Август 2015

Увид у Нацрт плана регулације блока улица

slavija

Комисија за планове Скупштине града Београда упутила је на рани јавни увид Нацрт плана детаљне регулације блока између улица: Београдске, Крунске, Проте Матеје и Његошеве. До 14. септембра могу се Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове града Београда упутити мишљења о предложеним решењима или предлози за њихову измену.

[31. Август 2015.]

даље///

Радионице Фондације за таленте Врачара

2015 08 talentii6

Фондација за таленте Врачара je од 17. августа организовала у Галерији „Божидарац 1947“ другу ликовну радионицу и то на велику радост деце и родитеља Врачара. Полазници имају још једну прилику да садржајно проведу летњи распуст, да се упознају са новим ликовним техникама, да се друже и развијају свој таленат.

[21. Август 2015.]

даље///

Свакодневница обичних људи

2015 08 ljudi27

"Руководство општине је отворило галеријски простор са циљем да представи уметничко стваралаштво и таленат, да направи културно седиште свих уметника чија ће дела окупљати људе, ширити познанства, размењивати креативне импулсе, добре вибрације, идејe и машту. Уметност и духовност нема граница, ми се трудимо да направимо увек нови корак даље од већ постигнутог. Уживање у лепом је разумљив и заједнички језик кога не треба преводити. Отворени смо за ликовне изложбе концепцијски од класичне до модерне, отворени смо за концерте, за мултимедијалне програме. Све врсте манифестација смо успешно реализовали за кратко време. Овога пута смо окружени радовима академске сликарке средње генерације, Мирјане Новокмет, која нам је представила свој опус кроз цртеже, графике и уља на платну. Главни мотив је људска фигура, једноставног сведеног облика у ситуацијама свакодневног живота. Позивам вас да узивате у призорима и колориту изложених дела ", истакла је Мирјана Митровић, чланица Већа општине Врачар приликом отварања изложбе академске сликарке Мирјане Новокмет под називом "Људи".

[20. Август 2015.]

даље///

Пријаве за турнир „3 на 3 на Чубури“

2015 08 basket

Канцеларија за младе градске општине Врачар организује традиционални турнир у баскету „3 на 3 на Чубури“, у суботу 05. септембра 2015. године. Турнир ће се као и претходних година одржати на кошаркашким теренима у Чубурском парку. Почетак је заказан за 10 часова.

Пријаве тимова од четири играча (3 + 1), од 18 до 30 година, као и са именом тима, послати на адресу kzm.go.vracar@gmail.com до 03. септембра 2015. године.  

[20. Август 2015.]

даље///

Нацрт Генералног урбанистичког плана Београда

panorama sa beogradjanke

Комисија за планове Скупштине града Београда огласила је јавни увид у нацрт Генералног урбанистичког плана Београда, који је изложен до 2. септембра 2015. године у сутерену зграде Управе града београда у улици 27. марта бр. 43-45. Увид можете остварити на интернет адреси http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1689611 или сваког радног дана од 9:00 до 18:00 часова. Заинтересовани могу доставити примедбе на планирана решења Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове града Београда.

Јавна седница Комисије за планове Скупштине града Београда о нацрту Генералног урбанистичког плана Београда биће одржана 1. октобра 2015. у 13:00 часова у улици 27. марта 43-45.
Овде можете преузети:

- Обавештење о јавном увиду

[13. Август 2015.]

даље///

Поклони за малишане из “Јусе”

2015 08 jusa6

Чланица и члан Већа општине Врачар Мирјана Митровић и Богдан Татић посетили су малишане у Дому „ Драгутин Филиповић Јуса“ пред њихов одлазак на летовање у Митровац на Тари. „Лепо се проведите, будите добри и донесите нам ваше прелепе цртеже. Уживајте и учите у природи, једва чекамо да чујемо вашу причу са Таре“– рекао је Богдан Татић док се играо са децом из Дома.

Дечаци и девојчице смештени у овом дому су се обрадовали посети и показали да су узбуђени због пута. Мирјана Митровић и Богдан Татић су им предали поклоне у виду неопходних хигијенских средстава за пут и боравак на летовању и подсетили их да општина Врачар не заборавља да су и они Врачарци и Врачарке и да као и свим грађанима, желе да њихов живот учине лепшим и бољим.

[13. Август 2015.]

даље///

Продужен конкурс за финансирање удружења из буџета градске општине Врачар у 2015. години

2013 02 konkursПредседница градске општине Врачар расписала је Јавни конкурс за финансирање програма/пројеката удружења из буџета градске општине Врачар у 2015. години и Стални конкурс за финансирање програма/пројеката удружења из буџета градске општине Врачар у 2015.години значајних за грађане Врачара, који захтевају хитност у реализацији.

Финансираће се добровољне и недобитне организације засноване на слободи удруживања више физичких или правних лица, удружења, основана ради остваривања и унапређења одређеног заједничког или општег циља и интереса, који нису забрањени Уставом или законом. Корисници средстава, удружења треба да буду уписана у регистар надлежног органа, не краће од две године, и да програм/пројекат реализују највећим делом на територији општине Врачар.

Рок за подношење пријава на Јавни конкурс за финансирање програма/пројеката удружења из буџета градске општине Врачар у 2015. години је био je 22. јул 2015. године, а одлуком председнице општине продужен је до 24. августа 2015. године.

[10. Август 2015.]

даље///

Изложба слика Душана Ђаковића

2015 08 auto13

Увек нам је драго када се у нашем изложбеном простору окупљају креативни људи, људи који воле и разумеју уметност.Са мало средстава и много љубави и труда омогућили смо сликарима, вајарима, музичким уметницима да излажу и концертирају.

Показало се да је то добро. Нама који се бавимо јавним радом потребна је та енергија и креативност уметника, њихова машта и специфично виђење света у којем живимо. Наш циљ је заједнички: бољи и лепши живот – истакао је заменик председника општине Ђорђе Беламарић.

[3. Август 2015.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike