Мај 2016

Изрази се покретом

2016 05 fondacija11

Фондација за таленте Врачара организовала је „Божидарцу 1947“ јавни час учесника радионице савременог плеса. Завршни наступ је означио крај двомесечне сарадње Фондације и Секретаријата за спорт и омладину на пројекту „Изрази се покретом“, који је имао специфичан циљ да приближи полазницима основне појмове савременог плеса, да створи позитивно размишљање о телу и покрету, да прошири и продуби схватања како о појединачном, тако и о раду са партнером и групом.

[28. Мај 2016.]

даље///

Обновљена биста Корнелију Станковићу

2016 05 kornelije8

Биста Корнелију Станковићу, великом српском композитору, данас је добла нову позлату на словима уклесаним у постамент и поново сија пуним сјајем. Члан Већа Градске општине Врачар Богдан Татић захвалио се Милану Алексићу што jе самоиницијативно улепшао постамент бисте. Он је рекао да је општина Врачар захвална свим грађанима и грађанкама који покрећу овакве иницијативе, организују се и у сарадњи са општином чине Врачар најбољим местом за живот.

[27. Мај 2016.]

даље///

Индонезија као инспирација

2016 05 indonezija16

Друштво српско индонежанског пријатељства Нусантара омогућило нам је сусрет са културом и традицијом Индонезије. У овом релативно малом простору не може се представити једна древна, разнолика и фасцинантна култура, али нас изложени радови подстичу да сазнамо и доживимо део азијске културе. Бројне су импресије које нам стварају радови чија је инспирација ова земља бујне вегетације, хиљада острва,бројних вулкана, разноврсне културе и обичаја - истакао је члан Већа Небојша Милићевић.

На отварању изложбе наступили су ученици МШ "Даворин Јенко" који су извели дела европске класичне музике и плесна група амбасаде Индонезије, која је извела индонежанске традиционалне плесове. Отварању изложбе присуствовали су амбасадори Индонезије, Анголе и Кипра - Хари Ричард Џејмс Канду, Жозе Жоао Мануел и Константинос Елијадес.

 

 

[24. Мај 2016.]

даље///

Гимназијада 2016

2016 05 gimnazijada4

Председница Градске општине Врачар др Тијана Благојевић обратила се гимназијалцима и гимназијалкама на церемонији доделе медаља победничким екипама на трећој Гимназијади која је протеклог викенда одржана у Трећој београдској гимназији. Она им је поручила да је спорт важан за здравље, али и за развој фер плеја, тимског духа и другарства међу младима. Истакла је да манифестација као што је Гимназијада негује вредности које општина дели и да је подршка овој манифестацији била логична.

[20. Мај 2016.]

даље///

Бајка о љубави

2016 05 promisljanje3

Канцеларија за равноправност полова и Канцеларија за младе  организују нови циклус разговора „Промишљање“. Предложак за разговор је филм, а разговор је посвећен темама које су значајне за живот, а о којима се ретко разговара, пише или промишља. Овај циклус почео је приказивањем филма „Смрдљива бајка“ Мирослава Момчиловића, а затим су новинарка Јована Глигоријевић и координаторка КЗРП Снежана Милчић водиле инспиративан разговор са гледаоцима филма.

[19. Мај 2016.]

даље///

Безбедност у саобраћају

2016 05 obuka2

Савет за безбедност саобраћаја градске општине Врачар наставља циклус семинара и едукативних радионица, посвећен повећању безбедности учесника у саобраћају. После поделе седишта за бебе и инструктаже родитља о важности поштовања правила безбедности, Савет је у сарадњи са Српским комитетом за безбедност саобраћаја одржао семинар за васпитаче и васпитачице Предшколске установе „Врачар“. Теме семинара биле су посвећене улози васпитача у примени мера безбедности у саобраћају, као и како прилагодити предшколском узрасту деце учење о правилима понашања у саобраћају. Васпитачима и васпитачицама предавање су држали еминентни стручњаци из ове области: проф. Милан Вујанић, Милан Божовић, Дамир Окановић и Владимир Николић. 

[15. Мај 2016.]

даље///

Такмичење поводом међународног Дана Црвеног крста

2016 05 crvenikrst31

Црвени крст Врачар обележио је међународни Дан Црвеног крста традиционалним такмичењем врачарских основних школа о знању о раду Црвеног крста и темама којима се ова организација бави. На такмичењу је победио тим ОШ Светозар Марковић. Друго и треће место припале су основним школама Свети Сава и Владислав Рибникар.

[12. Мај 2016.]

даље///

Светски дан оријентиринга на Врачару

2016 05 orijentiring9

Планинарски клуб „Победа“ одржао је обуку и вежбу из оријентирина у парку Јелене Шантић на Врачару. Председница општине др Тијана Благојевић рекла је да је градска општина Врачар опредељена за подршку младима и обезбеђивање услова за здраво одрастање. Важно нам је да имате лап топове које добијете у трећем разреду, али нам је важно и да будете здрави и растете и развијате се, истакла је она.

[11. Мај 2016.]

даље///

„Слагалице“ Ирене Пашић

2016 05 slagalica5

Један јак административни центар треба да има и свој простор за машту, за стваралаштво, за комуникацију, за сусрете, зато смо ми у протеклих неколико година задовољни што смо афирмисали наш изложбени простор. Ми знамо да без образовања и културе нема модерне државе, зато смо показали да и са мало средстава, могу да се раде репрезентативне изложбе.

Вечерас отварамо изложбу слика – уља на платну, академске сликарке Ирене Пашић, која већ више од деценије излаже на бројним самосталним и колективним изложбама у земљи и иностранству.  Суочила нас је са својим светом. Она је своју „Слагалицу“ направила и изложила је, а ми смо почаствовани што нас је укључила у своју игру и у свој доживљај света. Честитамо јој на изложби и званично је проглашавам отвореном – поручила је секретарка Скупштине Александра Гојковић, која је отворила изложбу „Слагалице“ Ирене Пашић.

[11. Мај 2016.]

даље///

Припреме за реконструкцију фасада стамбених зграда

2016 05 predmeri6

Председница општине др Тијана Благојевић и чланица Већа Александра Јовановић разговарале су са председницама скупштина стамбених зграда у улицама Десанке Максимовић бр. 5, Веле Нигринове бр.2, Ивана Ђаје бр. 1, Кнегиње Зорке бр. 48 и Кнеза Иве од Семберије бр.5 о динамици и предусловима реконструкције уличних и дворишних фасада њихових стамбених зграда. Са њима је председница општине поптисала други групу уговора о изради предмера и предрачуна  радова потребних за реконструкцију фасада, а након конкурса који је био расписан за ову врсту услуге.

[10. Мај 2016.]

даље///

Изабрани пројекти у култури

2014 08 konkursi

Председница градске општине Врачар је по спроведеном конкурсу, донела Одлуку о избору пројеката у култури који се финансирају и суфинансирају из буџета градске општине Врачар у 2016. години. Финансираће се или суфинансирати реализација десет пројеката, у укупном износу од 900.000 динара.

[5. Мај 2016.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike