто би се противно европској пракси прво обавештавали медији? Очигледно нису далеко локални избори, а како се уз име Бранимир Кузмановић не везује ни једна афера, зашто не фабриковати неку?
Моје личне или политичке користи у целом овом случају нема, а није је имала ни моја мајка, јер није у питању приватни Фонд, већ Фондација која има свој Управни одбор и остале органе по закону.

[1. Април 2015.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike