Јун 2015

Седница Скупштине

2015 06 skupstina5

Скупштина је донела Одлуку о ребалансу буџета градске општине Врачар за 2015. годину. Одлуком Скупштине града Београда измењен је однос између средстава за општу и наменску потрошњу, а оквир буџета ће се повећати за наменска средства која Град или Република пренесу Општини за конкретне намене – истакла је председница градске општине Врачар др Тијана Благојевић у уводном образложењу Одлуке о ребалансу буџета.

[30. Јун 2015.]

даље///

„25. на Врачару“ о механизмима подршке жртвама насиља

2015 06 mehanizmi kzrp2

Градска општина нема механизме да спречи насиље над женама, али је важно да буде део разговора, да иницира, јер се општини често људи првој обраћају, рекла је председница општине Врачар Др Тијана Благојевић. Она је додала и да је систем тренутно лоше уређен, да су жртве те које одлазе у сигурне куће, уместо да се насилници удаљавају. Кроз статистику из годишњег извештаја о раду Полицијске управе општине Врачар она је и приказала да упркос томе што је Врачар најбезбеднија општина у Београду, случајеви насиља у породици постоје.

[26. Јун 2015.]

даље///

Завршен пројекат о безбедности у саобраћају

2015 06 kacige nagrada2

Пројекат о безбедности у саобрајаћу на Врачару завршен је уручењем кацига за мотоцикле средњошколцима и средњошколкама који су најбоље урадили тест о безбедности у саобраћају. Милици Кљаковић и Славољубу Несторовићу из Четрнаесте београдске гимназије су кациге уручили председница градске општине Врачар Тијана Благојевић и члан Већа Вукота Јакшић. 

[25. Јун 2015.]

даље///

Награђени најбољи врачарски ђаци

2015 06 vukovcii20

Честитам и вама и вашим родитељима на успеху са којим сте завршили школу. Општина Врачар цени знање, јер знамо да је то начин да остварите своје животне жеље. Важно је да имате свој сан, тада имате циљ, а ја верујем да ћете га остварити, јер ви сте вредни и паметни, ви сте најбољи ђаци у вашој генерацији – поручио је заменик председника општине Ђорђе Беламарић, који је заједно са председником Скупштине Александром Ивановићем, глумицом Данијелом Врањеш и члановима и чланицама Већа уручио књиге и похвале свим добитницима дипломе „Вук Караџић“ и ђацима генерације врачарских школа.

[24. Јун 2015.]

даље///

Нацрт одлуке о ребалансу буџета

budyetnas

Законом о буџетском систему  прописано је да локална управа доставља нацрт одлуке о буџету, односно ребалансу буџета надлежном извршном органу и истовремено обавештава јавност са нацртом одлуке о буџету. 

[23. Јун 2015.]

даље///

Врачар је ту за све

2015 06 gerontodomacicei2

Председница општине Врачар Др Тијана Благојевић је заједно са чланом Већа Иваном Русковићем и координаторком геронто – домаћица Славицом Трајковић посетила најстарију коорисницу ове услуге, нашу познату глумицу Бранку Веселиновић. Ова деведесетшестогодишња Врачарка, некадашња абасадорка УНИЦЕФ – а разговарала је са гостима о услузи коју пружају геронто – домаћице, али и о својим плановима за даљи рад.

[19. Јун 2015.]

даље///

Наставак обуке о безбедности у Фићи и Бубамари

2015 06 fica12

Врачарски вртићи Фића и Бубамара су била следећа два вртића у којима је настављена обука о безбедности у саобраћају намењена најмлађим Врачарцима и Врачаркама. Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја је још једном држао пажњу најмлађих од почетка до краја обуке и креативним приступом им пренео важно знање. Њему, и полицијским службеницима и службеницама придружили су се и заменик председнице градске општине Ђорђе Беламарић, председник Скупштине градске општине Врачар као и члан Већа Вукота Јакшић и помоћник председнице општине Зоран Алимпић.

[18. Јун 2015.]

даље///

Врачар - мој зелени кутак 2015.

2015 06 nagrade zeleni kutak10

Традиционална такмичарска манифестација Врачар – мој зелени кутак завршена је свечаном доделом плакета и награда. Награде су уручиле Александра Јовановић и Мирјана Митровић, чланице Већа градске општине Врачар.

Руководство општине настоји да повећа свест својих суграђана и суграђанки о стварању и одржавању здраве животне средине. Прва смо општина у Србији која је започела пројекат Урбаних џепова односно уређења запуштених простора у мале зелене површине где грађани могу да проведу квалитетно слободно време. Уређујемо запуштене просторе између блокова стамбених зграда и сређујемо врачарске паркове. 

[18. Јун 2015.]

даље///

Настављена обука о безбедности у саобраћају

2015 06 saobracaj biser7

Обука о безбедности у саобраћају настављена је радионицама у врачарским обдаништима „Бисер“ и „Каспер“. Обука коју спроводе Савет за безбедност градске општине Врачар и Комитет за безбедност саобраћаја, поново је наишла на позитивне реакције најмлађих Врачараца и Врачарки. Члан Већа Вукота Јакшић још једном је подсетио да је општина Врачар најбезбеднија општина у Београду и да ће управо због оваквих акција наставити то да буде.

[16. Јун 2015.]

даље///

Мултимедијално вече на Врачару

2015 06 lukic poljanski24

"Мисија руководства општине Врачар је допринос континуираном развоју уметничке сцене не само на Врачару него и у Београду. Општина Врачар је из тог разлога овај прелепи простор наменила разноврсном уметничком доживљају и сусрету. Такође нам је циљ да укључимо што већи број људи у културне и уметничке активности и да оне постану свакодневни живот, да њихове идеје и њихови радови буду представљени и изван атељеа и интимних простора у којима стварају. Уметнички радови остварују своју друштвену функцију само када су изложени, када се о њима разговара и поводом њих размишља.

[16. Јун 2015.]

даље///

Питалице о саобраћају

2015 06 saobracaj obdanista61

Данас се у врачарским обдаништима наставила реализација пројекта о безбедности у саобраћају, који спроводе Савет за безбедност градске општине Врачар и Комитет за безбедност саобраћаја. „Важно је да у саобраћају будете видљиви, та видљивост вас штити од лоших последица, зато носите заштитне прслуке“ – поручила је председница општине др Тијана Благојевић малишанима који бораве у вртићу „Мића и Аћим“. 

[15. Јун 2015.]

даље///

Основци уче о безбедности у саобраћају

2015 06 saobracaj suplja stena4

 Савет за безбедност саобраћаја је у сарадњи са Комитетом за безбедност саобраћаја организовао семинар о безбедности у саобраћају уа све ученике других и трећих разреда врачарских основних школа. Основци су бројна и угрожена група и зато смо за њих на полигону који је постављен на игралиштима у врачарском одмаралишту на Шупљој стени организовали обуку. ООдговорним понашањем у саобраћају, ђаци штите и себе и друге учеснике у саобраћају – истакла је председница општине др Тијана Благојевић, која је заједно са председником Скупштине Александром Ивановићем и председником Савета за безбедност саобраћаја Вукотом Јакшићем присуствовала семинару на Шупљој стени.

[11. Јун 2015.]

даље///

Безбедна вожња мотоцикла

2015 06 kacige2

 

Савет за безбедност саобраћаја градске општине Врачар у сарадњи са Комитетом за безбедност саобраћаја организовао је инструктажу за ученике врачарских средњих школа о безбедној вожњи мотоцикла.

Владимир Јефтић је приказао документарни филм о саобраћајним несрећама мотоциклиста и последицама падова са мотора.Са ђацима је разговарао и о њиховим искуствима са првих вожњи мотоцикла, како треба изабрати заштитну кацигу и одело, како треба сувозач да седи. Затим су ученици радили тест, популарно назван „како преживети на мотору“, а затим је најбоњем поклоњена кацига.

[10. Јун 2015.]

даље///

Изложба сликара са 4 континента и из 7 земаља

2015 06 bijenale24

Сваки сусрет са културом других народа је занимљив и узбудљив. Ми смо срећни да смо домаћини овом лепом догађају, који је организовала Културна асоцијација Београда. Као председница општине Врачар могу да кажем да ћемо увек подржати отворену комуникацију и сусрете уметника, јер њихова уметност доприноси и квалитету наших живота – истакла је председница општине др Тијана Благојевић, која је шесторици уметника пожелела угодан боравак у нашем граду.

Амбасадор Аргентине, његова екселенција Рикардо Фернандес, присуствовао је отварању изложбе и том приликом се захвалио на отворености општини Врачар и посебно истакао да му је драго што се ствара простор за нове аргентинске уметнике.

[8. Јун 2015.]

даље///

Бранимир Кузмановић поднео оставку на функцију председника Општине

2015 06 skupstinai11

 Одборници Скупштине нису усвојили препоруку Агенције за борбу против корупције да се Бранимир Кузмановић разреши са јавне функције. На истој седници, Бранимир Кузмановић је потом поднео оставку на функцију председника општине Врачар. Захвалио је одборницима и одборницама што су уверени да није повредио закон, али да се увек залагао за владавину права. Исто тако залагао се и за оснивање Агенције за борбу против корупције, међу првима је објавио на интернет страници имовинске податке. 

[4. Јун 2015.]

даље///

Изабран врачарски руководећи тим

2015 06 skupstinai12

Скупштина је на другој седници, која је одржана пошто одборници нису усвојили препоруку Агенције за борбу против корупције која је Скупштини упутила предлог за разрешење председника општине Врачар и по поднетој оставци председника општине, и изабрала извршне органе: председницу општине, заменика председника општине и чланице и чланове Већа.

[4. Јун 2015.]

даље///

Јавни увид у листу изабраних пројеката

 

konkurs saobracaj

Савет за безбедност саобраћаја градске општине врачар утврдио је прелиминарну листу за доделу средстава за финансирање пројеката удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности у саобраћају на путевима на подручју градске општине Врачар у 2015. години.

[3. Јун 2015.]

даље///

Лицитацијом до закупа привремених објеката

2014 12 kiosk


Председник градске општине Врачар je на основу Одлуке о постављању привремених објеката на територији града Београда („Сл. лист града Београда“ број 17/15), Плана постављања привремених објеката на јавним површинама у Београду – подручје општине Врачар („Службени лист града Београда“, број 8/12) и Одлуке Већа градске општине Врачар број 96-9/2014-VIII/7 од 12.2.2014. године и број 96-25/2015 од 02.04.2015. године расписao оглас којим се покреће поступак давања у закуп привремених објеката који су у својини Градске општине Врачар.

 

[2. Јун 2015.]

даље///

Хуманитарна акција „Нисте сами“

2015 06 niste sami1

Поводом Међународног дана детета у понедељак 1. јуна неколико удружења која се баве промовисањем права детета започела су хуманитарну акцију под називом “Нисте сами“. 
На две локације у Београду, на Врачару у улици Пожаревачка 29/2 и на Трешњи, родитељи троје и више деце, деце са инвалидитетом, као и самохрани родитељи могу да преузму очувану половну гардербу за децу узраста од 3 месеца до 4 године.

[1. Јун 2015.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike