Март 2016

Развијај таленат

2016 03 fondacija7

 

Фондација за таленте Врачара је по завршетку распуста  наставила рад на  другом делу пројекта „Развијај таленат“  и то у радионици из математике за 4.разред и радионицама сликања и цртања. Радионица за талентовану децу из математике даје ученицима прилику да у раном узрасту, на једном месту у друштву својих вршњака прошире  знања из математике и стекну нека нова. Својом занимљивом садржином, интересантним начином решавања задатака, указивањем на привлачна својства бројева и геомеријских фигура, олакшава се стицање матемтичких знања, развија се логика и јачају интереси за математичко образовање. Деца окупљена око истих циљева и подстакнута истом мотивацијом , а то је да се негује такмичарски дух и жеља за знањем и напретком, су ове године на такмичењима из математике показала изванредне резултате. Сви полазници су прошли школско и учествовали на општинском такмичењу, а њих 11 је учествовало и на Градском такмичењу и забележило видне резултате.

На Градском такмичењу учествовали су:

 1. Коста Милошевић 100 поена,
 2. Илија Солдо 95 поена,
 3. Иван Ристовић 89 поена,
 4. Милош Атанацковић 85 поена,
 5. Никола Дакић 65 поена,
 6. Михајло Марић 60 поена,
 7. Мина Стојановић 60 поена,
 8. Милош Жижић 47 поена,
 9. Василиа Мрвош 40 поена,
 10. Давид Илић 25 поена,
 11. Ива Вујовић 10 поена.

Мали сликари су наставили да уживају у свом креативном стваралаштву и новим изазовима различитих техника рада.

[31. Март 2016.]

даље///

Kако одржавати стамбену зграду?

2016 03 stanari2

Општина Врачар има добру сарадњу са председницима скупштина и савета стамбених зграда, бројне пројекте смо заједно реализовали. Поводом нашег скорашњег конкурса за финансирање предмера и предрачуна радова за реконструкцију фасада стамбених зграда, такође је показано значајно интересовање, јер сви желимо да нам Врачар буде лепши и да створимо боље услове за живот, драго ми је што сте и данас дошли на разговор о Предлогу закона о становању и презентацију резултата анкете „Боље становање на Врачару“ – истакла је председница општине др Тијана Благојевић у разговору са председницима скупштина стамбених зграда.

Поред оперативних решавања проблема, показало се да је потребно да развијамо свест да је брига о квалитету становања заједничка потреба и одговорност. Анкета је показала да су председници скупштина/савета стамбених зграда  вољни да учествују на обукама за управљање зградом, да је потребна подршка општине Врачар нарочито у области нормативног уређења ове области, као и током извођења радова за инвестиционо одржавање зграда, ми већ размишљамо како да се организује Управа да буде што ефикаснија подршка вашем раду – истакла је   чланица Већа Александра Јовановић.

[31. Март 2016.]

даље///

Конкурс за финансирање пројеката унапређења безбедности у саобраћају

konkurs saobracaj

Градска општина Врачар објављује Јавни конкурс за финансирање програма удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на територији градске општине Врачар у 2016. години. Укупан износ планираних средстава је 2.100.000 динара. Пријаве се подносе Градској општини Врачар – Савету за безбедност саобраћаја – Његошева 77 у року од 7 дана од дана објављивања конкурса.

[29. Март 2016.]

даље///

Ромско вече

2016 03 romsko vece2

Ромско вече у општини Врачар почело је химном „Ђелем, ђелем“.Канцеларија за националне мањине градске општине врачар организовала је ово вече са жељом да упознамо једни друге, да представимо ромску културну баштину, традицију и обичаје – истакао је координатор ове канцеларије Милорад Поповић. Композитор Жарко Петровић поручио је да жели срећу и успех „Ромалену“, а публици уживање у њиховој музици. Милан Јовановић председник Удружења Рома „Теткица Бибија“ поручио је да точак који је на ромској застави, већ дуго стоји у месту, желимо да га покренемо јер су стасале нове, школоване генерације које ће нас извести из зачараног круга беде и сиромаштва. Затим је изведен музичко сценски  програм у којем су у  наступили соло певачи, рецитатори, пијанисти и виолинисти који су уз ансамбл „Ромален“ извели разноврстан програм који је публика поздравила бурним аплаузима.

[28. Март 2016.]

даље///

Очишћен и уређен Црвени паркић

2016 03 crveniparkic40

Представници општине Врачар и удружење „Чувари парка“ организовали су пролећно уређење и чишћење Црвеног паркића – простора између Милешевске, Томаша Јежа и Хаџи Рувимове.  Одрасли су понели рукавице, метле, крпе, шмирглу,четке и боју и уз веселу дечију подршку, брзо су новом бојом украшене љуљашке, ракете, клацкалице, почупан коров никао између плоча и пометен читав простор паркића.Волонтерским радом омогућено је деци да се играју у чистом и уредном паркићу.  

 

[26. Март 2016.]

даље///

Уручени сертификати за пројекат „Лакше до посла“

2016 03 laksedoposla4

Општина Врачар више од 10 година подржава одржавање курсева на којима се стичу додатна знања и вештине, сада су то углавном курсеви немачког и енглеског језика. Желимо да као општина допринесемо вашем лакшем запошљавању и зато су ти курсеви за вас бесплатни. То је предност у односу на друге кандидате коју стичете сопственим радом и залагањем, јер знамо колико је данас тешко запослити се – истакла је председница општине др Тијана Благојевић која је честитала полазницима  на успешно завршеним курсевима у „Божидарцу“ и у  знак признања уручила им и  писмо препоруке будућем послодавцу.

О могућностима даљег образовања у „Божидарцу“, као и о свим програмима и акцијама које ова установа нуди полазницима, говорио је директор „Божидарца 1947“ Урош Трајковић, који је такође честитао полазницима на успеху и пожелео им да се ускоро и запосле.

[25. Март 2016.]

даље///

Концерт награђених ученика МШ „Славенски“

2016 03 fmu5

Ученици основне и средње музичке школе „Јосип Славенски“ који су на награђени на такмичењима, приредили су у нашој општини изузетан концерт. Свирали су на клавиру, виолини, труби, саксофону, гитари дела Скарлатија, Белинија, Вилијамса, Рахмањинова, а наступили су и млади соло певачи.

 

[25. Март 2016.]

даље///

Свечаност поводом завршетка мандата Скупштине

2016 03 sednica6

Захваљујем се свим одборницима и одборницама који су у мандату 2012 – 2016. године предано, часно и у интересу грађана Врачара обављали одборничку дужност. Наш мандат ће се посматрати кроз призму резултата које смо постигли и знам да ће га обележити низ остварених успеха који чине бољим живот Врачараца – од подршке сениорима, до врачунара за све трећаке и ауто седишта за бебе. То је само део наших укупних резултата и успеха у протекле четири године. Свим одборницама аи одборницима који су имали конструктивне предлоге и иницијативе којима су допринели резултатима врачарског тима, захвалила се и председница општине др Тијана Благојевић.

[22. Март 2016.]

даље///

Изложба карикатура Пјер 2016. године

2016 03 karikature7

Организација Пријатељи деце Врачара организовала је наградно такмичење за најбољу дечију карикатуру – Пјер 2016. године. уз подршку општине Врачар, наградићемо најбоље карикатуристе лепим књигама, а награђени радови учествоваће и на градској смотри најбољих карикатура – поздравио је председник Пријатења деце Врачара најбоље ђаке – карикатуристе.

Председник Жирија карикатуриста Гане Миловановић истакао је специфичност карикатуре која се развија у нашој земљи. Ми негујемо школу доброг цртежа и карикатуре која упозорава, али није агресивна и не вређа, драго ми је што и ви настављате ту школу – истакао је Миловановић.  

[21. Март 2016.]

даље///

Међународни дан поезије на "Начитаном брдашцету"

2016 03 poezija15

На Међународни дан поезије окупили смо се код скулптуре "Београдски читач" коју смо недавно поставили како би она постала место сусрета, рекла је једна од иницијаторки постављања скулптуре  новинарка РТС Тања Шикић. Још једна од иницијаторки, књижевница Гордана Влајић рекла је да је место на коме је скулптура постављена симоболично названа начитано брдашце. Организаторке су се захвалили градској општини Врачар и Центру за образовање и културу "Божидарац 1947" на помоћи у организацији овог догађаја и сарадњи. Чланица Већа градске општине Врачар Александра Јовановић још једном је истакла да општина Врачар улаже у културу и промовисање уметности. Ми верујемо у младе, у снагу њиховог израза и ентузијазам који показују и спремни смо да га подржимо, рекла је Александра Јовановић. 

[21. Март 2016.]

даље///

Квалификације за „Краљевство поезије 2016.“

2016 03 kraljevstvo3

Срећна сам што сте се у толиком броју одазвали нашем позиву да учествујете на овогодишњем такмичењу „Краљевство поезије 2016“ , што ма тај начин чувамо успомену на глумачку легенду Петра Краља – рекла је чланица Већа Тамара Трипић београдским средњошколцима и њиховим професорима отварајући квалификационо такмичење рецитатора за финале „Краљевства поезије 2016.“

Председник Жирија Милан Цаци Михаиловић пожелео је добар наступ и изрекао неколико корисних савета младим рецитаторима, а затим је уз доста треме и жеље да се буде најбољи почело такмичење. У финале се пласирало 16 ученика и ученица. Овде можете прузети списак ученика који ће се такмичити у финалу „Краљевства поезије 2016.“

[20. Март 2016.]

даље///

Шта је срећа?

2016 03 podrzizivot18

Добро дошли у општину Врачар, у нашу галерију у којој вечерас отварамо изложбу фотографа и режисера Дарка Николића коју је он назвао : Шта је срећа? У овом тешком времену мрзовоље и повлачења у себе, ми покушавамо да вратимо осмехе, да улијемо самопоздање, да вратимо веру у истинске људске вредности. Насмејани ликови познатих људи, уливају и нама свима оптимизам и подсећају нас да смо ми заслужни за личну срећу, да је ми стварамо својом енергијом, знањем, приступом животу. Један од приоритата општине Врачар су деца – стварање услова за њихов развој, образовање, за срећно детињство. То нас спаја са Фондацијом “Покрени живот”. Приход од продаје изложених фотографија усмерен је на остваривање циљева Фондације „Подржи живот“ – истакла је председница општине др Тијана Благојевић на отварању изложбе.

Хвала свима што сте дошли и подржали нашу Фондацију чији је циљ помоћ деци, зато  погледајте фотографије, срећна деца су наш заједнички циљ, учествујте у циљевима Фондације „Подржи живот“ рекао је глумац Сергеј Трифуновић.

 

[18. Март 2016.]

даље///

Јавни позиви за доделу подстицајних средстава у области пчеларства и повртарства и воћарства на територији Града Београда за 2016. годину

panorama sa beogradjanke

Секретаријат за привреду - Управа за пољопривреду Градске управе града Београда расписао је Јавни позив достављање пријава за доделу посдстицајних средстава у области пчеларства на територији Града Београда за 2016. годину. Право да поднесу захтев имају физичка лица - носиоци или чланови регистрованог породичног пољопривредног газдинства која испуњавају услове наведене у Јавном позиву.

Рок за подношење пријава са потребном документацијом  је 15. април 2016године.

Овде можете преузети:

Секретаријат за привреду - Управа за пољопривреду Градске управе града Београда расписао је Јавни позив за достављање пријава за доделу посдстицајних средстава у области воћарства и повртарства на територији Града Београда за 2016. годину. Право да поднесу захтев имају физичка лица - носиоци или чланови регистрованог породичног пољопривредног газдинства која испуњавају услове наведене у Јавном позиву.

Рок за подношење пријава са потребном документацијом  је 28. април 2016.године.

Овде можете преузети:

[18. Март 2016.]

даље///

Сусрет посвећен др Саши Божовић

2016 03 subnor1

Ми на Врачару негујемо традицију, зато нам је драго што се у нашој сали одржава скуп Општинског одбора СУБНОР и Друштва др Саша Божовић посвећен промоцији књиге „Стазама љубави“, чији је аутор председник Друштва Драган Угарчина. Окупили смо се да се сетимо наше некадашње суграђанке – др Саше Божовић, која је у рату била борац за слободу своје земље, а у миру посвећени лекар, предани активиста Црвеног крста и писац чувене књиге „Теби, моја Долорес“. Општина Врачар подржава иницијативу Друштва др Саша Божовић и ОО СУБНОР Врачар да се на згради у којој је живела са породицом, у Петроградској улици постави спомен плоча у знак сећања на њену хуманост и племенитост – истакла је председница општине др Тијана Благојевић.

[15. Март 2016.]

даље///

Шта је нама 8. март?

2016 03 8mart3

Канцеларија за равноправност полова организовала је на тргу Соје Јовановић уличну акцију и разговор о остваривању права жена. Која права су жене избориле, а која се права данас поштују, која социјална права су имале жене пре једног века, а која данас. Волонтери и волонтерке Канцеларије, а њима се придружила и председница наше општине др Тијана Благојевић, подсећали су грађанке и грађане на женску солидарност, на мере заштите од насиља у породици, на право жена на слободу и живот, на једнака грађанска и политичка права и мушкараца и жена.

[13. Март 2016.]

даље///

Уређује се јавна површина у Пожаревачкој 29

2016 03 komunalno27

Јавна површина код зграде у Пожаревачкој 29, која се користи и за паркирање, је веома оштећена и потребно је да се уреди. После више састанака са власницима станова у Пожаревачкој 29, председница општине др Тијана Благојевић и чланови Већа Александра Јовановић и Небојша Милићевић  добили су потврду станара да је договорено да се цео простор асфалтира, како би нарочито старији станари могли безбедно да улазе у своје домове. 

[12. Март 2016.]

даље///

Поводом смрти глумца Драгана Николића

merkur 11

 Градска општина Врачар изражава жаљење поводом смрти Драгана Николића,  Врачарца који је оставио неизбрисив траг на генерације које су стасале гледајући његове улоге. Његов одлазак велики је губитак за позориште и филм али и за све оне који су се бар једном пронашли у реченицама Зеке, Попаја, Флојда, Прлета и других ликова које је маестрално глумио.

Драган Николић је један од добитника признања председнице градске општине Врачар којa се додељујe за Дан општине. Признање му је додељено за допринос култури и глуми којој је посветио живот. Он је један од људи без којих Врачар не би био то што јесте. Драган Николић био је један од оних који је чувао и неговао дух Врачара и био његов део.

Градска општина Врачар чуваће успомену на Драгана Николића како би и генерације које долазе знале за његов допринос југословенском и српском филму, али и о скоромности и шарму које су биле његове одлике. 

[11. Март 2016.]

даље///

Полицајци 2015. године

2016 03 policajac4

Награда „Полицајац године“ постаје традиционална, установили смо је као признање најбољим полицијским службеницима за храброст и за лично ангажовање у сузбијању криминалитета, кao и за добро пружање услуга грађанима. Добру сарадњу Полицијске станице Врачар и градске општине Врачар наставићемо и у наредном периоду, увек смо спремни да помогнемо у стварању бољих услова за ваш рад, јер се поносимо безбедним школама и улицама  на Врачару – рекао је заменик председнице општине Ђорђе Беламарић који је награђеним полицајцима уручио Врачарско хвала, као успомену на њихов избор за најбоље полицајце у 2015. години.

награђени полицајци за 2015. годину су: Бојан Вељовић,  Драгомир Трифуновић, Раде Јешић, Иван Вуковић, Наим Ахметовић, Бранко Кујовић, Александар Николић, Љубодраг Ракић, Сања Георгиевски и Александра Брадић.

[10. Март 2016.]

даље///

На Врачару слободно: Може ли пристојно?

2016 03 tribina

У среду, 9. марта  2016. године у 19:00 часова у Његошевој 77, наставља се циклус трибина „На Врачару слободно“ темом „Може ли пристојно?“. Са грађанима Врачара разговараће председница Демократске странке Србије  др Санда Рашковић Ивић, председник Демократске странке проф. др Бојан Пајтић, позван је и члан Председништва Српске напредне странке, а модератор трибине  је чланица Већа Тамара Трипић.

Ова трибина треба не само да покрене питања када ће нам стварно бити боље, већ и да ли умемо да негујемо културу дијалога, самим тим  и да уважавамо различитости. Како пут  до бољег  сутра и пристојног  живота  и комуникације виде и политичка  левица и десница и центар?

Избори за Народну скупштину су расписани, као и за локалне скупштине. Жеља је општине Врачар  да трибину „Може ли пристојно“ посвети будућности државе, да ли ћемо у будућности бити пристојно  друштво, које прихвата  чињенице и аргументе, а не трач, ријалити и увреде као основу јавног деловања? Да ли ће се изборима које правимо као грађани и као бирачко тело добити  слободно, толерантно, праведно друштво у правима и обавезама  једнаких  грађана?  

[9. Март 2016.]

даље///

О подношењу изборних листа

2014 02 izbori

Изборна комисија градске општине Врачар одржала је 9. марта конститутивну седницу, усвојила Пословник Изборне комисије градске општине Врачар, утврдила роковник за вршење изборних радњи у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине градске општине Врачар који су расписани за 24. април 2016. године и усвојила обрасце за подношење изборне листе. 

Овде можете преузети: 

Моле се подносиоци изборних листа да најаве предају изборних листа Изборној комисији на телефон 0698851026. Изборне листе предају се у сали на другом спрату градске општине Врачар. 

Обрасци за подношење изборних листа могу се преузети и на Писарници градске општине Врачар. 

Рок за подношење изборне листе је 8. април 2016. године. 

[9. Март 2016.]

даље///

Може ли пристојно?

2016 03 vracarslobodno11

Данас је годину дана како је општина Врачар почела са организовањем трибина на друштвено ангажоване теме „На Врачару слободно“, расписани су избори и данас разговарамо да ли је пристојност могућа у различитости политичких идеја, да ли је очекујемо од наших политичких представника и да ли је реално очекивати пристојност у политичкој кампањи пред изборе – најавила је модераторка трибине, чланица Већа Тамара Трипић. Може ли пристојно ,  била је тема  за др Санду Рашковић Ивић - председницу Демократске странке Србије и за проф.др Бојана Пајтића - председника Демократске странке, а представници СНС  нису прихватили позив за разговор.

[9. Март 2016.]

даље///

Мушке рукотворине које разбијају стереотипе

2016 03 rukotvorine2

Мушкарци су наши главни савезници у борби за остварење права жена и постизање пуне родне равноправности и то не смемо да заборавимо, рекла је чланица Већа Градске општине Врачар Тамара Трипић. Додала је да само кроз савез мушкараца и жена и међусобну солидарност можемо рачунати на побољшање положаја жена. 

Координаторка Канцеларије за равноправност полова Снежана Милчић захвалила се излагачима на изложби мушких рукотворина. Она је рекла да данашњом изложбом показујемо како се стереотипи руше у пракси јер није уобичајено да се мушкарци баве неким од занимања која су заступљена. Зато је и одлучено да се ова изложба деси баш на Дан жена. Снежана Милчић је додала да је неопходно да се и женама и мушкарцима пружи подршка када је тема родне равноправности у питању и да ће Канцеларија за равноправност полова то наставити да ради. 

[8. Март 2016.]

даље///

Нападнут волонтер општине Врачар

napad4

Волонтер општине Врачар који је лепио плакате за трибину „Може ли пристојно?“ заказану за среду 9. март нападнут је у Његошевој улици и маказама исечен по руци. Напала су га неидентификована лица, а случај је пријављен полицији.

Градска општина Врачар месецима је упозоравала на трговину утицајем, куповину одборника, уцене и претње које су добијали одборници и одборнице, као и на све покушаје нелегалног преузимања власти. Нажалост, вечерас су се претње и притисци претворили у насиље на улицама Врачара.

Претходно се у недељу 5. марта одиграо још један инцидент када су волонтерима отети плакати. Осим стреса који су претрпели волонтер и волонтерка није било физичких повреда. Постоји и снимак особа које беже након отимања плаката.

Градска општина Врачар осуђује насиље  и захтева хитну реакцију надлежних органа и  хапшење одговорних за напад. Захтевамо да се идентитет и мотиви нападача утврде у најкраћем могућем року и да се пошаље јасна порука. Све друго сматрамо неприхватљивим.

Овакво дешавање у данима када су расписани локални избори говори о томе каква кампања се очекује. Уместо да се избори одрже у демократској атмосфери и расправи, прибегава се насиљу и угрожавању физичког интегритета. То нису одлике цивилизованог друштва већ поновни обрачун са неистомишљеницима какав смо гледали деведесетих година. 

[8. Март 2016.]

даље///

Мој Београд душу има

2016 03 beograd30

На бројним изложеним фотографијама се види колико стварно сви воле Београд и колико воле фотографије које су снимили, поносна сам што смо једној тако добро организованој Фејсбук групи пружили могућност да се окупи и излаже – истакла је председница општине др Тијана Благојевић која је отворила изложбу фотографија групе Мој Београд душу има.

Често говоримо како друштвене мреже уносе отуђеност у наше животе, ми смо искористили друштвену мрежу да се окупимо око једне идеје, а то је љубав према Београду и фотографији, изложили смо више од 80 фотографија Београда , рађених на платну, у боји и црно белих – истакао је један од оснивача ове Фејсбук групе Мића Грујић.

[7. Март 2016.]

даље///

Људи са Каленић пијаце

2016 03 kalenic9

Некадашњи фотограф агенције Сипа прес Пјер Грујичић изложио је у галерији општине Врачар 42 портрета продаваца и купаца са „Каленић“ пијаце. Овај ватромет колорита и разноврсност ликова карактеристични су за пијацу и упечатљиви на фотографијама Пјера Грујичића – истакла је чланица Већа Александра Јовановић која је поздравила љубитеље Грујичићевих фотографија. Захваљујем Грујичићу што је за своју тему изабрао људе са Каленић пијаце, које лично доживљавам као хероје нашег времена, захваљујући чијем раду ми данас можемо преживети ова тешка времена. Задатак добрих фотографа јесте да остављају фотографије које ће осликавати дух времена у коме су настале, Пјер Грујичић је у томе у потпуности успео – рекао је Драган Бабовић – фотограф и адвокат. 

[7. Март 2016.]

даље///

Друга радионица "Ја не вређам"

2016 03 radionica6

У недељу, 6. марта 2016. године у великоj сали Градске општине Врачар, одржана  je друга радионица пилот пројекта „Ја не вређам“ за ученике и ученице трећих разреда  ОШ „Светозар Марковић“ и ОШ„Свети Сава“. Деци су  мајице са одштампаним логотипом који је на првој радионици проглашен за  најбољи дечји рад, уручиле председница општине Врачар др Тијана Благојевић и представнице банке Сосијете Женерал.

Деца су са учитељицом Јеленом Пантић разговарала о вређању, лепом изражавању и понашању,прихватању различитости,  емпатији и осећањима.

[6. Март 2016.]

даље///

Разговор са станарима Хаџи Милентијеве улице

2016 03 komunalno6

Грађани који живе и Хаџи Милентијевој улици конкурисали су за уређење паркинг простора између бројева 14 и 20-22. О  будућем изгледу и роковима за уређење са грађанима и грађанкама разговарали су председница општине др Тијана Благојевић и чланови Већа Вукота Јакшић и Богдан Татић. Договорено је да се зелена површина у дну парцеле уреди и уколико је могуће преда на одржавање ЈКП „Градско зеленило“, да се простор предвиђен за паркирање асфалтира и обележе паркинг места, да се око планираног паркинга поставе ограде или стубићи како би се омогућио несметан пролаз тротоаром, а уколико се станари буду сагласили да се поставе и справе за фитнес. 

[5. Март 2016.]

даље///

Сусрет са Бранком Веселиновић

2016 03 branka veselinovic6

Ми поштујемо живот посвећен  уметности, љубави и помоћи ближњима и радујемо се сваком сусрету са Бранком Веселиновић – поручила је чланица ВећаТамара Трипић на почетку још једног сусрета са великом глумицом   која је врачарским сениорима приредила  занимљив уметнички доживљај.  Непресушна енергија и срећа што и у одмаклим годинама може да приушти радост уметничког  стварања, да помогне другима избијали су из речи Бранке веселиновић. У овом сусрету учествовала је и Радмила Ђуричин која је рецитовала стихове и поруке из познате збирке „Оловка пише срцем“ са најпознатијом сентенцом – Почетак је када сам се ја родио, а краја нема.

 

[4. Март 2016.]

даље///

Моје место на Врачару

2016 03 volim vracar9

Рођени смо и одрасли на Врачару, ту смо се школовали, сазревали као људи и свако од нас је такође имао свој омиљени кутак. Зато смо срећни што сте одговорили на наш позив и написали лепе и маштовите радове о вашем доживљају Врачара, а ми ћемо вечерас наградити најбоље, јер општина Врачар увек подржава таленат и креативност – поручили су председница општине др Тијана Благојевић и члан Већа Богдан Татић на вечери посвећеној проглашењу победника на литерарном конкурсу Моје место на Врачару. 

[2. Март 2016.]

даље///

Врачар заиста лепше изгледа

2016 02 fasade10

Председница општине др Тијана Благојевић, председник Скупштине Александар Ивановић и чланови Већа који су оперативно реализовали програме „Да лепше изгледа“ и „За безбедније лифтове“ Александра Јовановић и Небојша Милићевић разговарали су са председницима скупштина / савета стамбених зграда и уручили им врачарске захвалнице за лично ангажовање, као и табле којима се у унутрашњости зграде обележава њихова сарадња са општином Врачар у реконструкцији фасада, улаза и лифтова.

У име општине Врачар захваљуијем вам се свима на успешно завршеним пројектима реконструкције вашег стамбеног простора, заједно смо показали како локална управа може и са веома ограниченим надлежностима и средствима да уради битне ствари за квалитет живота – истакла је председница општине др Тијана Благојевић.

[1. Март 2016.]

даље///стандардно / увећано

ћирилица / latinica

мапа сајта

штампање стране

twit

Oзакоњење објеката Политика квалитета

Контролне листеПолитика квалитета

Грађански водич кроз буџет

Грађански водич кроз буџет

Одговорно и поштенo

Одговорно и поштен

 

Политика квалитета

На кафу са председницом

na kafu s predsednikom

Питајте председницу

pitajte predsednika

Грађевинске дозволе обједињена процедура

gradjevinska dozvola objedinjena procedura

 

kol centar

Наручите документа

telefonom email-om

Видео галерија

youtube

Сертификати

sertifikati

 

Урбанизам

Квалитет ваздуха на Врачару

atm

Омладинско позориште Дадов

atm

Информатор о раду градске општине Врачар

informator

 

Урбанизам

 

скупштина

Финансирање спорта

Спорт
<

Финансирање удружења

Удружења
>

 

НАЛЕД
-->

Конкурс за пројекте у култури

poziv za preduzetnike