Јануар 2016

„Врачарски солисти“ десет година са нама

2016 01 solisti2

Светосавске свечаности на Врачару завршиће се прославом јубилеја – десет година наступа хора „Врачарски солисти“, који се првих година звао „Даме са Врачара“. Сваке године „Врачарски солисти“ наступали су и у нашој општини, увек сте нам драги гости, виртуозним извођењем духовне и класичне музике, под диригентском палицом Амалије Милаковић  подарите нам  лепоту и занос уметности – истакла је председница општине др Тијана Благојевић која је честитала хору прву деценију рада.

[29. Јануар 2016.]

даље///

Жене у политици

2016 01 kzrp1

У сусрет локалним изборима, Канцеларија за равноправност полова наше општине покреће питања учешћа жена у политици: „Квота за жене“, које су користи од веће заступљености жена у одлучивању, на које препреке жене наилазе у бављењу јавним послом, искуства и пракса Врачара у укључивању жена  у политику - то су теме данашњег разговора,  – истакла је Снежана Милчић  координаторка Канцеларије за равноправност полова, а затим дала реч уводничаркама – председници општине др Тијани Благојевић и чланици Већа Александри Јовановић.

[28. Јануар 2016.]

даље///

Управни суд потврдио одлуке Скупштине општине Врачар

2015 12 skupstina

Председник Одборничке групе „Самостални одборници Врачара“ Ацо Јанићијевић и председник Одборничке групе „Покренимо Врачар СНС“ Александар Марковић поднели су у децембру 2015. године жалбе Управном суду против одлука Скупштине општине Врачар. Жалбе су поднете ради заштите изборног права, а поводом именовања Изборне комисије у сталном саставу и потврђивања мандата одборнику Скупштине.

Обе жалбе Управни суд није прихватио.

 

[27. Јануар 2016.]

даље///

Свети Сава – школска Слава

2016 01 sveti sava12

Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави – ову химну Светом Сави, заштитнику цркава и школа певали су ђаци свих врачарских основних, средњих и музичких школа. Свечаним академијама и школским наградама претходио је обред резања славског колача, који су служили свештеници врачарских парохија. Председница Општине Тијана Благојевић, председник Скупштине Александар Ивановић, чланице и чланови Већа и одборници, честитали су ђацима и професорима и са њима у школама поделили радост овогодишње прославе школске Славе.  

[27. Јануар 2016.]

даље///

Путевима Светосавља -Врачарске стазе слободе

slava23

Сви целивамо дело и живот Светог Саве, он је заливао семе просветитељства које су засадили Ћирило и Методије, које нас је одржало до данашњег дана. Преносим свима вама благослов Његове светости патријарха српског господина Иринеја – тако је беседио Његово Преосвештенство епископ топлички господин Арсеније, који је са свештеницима Храма Светог Саве и уз саслужење Хора „Мокрањац“ служио обред резања славског колача у општини Врачар.

[25. Јануар 2016.]

даље///

Конкурс за суфинансирање спортских програма

sport

“Одлуком о суфинансирању спортских програма и активности из буџета градске општине Врачар коју је донела Скупштина градске општине Врачар на седници одржаној 24. децембра 2013 године, предвиђено је да се средства за финансирање и суфинансирање програма и активности додељују на основу Јавног конкурса. Истом Одлуком, предвиђено је да се без јавног конкурса могу финансирати и суфинансирати програми и активности ако се ради о програму од посебног значаја за остваривање општег интереса у спорту који није било могуће унапред планирати.

Рок за подношење пријава по Јавном конкурсу је 15. март 2016. године.

[23. Јануар 2016.]

даље///

Тим ООШ Владислав Рибникар освојио дебатни турнир

2016 01 debaterii9

Тимови врачарских основних школа састављени од ученика и ученица седмог и осмог разреда надметали су се на дебатном турниру који организује Канцеларија за младе градске општине Врачар. На овогодишњем дебатном турниру прво место освојио је тим школе Владислав Рибникар који је у финалу био бољи од другопласираног тима ОШ Јован Миодраговић. За најбољег дебатера турнира жири је прогласио Филипа Милановића из ООШ Владислав Рибникар.

[21. Јануар 2016.]

даље///

Иницијативе за комунално уређење

2015 12 platoi6

Више грађана и грађанки Врачара упутило је нашој општини иницијативе да се уреди простор око и у непосредној близини зграда у којима станују, да се обезбеди комунални ред и осигура безбедност станара и пролазника.

Предузете су активности за унапређење квалитета живота грађана и грађанки Врачара и упућује се позив да се пријаве простори за које грађани и грађанке сматрају да их је потребно уредити.

Рок за пријаву локација које Врачарци и Врачрке желе да се преуреде је 31. јануар 2016. године.

Иницијативу можете покренути путем формулара на нашем сајту.

[20. Јануар 2016.]

даље///

На Врачару слободно о фер изборима 1996/2016

2016 01 vracar slobodno16

Модераторка прве овогодишње трибине „На Врачару слободно“ – чланица Већа Тамара Трипић разговарала је о фер изборима и правној сигурности изборног система у нашој држави са Весном Ракић Водинелић - професорком Правног факултетакоја је позната по залагању да право буде део система државе, а не да право служи за политичке игре и са Бранимиром Кузмановићем – јединим изборним ункционером који је упркос већинској подршци врачарских одборника поступио по препоруци Агенције за борбу против корупције и поднео остваку, јер се већ 25 година залаже за владавину права.

[19. Јануар 2016.]

даље///

Фер избори 1996/2016

2016 01 tribina1

Вечерас се наставља циклус трибина „Врачар слободно“ разговором о фер изборима. О овој теми са грађанима и грађанкама разговарају Весна Ракић Водинелић и Бранимир Кузмановић. Разговараће се о атмосфери у друштву, поштовању изборне воље грађана, ненасилним облицима изражавања политичког опредељења 1996. године и двадесет година касније, као и о политичкој ситуацији уочи редовних и ванредних избора најављених за април 2016. године.

[18. Јануар 2016.]

даље///

„Унутрашњи ритмови“ Снежане Арнаутовић Стјепановић

2016 01 ritmovi12

Изражавамо захвалност Снежани Арнаутовић Стјепановић што је изложбом „Унутрашњи ритмови“ обогатила културни живот Београда и то баш у времену када су истинска култура и уметност у дефициту, нема ни средстава ни истинских вредности и креативности. Захваљујући уметничким вредностима, у времену у којем смо суочени са многим ријалити програмима, и наша врачарска галерија постаје препознатљива по вредностима и уметничким стандардима – истакао је члан Већа Иван Русковић.

[18. Јануар 2016.]

даље///

Донација књига за децу

2016 01 knjige1

Председница градске општине Врачар др Тијана Благојевић у петак је уручила донацију од 45 књига за децу различитог узраста удружењу грађана "Увек са децом". Књиге ће поводом Светог Саве бити подељене деци која се лече на Институту за онкологију и радиологију Србије, где уједно прате и наставу коју им држе наставници који долазе на одељење. 

[15. Јануар 2016.]

даље///

Обележен Бадњи дан

2016 01 bozic19

У навечерје великог празника  сабрали смо се да се помолимо Богомладенцу са жељом да нам дарује свако истинско добро, да у наше домове унесемо љубав и благостање и преносим вам свима благослов Његове светости патријарха српског господина Иринеја – рекао је на обележавању Бадњег дана у општини Врачар Његово прeосвештенство епископ топлички господин Арсеније.

 Домаћин Бадњег дана – одборник Бранимир Кузмановић, поздравио је све којима је општина Врачар блиска и који су дошли да у слози, миру, љубави обележе Бадњи дан. „Ми у општини Врачар чувамо традицију, већ четвртину века уносимо Бадњак у општину као у нашу кућу,  исто као што пратимо савремене трендове живота, нашој деци је потребно и једно и друго“ – поручио је Бранимр Кузмановић, који је затим у име општине Врачар даровао децу запослених божићним поклонима.

[6. Јануар 2016.]

даље///

Со за посипање јавних површина

2009 12 sneg

Представници скупштина станара стамбених зграда, као и представници радњи са територије градске општине Врачар, могу без надокнаде преузети индустријску со за посипање испред стамбених зграда ради лакшег чишћења снега и спречавања замрзавања снега и воде. Со се може преузети сваког радног дана, као и током празника у општинској згради од 8:00 до 17:00 часова, у Његошевој 77.

Представници скупштина станара, који због старости или из здравствених разлога нису у могућности да лично преузму пакет соли, могу се позивом на број кол центра 011 360-2-380 пријавити, те ће општина организовати доставу исте. 

Такође, суграђани који нису у могућности да сами очисте снег испред својих улаза могу да се пријаве путем кол центра општине, како би им према распореду пријављених, наши волонтери помогли у чишћењу. Волонтери ГО Врачар су током јучерашњег дана помагали грађанима Врачара у уклањању снега и леда са тротоара испред, између и око зграда.

[4. Јануар 2016.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike