Јул 2015

Екипа је на Врачару!

2015 07 bazen

Распуст увелико траје, а и лето показује своје право лице. Високе температуре маме на купање. 

Некада је град Београд партнерски са нашом општином бринуо о најмлађим суграђанима и суграђанкама тако што је обезбеђивао бесплатно пливање за врачарске ђаке. Нажалост, то више није случај, јер је град Београд укинуо бесплатно пливање за врачарске ђаке!

За тазлику од "Шумица" којем је град Београд у 2014. години дао 15,5 милиона динара, и ЈП "Спортски центар Нови Београд" којем је у 2014. години додељен износ од скоро 21,5 милиона динара, Спортско рекреативно образовни центар "Врачар" су укинута средства у износу од 5,5 милиона динара за коришћење базена од стране врачарских основних и средњих школа. 

Годинама градимо међусобно поверење, пратимо ваше резултате у школи, бринемо да као врачарски ђаци учите у условима који су што сличнији вашим вршњацима свуда у савременом свету. Поносимо се вашим успесима, подстичемо вас да будете још бољи и желимо да одрастате стварајући здраве навике, које могу само да помогну да вам живот буде лепши. 

Иако је општинска каса скромнија него икада, ваша општина Врачар обезбедила је средства која ће вам омогућити да бесплатно пливате у базену Спортско рекреативно образовног центра "Врачар". За нас је важно да уживате и квалитетно проводите време током распуста.  

Бесплатно коришћење базена је два пута недељно, понедељком и средом од 10 до 18 часова. 

Уколико желите да користите бесплатне термине за врачарске ђаке, потребно је да дођете у општину Врачар, Његошева 77 на други спрат. Понесите са собом ђачку књижицу и и потврду родитеља да знате да пливате. Поведите са собом ваше другарице и другове са Врачара, да и они узму пропуснице за базен.

[27. Јул 2015.]

даље///

Лето на врачарском базену

2015 07 bazen1

Брига о најстаријим суграђанима један је од најзначајнијих приоритета општине Врачар. Високе температуре маме на купање, те је општина обезбедила средства која ће свим пензионерима са Врачара омогућити да бесплатно користе базен Спортско рекреативно образовног центра "Врачар" два пута недељно - уторком и четвртком, у јулу и августу.

[26. Јул 2015.]

даље///

Уредите свој дом техником Фенг шуи

2015 07 fengsui

Шта је Фенг шуи, како уредити дом да бисте живели у хармонији, како се заштити од штетних зрачења у дому - о овој теми можете учити и разговарати на радионици коју води Снежана Турина, a која ће се одржати у општини Врачар.

[24. Јул 2015.]

даље///

Прва летња радионица Фондације за таленте

2015 07 talenti1

Ђаци који воле да сликају и вајају похађали су прву летњу ликовну радионицу Фондације за таленте. Долазили су свакодневно, упознали су нове другаре, уживали у слободи стваралаштва и научили много. Њих тридесет петоро су научили како се праве колажи, црта оловком,како се ваја, научили су и друге тајне ликовности. У Књигу утисака у стиху и у прози ђаци су  уписали  своје одушевљење.“Много тога смо научили из света цртања и хвала вам што сте пренели ваш чаробни прах   на мене“ – уписао је Орловић који живи у Америци, а летњи распуст је делом провео и у ликовној радионици.

[21. Јул 2015.]

даље///

Награде за зелени Врачар

2015 07 zeleni beograd4

На завршној свечаности " За зеленији Београд" у организацији ЈКП " Зеленило Београд" кандидатима са општине Врачар су додељене две награде. 
Прва награда за најлепше уређено школско двориште је додељена ОШ " НХ Душан Дугалић", Ђердапска 19, а трећа награда за најлепшу зелену површину испред пословног простора, Sun hostelu d.o.o., Новопазарска 25. 


У име општине Врачар захвалницу за подршку акцији примила је чланица Већа, Мирјана Митровић.

[20. Јул 2015.]

даље///

У спомен на војводу Петра Бојовића

2015 07 vojvoda bojovic15

Поводом традиционалног организовања манифестације „Дани војводе Бојовића“ представници Савеза удружења потомака ратника Србије 1912 – 1920 и општине Врачар, положили су цвеће на споменик војводи Петру Бојовићу. Врачар је спој традиционалног и модерног, на примерима храбрости, патриотизма, поштења наших предака уче се генерације њихових наследника. Ми поштујемо традицију и знамо да сачувамо од заборава хероје наше историје – рекао је члан Већа Богдан Татић.

[17. Јул 2015.]

даље///

Помоћ најугроженијим породицама избеглих лица

Градска општина Врачар расписала је Јавни позив за пријављивање социјално најугроженијих породица избеглих и интерно расељених лица на територији градске општине Врачар за доделу новчане помоћи. Право да поднесу захтев имају избеглице и интерно расељена лица која имају пријављено боравиште на територији градске општине Врачар и испуњавају услове наведене у Јавном позиву.

Рок за подношење пријава са потребном документацијом је 24. јул 2015. године.

 

[17. Јул 2015.]

даље///

Освежимо лето на Врачару!

osvezite letoСтигло је лето! Лето је период године кад се наш град испразни, врућина нас утера у домове где се проводи дан и чека да падне вече, како би се по хладовини прошетали по нашем прелепом Врачару.

Колико год нам ведро и топло време пријало, сведоци смо да се тешко живи. Сваку помисао на неки угођај поквари реалност која говори да себи не можемо да приуштимо све што бисмо желели, а то поготову погађа сениоре.


Зато је општина Врачар припремила активност - бесплатно пливање за сениоре у Спортском центру Врачар током јула и августа месеца. Пропуснице за бесплатно пливање сениори старији од 65 година могу преузети сваког радног дана на другом спрату опшине Врачар, у периоду од 10 до 13 часова. Једини услов је да имају личну карту са пребивалиштем на Врачару и да дођу са још најмање једним пријатетељем или пријатељицом са Врачара.


И добро познату акцију „Врачарски мајстор“ општина Врачар је обогатила новом услугом за сениоре. Врачарски мајстор ће урадити редован сервис клима уређаја који је због могућих инфекција респираторних органа обавезан да се ради сваке године. Сениори се могу пријавите на наш познати број Кол центра 360-2-380 и заказати бесплатан годишњи редовни сервис и дезинфекцију клима уређаја. Као и за остале акције, „Врачарски мајстор“ не мења и не поправља неисправне делове, већ врши само редован сервис.

 

[17. Јул 2015.]

даље///

Уметност као пратилац или водиља

2015 07 opavsky16

Нама који се бавимо јавним послом потребна је креативност и сензибилитет уметника. Ова изложба позива на размишљање о односу натуралног и дигиталног у нашим животима. Врачар можда делује старо и традиционално, овакве изложбе сигурно чине наше животе модерним, хуманим и племенитим – истакао је члан Већа Богдан Татић на отварању изложбе дигиталних графика Весне Опавски.

[9. Јул 2015.]

даље///

Сарадња са Београдском надбискупијом

2015 07 hocevarj8

Данас је наш драги гост Београдски надбискуп Станислав Хочевар, а повод је што је општина Врачар вратила Надбискупији национализовану имовину у Крунској улици. То је истовременио и пример како се законито могу решити бројне административне препреке – истакла је председница општине др Тијана Благојевић.

[6. Јул 2015.]

даље///

Ликовне радионице Фондације за таленте

2015 07 ftd radionica16

У Галерији Народног универзитета „Божидар Аџија“, Радослава Грујића број 3 почела је са радом БЕСПЛАТНА ЛЕТЊА радионица из сликања и вајања коју организује Фондација за таленте Врачара. Радионица је осмишљене тако да кроз игру, забаву и дружење, деца стичу нова знања, развијају машту и таленат. Помозите нам да најбољу децу првенствено склонимо са улице, помогнемо им да негују љубав и другарство као и да креативно и садржајно проведу летњи распуст – порука је коју упућује Фондација. 

Радионица се одржава сваког радног дана од 6. до 21 .јула .2015. у термину од 16 до 18 часова, осим петком и викендом. Наставиће се и у августу месецу за децу која сада нису у Београду, а желе да учествују у летњој радионици Фондације за таленте, додатне информације можете добити на ftdvracar@bozidaradzija.com

[6. Јул 2015.]

даље///

Сећање на Сергеја

2015 07 sergej5

Драго ми је што сте у нашој галерији у спомен на Сергеја Јовановића, отворили заједничку изложбу слика, фотографија, скулптура и примењених радова. Ваше Удружење ликовних уметника је међу активнијима на нашој општини. Ми смо отворили овај изложбени простор да би наши суграђани изложили своје радове и уживали у ликовном изразу – рекла је чланица Већа Мирјана Митровић која је поздравила излагаче и госте на отварњу ове изложбе.

[1. Јул 2015.]

даље///

Реконструкција фасада стамбених зграда

2015 07 fasadej2

У сарадњи са скупштинама/саветима стамбених зграда, реконструисаће се уличне фасаде зграда у Ивана Ђаје 18, Кнегиње Зорке 73, Макензијевој 35 и Охридској 2, а планира се и реконструкција фасаде једне од најстаријих зграда на Врачару у Мачванској 8. Очекује се да ће по спроведеном поступку јавне набавке за избор извођача радова, реконструкције уличних фасада ових стамбених зграда почети јесенас и да ће се завршити до зиме.

[1. Јул 2015.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike