Мај 2015

Мала матура - велика радост!

defile33

 Дефиле малих матураната и матуранткиња одржан је данас шетњом од платоа испред Београдског драмског позоришта до Цветног трга. Испред зграде општине Врачар тек свршеним основцима обратио се председник општине Бранимир Кузмановић, који је рекао да градска општина Врачар награђује најбоље, све ученике и ученице који су победили на такмичењима а то ће наставити да ради у будућности. "Ове године, педесет вас са најбољим резултатима на пријемном испиту биће награђено таблет рачунарима, будите борци, будите храбри, будите задовољни својим животом да можете да кажете ја сам супер, буди и ти!", рекао је Кузмановић.

[29. Мај 2015.]

даље///

Држава високим порезом на имовину затвара спортске центре

2015 05 sroc konferencija1

 Секретаријат за финансије града Београда утврдио нам је порез на имовину за 2014. годину 42 пута већи него у 2013. години. Уместо 152.400 динара пореза на имовину која је власништво града Београда, обавезани смо да платимо 6.538.000 динара. Као корисници овог објекта ми хоћемо и треба да плаћамо све рачуне, али не можемо финансијски да издржимо ово повећање од 4.290 посто. Рачун нам је одмах блокиран и то угрожава наш рад и пословање – рекла је на конференцији за новинаре директорка Спортско рекреативно образовног центра Врачар Јелена Ђорђевић.

[28. Мај 2015.]

даље///

Сарадња Бледа и Врачара

2015 05 snimanje2

 Сарадња Бледа и Врачара – општина које су потписале Споразум о сарадњи, наставља се снимањем промотивног филма о туристичким потенцијалима и сарадњи ова два места. Екипа словеначке телевизије борави у Београду, а представљајући општину Врачар председник општине Бранимир Кузмановић изјавио је да је усвојени концепт сарадње размена ђака и сарадња у пројектима. 

Сарадња са општином Блед је део наше жеље да упознамо културу, обичаје, језик, европску праксу других народа и веома смо срећни што жупан Јанез Фајфар и његови сарадници имају сличну визију наше сарадње. Ђаци из шест врачарских основних школа били су гости својих вршњака на Бледу, ђаке са Бледа смо угостили у врачарском дечијем одмаралишту на Шупљој стени на Авали. Затим смо заједно у пројекту „Оркестра 100 младих“ у којем млади музичари из Словеније, Србије, Македоније и Италије свирају и гостују у те четири земље. Надам се да нас у време кризе недостатак финансијскох средстава неће онемогућити у остваривању договорених пројеката – истакао је Кузмановић.

[27. Мај 2015.]

даље///

Еко фото 2015.

2015 05 eko fotografije5

 Вечерас отварамо 10. јубиларну изложбу фотографија „Еко фото 2015“, зато је она ретроспективног карактера, изложене су фотографије и колекције фотографија које су награђене на претходним смотрама „Еко фото“ на тему односа према животној средини – истакао је Бранислав Матијас – иницијатор ове такмичарске смотре и доскорашњи председник Центра за фото таленте.

[26. Мај 2015.]

даље///

"25. на Врачару" о насиљу према женама

2015 05 25 na vracarui9

Канцеларија за равноправност полова градске општине Врачар организовала је мајски "25. на Врачару" у сарадњи са УГ Заједно заједно овог понедељка. Тема догађаја организованог на платоу Соје Јовановић била је насиље према женама због алармантне ситуације од почетка године, а нарочито у претходним данима.

[25. Мај 2015.]

даље///

Нацрт одлуке о ребалансу буџета

budyetnas

Законом о буџетском систему  прописано је да локална управа доставља нацрт одлуке о буџету, односно ребалансу буџета надлежном извршном органу и истовремено обавештава јавност са нацртом одлуке о буџету. 

[25. Мај 2015.]

даље///

Независност локалних омбудсмана

2015 05 ombudsmani7

Заштитница грађанки и грађана градске општине Врачар Зорица Рунић уз подршку Мисије ОЕБС у Србији организује скуп локалних омбудсмана посвећен независности локалних омбудсмана од локалне власти. 

[21. Мај 2015.]

даље///

Конкурс за унапређење безбедности саобраћаја на Врачару

konkurs saobracaj

Градска општина Врачар финансираће програме који имају за циљ унапређење безбедности саобраћаја на територији градске општине Врачар. (Укупан износ средстава планиран за финансирање програма удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на територији градске општине Врачар у 2015. години износи два милиона динара. Рок за подношење пријава је 28. мај 2015. године.

[21. Мај 2015.]

даље///

Шта знаш о Црвеном крсту?

2015 05 crveni krst11

Ученици и ученице четвртих разреда врачарских основних школа данас су учествовали у такмичењу „Шта знаш о Црвеном крсту?“. Црвени крст Врачара организовао је Општинско такмичење на коме је прво место освојила екипа ОШ „Јован Миодраговић“, друго ОШ „Светозар Марковић“ а треће ОШ „Свети Сава“. 

[19. Мај 2015.]

даље///

Такмичења Пријатеља деце Врачара

2015 05 prijatelji dece vracara6

Нама су врачарски ђаци најдражи гости. Свој живот одређујете трудом и знањем, а таленте треба да развијате. Зато је добро да учествујете на конкурсима као што је овај Пријатеља деце Врачара, јер на тај начин унапређујете своје вештине, лепо се дружите у слободно време, а општина Врачар ће вам увек бити подршка и наградити вас за успехе – поручила је заменица председника општине др Тијана Благојевић ђацима врачарских основних школа који су награђени за најлепше осликано ускршње јаје и за најбоље карикатуре на конкурсу „Мали Пјер“.

[15. Мај 2015.]

даље///

Просвета без пробисвета

2015 05 prosveta bez probisveta7

Трећа из циклуса трибина „На Врачару слободно“ посвећена је образовању у Србији и одржана је на тему Просвета без пробисвета. Са грађанкама и грађанима који су свесни значаја образовања, разговарали су професори Универзитета у Београду Србијанка Турајлић и Ђорђе Павићевић и професор и представник Уније синдиката просветних радника Србије Драган Матијевић. Разговарало се о квалитету образовања данас, реформи образовања, корупцији, негативним последицама по ауторитет просветних радника фалсификованих диплома и докторских теза које су плагијати. Приоритетни национални интерес је образовање, јер нећемо моћи да се равноправно укључимо у глобалне светске процесе – порука је упућена са ове трибине.

[14. Мај 2015.]

даље///

НА ВРАЧАРУ СЛОБОДНО - ПРОСВЕТА БЕЗ ПРОБИСВЕТА

prosveta

У четвртак, 14. маја 2015. године у 19:30, у Његошевој 77, одржаће се трећа из циклуса трибина „На Врачару слободно“. Тема трибине је образовање у Србији, а назив трибине је „Просвета без пробисвета“. Тему о образовању изабрали су грађани и грађанке анкетом о актуелним темама, која је спроведена на претходним трибинама.
На трибини коју организује градска општина Врачар говориће: професорка Универзитета у Београду Србијанка Турајлић, професор Универзитета у Београду Ђорђе Павићевић и професор Драган Матијевић из Уније синдиката просветних радника Србије. Модератор трибине је одборник Ђорђе Беламарић.

[13. Мај 2015.]

даље///

Излет за врачарске сениоре

suplja stena15

Општина Врачар организовала је излет на Авалу за врачарске сениоре. У дечијем одмаралишту на Шупљој стени са сениорима су се дружили председник општине Бранимир Кузмановић, заменица председника др Тијана Благојевић и члан Већа Иван Русковић. Ми желимо да вам учинимо живот бољим и пријатнијим, јер сте то заслужили својим радом. Не желимо да дане проводите у самоћи, зато организујемо сусрете и дружења, а поново почињемо са пружањем услуга врачарског мајстора и геронто домаћица. У разговору са сениорима увек нешто научимо и чујемо њихова искуства и предлоге – истакао је председник општине Бранимир Кузмановић.

[13. Мај 2015.]

даље///

Изложба слика „Пољупци“

2015 05 poljupci2

Општина Врачар је уредила овај изложбени простор, јер смо желели да поред ажурног и ефикасног обављања административних послова, отворимо простор за сусрете људи који стварају, који воле и познају уметност. То је нарочито важно у данашње време када је све мање средстава и простора за културу. Наше изложбе су позив уметника да се у ужурбаном времену застане, размисли и одлучи за квалитет живота. У овој сали се и венчава, ово је право место за „Пољупце“ Весне Кнежевић, која нам својим сликама враћа радост живота, оптимизам и љубав – рекао је помоћник председника општине Зоран Алимпић.

[13. Мај 2015.]

даље///

За безбедност саобраћаја на Врачару

saobracaj6

Савет за безбедност саобраћаја ГО Врачар организовао је семинар коме су присуствовали чланови и чланице Савета, општинско руководство, али и они који брину о нашим најмлађима – директори и директорке врачарских основних и средњих школа и руководиоци и руководитељке Предшколске установе „Врачар“. 

„Градска општина Врачар међу првима је у Србији формирала локални тим за безбедност деце у саобраћају и стално се улажу додатни напори да Врачар остане једно од најбезбеднијих места за живот у Београду. Новим програмом Савета за безбедност саобраћаја желимо да додатно унапредимо безбедност у саобраћају“ рекао је члан Већа градске општине Врачар Вукота Јакшић.

[5. Мај 2015.]

даље///

Јавни увид у листу изабраних пројеката

2015 02 sufinansiranje sporta

По спроведеном конкурсу, председник општине Врачар донео је одлуку о  о избору спортских програма и активности спортских организација којима се из буџета градске општине Врачар додељују средства за реализацију програма у 2015. години. 

[5. Мај 2015.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike